.2اهميت مراتع از لحاظ توليد علوفه ، حفاظت آب و خاك ، مواد صنعتي، گياهان دارويي و تفرجگاهها
.3وسعت و پراكنش مراتع در ايران .
4اهميت اقتصادي مراتع در ايران
.5علل تخريب مراتع در ايران
.6مشكلات و مسائل مرتعداري در ايران
.7اكولوژي مناطق خشك و تطبيق آن با اقليم حياتي ايران
مرتع:
كليه اراضي داراي پوشش طبيعي به نحوي كه خوراك دام از آن حاصل مي شود و تجديد حيات آن بطور طبيعي انجام مي پذيرد و همچنين آن قسمت از اراضي كه براي كمك به تجديد حيات پوشش گياهي طبيعي آن به نحوي از انحا بشر دخالت نموده است و پس از اين دخالت آن را همانند ساير مراتع اداره مي نمايد.
انرژي كمكي ناچيز است ، نه شخم و نه كود
اصولا انسان با استفاده از كنترل چرا در مرتع مديريت مي كند و نمي تواند عوامل طبيعي را در مقياس بزرگ کنترل نماید
تعريف مرتع:
مرتع زميني است اعم از كوه، دامنه، يا زميني مسطح با پوشش نباتات طبيعي و يا اصلاح شده كه پوشش گياهي آن غالبا علفي، بوته اي، درختچه اي و يا به صورت درخت پراكنده بوده به عنوان منبع توليد غذا براي دام و حيات وحش و يا ساير مواهب طبيعي مورد استفاده قرار مي گيرد.
تبصره 1: مواهب طبيعي عبارتند از: 1. حفظ خاك 2. ذخيره آب 3. تلطيف هوا 4. گردشگري 5. حفظ ذخاير ژنتيكي 6. زيستگاه حيات وحش 7. محصولات غيرعلوفه اي غذايي، صنعتي و دارويي
در مباحث گیاهی کتاب های زيست شناسي دوره ي متوسطه ، به علت محدوديت هاي خاص كتاب هاي درسي به صورت جسته و گریخته به گیاهان تک لپه اي و دولپه اي اشاره شده و به صورت خلاصه ، در بخش های مختلف ، مقایسه هایی نیز بين برش هاي ساقه وريشه صورت گرفته است ، در مراحل مختلف مسابقات آزمایشگاهی ، به ویژه مرحله ي کشوری ، سؤالات متنوعی در این خصوص مطرح می شود که گاه دبیران محترم زیست شناسی در پاسخ به آن ها مطالب متفاوت و گاهی متضاد هم بیان می كنند.
مقايسه ي ساقه و ریشه:
در ساقه حجم پوست از استوانه ي مرکزی کمتر در حالی که در ریشه معمولا" حجم پوست از استوانه مرکزی بیشتر است؛یا به عبارتی در ریشه استوانه ي مرکزی مشخص تر است .
درساقه آوندها مقابل هم و به نحوي قرار گرفته اند كه آوندهای چوبی به سمت مركز و آوند های آبکش به سمت روپوست قرار گرفته اند ؛ در صورتی که در ریشه آوند ها یك در میان قرار گرفته اند.
مقايسه برش هاي ریشه ي گياهان تک لپه اي و دولپه اي:
1-در ریشه ي گياهان تک لپه ای استوانه ي مرکزی بزرگ تر و حجم پوست کم تر است ، در صورتی که در ريشه ي گياهان دولپه ای استوانه ي مرکزی کوچک تر و حجم پوست بیش تر است .
2- در گياهان تک لپه ای وسط ریشه معمولا" بافت پارانشیم مغزی وجود دارد ، كه در بیش تر گياهان دولپه ای دیده نمی شود .
3- در گياهان دولپه ای ها معمولا" تعداد دسته ها کم تر ازتک لپه ای هاست .
4- در گياهان دولپه ای دسته های آوندی در کنار هم قرار گرفته اند و شکل ضربدر را می سازند ، ولی درگياهان تک لپه ای دسته های آوندی ازهم فاصله دارند و بین آن ها بافت پارانشیم مغزی ادامه مي يابد و اشعه ي مغزی را می سازد .
5- حلقه ی کاسپاری در سلول های آندودرم گياهان تک لپه ای در برش عرضي نعلی شکل به نظر ميرسد ، ولی در گياهان دولپه ای اين حلقه به صورت یک خط در طول یک سلول یا نقطه دربین سلول های مجاور دیده می شود .
6- در لایه ی آندودرم بعضی گياهان تک لپه ای سلول های معبر وجود دارند اين سلول ها در گياهان دولپه ای کم تر دیده می شوند .
نخود گياهي است يكساله و از خانواده حبوبات كه بلندي بوته آن به حدود 30 سانتيمتر مي رسد .
ساقه اين گياهپ پوشيده از تارهاي غده اي است . برگهاي آن مركب از 13 تا 17 برگچه كوچك و دندانه دار مي باشد . گلهاي آن سفيد رنگ مايل به قرمز يا آبي بطورتك تك بر روي ساقه قرار درد . ميوه آن بصورت نيام و غلاف آن كوچك ،متورم و نوك تيز بطول 2 تا 3 سانتيمتر است كه در آن يك دانه نخود به رنگ نخودي يا سياه قرار دارد .
نخود يكي از حبوبات مغذي و انرژي زا و پر مصرف است
خواص داروئي:
نخود بعلت دارا بودن اسید هاي آمينه مختلف ،ويتامين ها و مواد معدني غذاي بسيار خوبي است .
نخود از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و با همه خواص بيشماري كه درد نفاخ و دير هضم مي باشد و نبايد در خوردن آن افراط كرد .
1)نخود كمي ملين است
2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد
3)نخود كرم كش است
4)براي برطرف كردن درد سينه و ريه باي نخود را با كمي نمك پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود براي تقويت مو موثر است شب ها آن را به سر بماليد و صبح مو را بشوئيد
6)روغن نخود را اگر به سر بماليد سردرد را شفا مي دهد .
7)روغن نخود را بر روي دنداني كه درد مي كند بماليد درد را برطرف خواهد كرد .
8)روغن نخود را اگر به زيرشكم بماليد براي تقويت نيروي جنسي موثر است
9)افراد گرم مزاج بايد نخود را با سكنجبين بخورند تا از نفخ شكم جلوگيري كند
10) نخود را مي توان براي دفع رسوبات دري و درمان زردي بكار برد
نوسانات توليد متأثر از عوامل مختلفي از قبيل تغييرات اقليمي ، آفات و بيماريها ، علفهاي هرز و ... مي باشد .
درميان اين عوامل ، نماتد چغندر قند علاوه بر دامنه گسترش بالا بعنوان يكي از مهمترين عوامل محدود كننده كاهش عملكرد در منطقه چناران مي باشد .
متأسفانه تكنيكهايكنترل كه تا به حال مورد استفاده قرار گرفته اند، سازگاري و پايداري كافي در كاهش اثرات سوء نماتد چغندر در شرايط و فرهنگ كشاورزي منطقه به همراه نداشته اند.
يافتن ارقام مقاوم يكي از راههايي است كه هر چند توليد آن نياز به زمان طولاني دارد ، ليكن دانشمندان اصلاح نبات مصمم به يافتن آن مي باشند. دراين راستا شركت سوئدي نوارتيس نويد توليد رقم مقاوم به نماتد به نام نماكيل (Nemakill) را داد.
با هدف بررسي مقاومت رقم نماكيل به نماتد آزمايش در ده مزرعه كه داراي آلودگي بالايي بودند ، اجرا گرديد . رقم ايراني BR1 نيز به عنوان شاهد در قطعات داراي آلودگي بالا در مجاورت آن كشت گرديد.
مهمترین ویژگی گیاهان داروئی به شرح زیرمی توان خلاصه کرد:
درپیکر این گیاهان مواد خاصی ساخته وذخیره می شوند که این مواد خواص متعددی دارند. ماده موثره فعال به میزان بسیارکم(معمولاکمترازیک درصدوزن خشک گیاه)ساخته می شود.
ممکن است اندام خاصی چون ریشه،ساقه،برگ وگل و...حاوی موادموثره موردنظرباشند.نمی توان تمام اندام گیاه را منبع داروئی دانست.
معمولاازاندام های موردنظر بصورت تازه استفاده نمی شود.بایدتحت تاثیرعملیات خاصی چون تمیزکردن،هواخوردن،خشک کردن،استخراج وتصفیه قرارگرفته وسپس مورداستفاده واقع شوند.
گیاهان داروئی حاوی مواد موثره درمقایسه باعموم گیاهان مورداستفاده درکشاورزی مانند غلات وسبزی هاکه به طور عام وروزمره مورداستفاده انسان هستنددرمواردخاص قابل استفاده اند.
روش های دیگراستخراج اسانس عبارتنداز:
1-روش مکانیکی
2-روش شیمیائی
3-روش استفاده ازحلالها
4-استفاده ازگازها
5-تقطیرتجزیه ای
درهراسانس گیاهی یک جزءمدنظراست . درکشورفرانسه بطورمثال اسانس آویشن بایددارای25-24درصدتیمول باشد.
براي افزايش توليد اين محصول حياتي بايد اهميت فراواني به موضوع پيشگيري از ضايعاتي كه به وسيله آفت ها، بيماري ها و علف هاي هرز به مزارع گندم وارد مي آيد، داد. از جمله بيماري هاي مهم گندم كه خسارت زيادي به اين محصول وارد مي آورند، انواع سياهك ها رامي توان نام برد.
سياهك پنهان پاكوتاه گندم : اين بيماري ويژه مناطق سردسير و مرتفع است و باعث توقف رشد گياه ميزبان، كوتاه شدن شديد ساقه و پنجه زني فراوان مي شود. بعد از مرحله خوشه دهي گياه، علايم بارز بيماري، خود را نشان مي دهد.
دم روباهي باريك از علفهاي هرز يكساله با ساقه هاي باريك است.از خانواده poaceae كه توسط بذر تكثير مي يابد .با ساقه هايي كه درازاي ان تا60سانتي متر ميرسد و به صورت توده هاي نزديك به هم ديده ميشوند.در انتهاي هرساقه، سنبله باريك و طويل ريشكدار به طول 3-10سانتيمتر قرار دارد.گل اذين از نوع Spike و متراكم ،شبيه به دم روباه است. برگها داراي ليگول غشايي و محل اتصالشان به ساقه متورم است.
nخارشتر گياهي است علفي و چند ساله از خانوادهLeguminosae،تكثير ان توسط بذر و ريزوم صورت ميگيرد.داراي شاخه هايي انبوه و در هم، ساقه سبز رنگ است. اين گياه برگهاي ساده اي دارد كه2تا4ميليمتر عرض و2تا10 ميليمتر طول دارند. برگها به شكل بيضي كشيده هستند كه در پايه خارها قرار گرفته اند.گلها به طور منفرد يا دوتايي در طرفين شاخه ها قرار دارند. كاسه گل تقريبا 2 ميليمتر طول دارد و بدون كرك است.دندانه هاي كاسه نوك تيزوتخمدان نيز بدون كرك است. ميوه اين گياه باريك و بدون كرك بوده سطح رويي ان صاف و سطح زيرش بند بند است.رنگ گلها صورتي يا صورتي مايل به بنفش است. دمگل 1 تا 3 ميليمتر است.
- تعيين هدف، هدف يك طرح ويا پروژه طريقه جمع آوري اطلاعات را مشخص مي كند.
-تفكر تئوريك وجمع آوري اطلاعات كاملا به يكديگر مرتبط است.
-جمع آوري اطلاعات فعاليتي مجزا و جهت گيري شده نيست.
- بيان شفاف و روشن مسئله مورد بررسي.
- طرح ريزي جمع آوري اطلاعات.
- تجزيه وتحليل مشاهدات.
- تفسير نتايج.
-تعين معيارهاي كه رسيدن به هدف را مشخص مي كند.
ابزار هاي برنام ريزي و كنترل پروژه:
1 - پايان نماي گانت:
( نشان دادن پيشرفت كار با روش ساده در محور قائم مختصات وزمان انجام ان در محور افقي)
2 – برنامه ريزي و كنترل پروژه از طريق پرت:
(تكنيك ارزشيابي و باز نگري برنامه،مدلي براي حداقال كردن تاخير ،وقفه،تضاد در پيشرفت و هماهنگ كردن قسمت هاي مختلف تمامي يك پروژهو تسريع در تكميل زير پروژه ها)(ابطحي و مهرواژان1372)
1- حذف مستطيل هاي هر فعاليت و قرار دادن پيكان بين اغاز و پايان
2- ارتباط دادن بين فعاليتها با پيكان
3- اضافه كردن زمانبراي هر اجرا(پيكان)
3 – روش مسير بحراني سي پي ام:
(روشي براي فعاليت هاي تكراري كه مديريت در باره استانداردها ، اوزان ، ظرفيت ها ، هزينه ها و زمان اطلاعات كافي در اختيار دارد.در روش هزينه در برنامه ريزي و كنترل پروژه وارد مي شود تا موازنه زمان- هزينه برقرار شود)
•توليد بذر فراوان- حفظ قوه ناميه بذرها- توانايي دراشغال سريع مكانهايي كه بشر درانها دست برده است.
•پس علف هرز گياهي است رقيب؛ مقاوم ومضر كه باعث ايجاد اختلال درفعا ليت هاي بشر شده است.
طول دوره زندگي :
•به طوركلي دوره زندگي يك گياه عبارت است از مدت زماني كه ازجوانه زني شروع شده وپس از ريشه دادن و تغذيه و رشد و توليد مثل ودر نهايت ازبين رفتن ان پايان ميپذيرد
- پيشگيري و تسكين التهاب و تحريكپ وست بدن شيرخوار بر اثر تماس با ادرار
- آزردگي هاي جلدي ناشي از خراش ها و بريدگي هاي سطحي
- خشكي و ترك پوست
-پيشگيري و درمان آفتاب سوختگي
- تسكين خارش و التهاب ناشي از گزيدگي حشرات
اجزاء فرآورده :
پماد كالاندولا از عصاره تام گلهاي كالاندولا Calendula officinalis به ميزان 1/5% تهيه شده است
شکل دارويي :
قطره 30 ميلي ليتري
موارد مصرف :
در درمان افسردگي ،بي خوابي ، اضطراب ، سردردهاي عصبي ،سردردهاي دوران قاعدگي و ميگرن بكار مي رود
اجزاء فرآورده :
هايپيران از عصاره هيدرو الكلي گياه علف چاي Hypericumperforatum تهيه شده است كه هر ميلي ليتر آن حاوي 25% ميلي گرم هايپريسين مي باشد
مواد موثره :
هايپريسين ، پزودوهايپريسين و فلانوييدهاي هايپيرين ،كورستين ،ايزوكورستين و روتين .
آثار فارماكولوژيك و مكانيسم اثر :
مطالعات در آزمايشگاه و در انسان نشان داده است كه گياه هايپريكوم بدليل داشتن هايپريسين و فلانوييدهاي داراي اثرات آرام بخش ، مسكن و ضد اضطراب مي باشد بررسيهاي انجام شده روي هايپريسين نشان داده است كه اين ماده از طريق مهار آنزيم منو آمينو اكسيداز موجب بروي اثرات ضد افسردگي مي گردد .
آخرين تحقيقات انجام شده نشان داده است كه عصاره گياه هايپريكوم مي تواند ميزان اكسيژن سلولي را افزايش دهد .
بدون شک خاک يکي از ارزشمندترين منابع طبيعي هر کشور محسوب مي شود . در مطالعات جغرافيايي خاک فقط به عنوان يک منبع طبيعي در کانون توجه قرار ندارد ، بلکه بيشتر بخاطر آنکه در معرض يک خطر تباه کننده به نام فرسايش قرار گرفته نيازمند بررسي ، حفاظت و مراقبت است.
فرسايش روند پيچيده و آميزهاي از اثر متقابل عوامل گوناگون است كه به طور عمده اين عوامل را ميتوان به سه گروه تقسيم كرد:
1 _ عوامل مربوط به فرسايشپذيري خاك يا حساسيت خاكها به فرسايش (انديس فرسايشپذيري). 2 _ عوامل مربوط به انرژي فرسايشي يا انديس فرسايندگي. 3 _ عوامل يا فاكتورهاي حفاظتي.
داراییهای مولد جزء داراییها ی سرمایه ای محسوب شوند .(توصیه کمیته همسان سازی حسابداری کشاورزی)
بسیاری از داراییهای معمولا“ از طریق فعالیتهای تولیدی داخل مزرعه ایجاد شده و پرورش می یابند.
بهای تمام شده داراییهای مولد جزءهزینه های سرمایه تلقی و با در نظر گرفتن ارزش لاشه (کشتار) بطور منظم ومعقول مستهلک می گردد. دارییهای مولد با عمر مفید یک سال یا کمتر از آن (مانند مرغهای تخمگذار ) سرمایه ای محسوب نمی شود.
بندرهنمود انجمن حسابداران رسمی امریکا بیان می دارد که دامها معمولا“ جزء داراییهای ثابت بشمار می آیند.
محصولات تولید شده در گله مولد را می توان به بعنوان کالای کشاورزی (محصول نهای بخش کشاورزی ) يا بعنوان نتایج (تولید مثل) طبقه بندی کرد .بر این اساس دامهای یک مزرعه به دامهای مولد کالا ودامهای مولد نتایج تقسیم می شود.
”ارزشیابی داراییهای مولد پرورش یافته در مزرعه به بهای تمام شده استاندارد صورت گیرد.
به مناطقي اطلاق ميشود كه تبخير در آنها بيشتر از بارندگي است. در منطقه نيمه خشك بارندگي كم و يا آنقدر متغير است كه رطوبت خاك عامل عمده محدودكننده و توليد محصول نهايي به شمار ميآيد
کوددهی:
در اراضي مناطق خشك و نيمهخشك جهان با افزايش معلومات در زمينهي حفظ رطوبت و روشهاي افزايش بازيافت آب زراعت ديم سودآور شده در اين مناطق هرگاه تنش رطوبتي در حد معمول باشد، ميتوان توليدات متنوعي به عمل آورد، استفاده از كودهاي شيميايي چنين هدفي بسيار موثر است
پاورپوینت اهمیت گندم در جهان،تولید ایران و مقایسه کیفیت گندمهای تولیدی استان کردستان با کشور
فرمت فایل : پاورپوینت
با قابیلت ویرایش واماده پرینت
تعداد اسلاید:35 اسلاید
بعضی اسلایدها:
عوامل موثر در افزایش کیفیت گندم نان
1- عوامل ژنتیکی که شامل رقم مورد استفاده است که در کیفیت نان بسیار موثر است زیراارقام دارای مقدار گلوتن متفاوت می باشند و این صفت تحت تاثیر عوامل محیطی و مدیریتی تا حدودی تغییر و افزایش می یابد.
2- عوامل زراعی و محیطی که شامل:
* آب و هوا شامل سرما، خشکی و وزش باد های گرم در فصل نزدیک به رسیدگی.
* جنس خاک (رسی، شنی و ...) بطوریکه خاکهای رسی به علت افزایش قدرت نگهداری آب در خود باعث کاهش گلوتن میگردند.
* مصرف کودهای ازته بصورت تقسیط بخصوص در مرحله تشکیل دانه اگر رطوبت در دسترس نبات باشد.
* تناوب زراعی خصوصا تناوب با بقولات
* زمان کشت در فصل پاییز، هرچه زودتر کشت انجام شود درصد پروتئین دانه بیشتر میگردد.
* زمان برداشت: هرچه برداشت دیرتر انجام شود رسیدگی کاملتر و پروتئین افزایش می یابد.
* آفات و امراض و علفهای هرز
عمده ترین کشورهای تولیدکننده گندم:
شوروی سابق، امریکا، چین، هندوستان، فرانسه، کانادا، ترکیه، ایتالیا، آلمان، استرالیا، آرژانتین و مجارستان می باشند. بطوریکه سطح زیرکشت گندم در جهان قریب 000/000/235 هکتار و تولید 000/000/595 تن است که از این سطح و تولید به ترتیب 59 درصد سطح و 61 درصد تولید در کشورهای توسعه یافته و بقیه در کشورهای توسعه نیافته است.
کود سبز شامل گیاهی است که آنرا قبل از کاشت محصول اصلی کشت کرده و بعد از مقداری رشد سبزینه آنرا به زمین بر می گردانند بدون اینکه از این گیاه محصولی برداشت کنند این گیاه می تواند شامل هر گیاهی باشد غیر از آنهایی که بخشهای خشبی دارند با اثر آللوپاتی بر روی گیاه محصول دار بعدی می گذارند. در اصل کود سبز یک تناوب است که محصول ندارد و برای بهبود و حاصلخیزی خاک و در صورت لگوم بودن تامین کل یا بخشی از ازت مورد استفاده محصول بعدی استفاده می شود به طوری که از نظر رطوبت با محصول اصلی در رقابت نباشد.
مزاياي استفاده از كودهاي سبز:
1- تأمين ماده آلي: يكي از اثرات استفاده از كودهاي سبز تأمين ماده آلي خاك است، به خصوص زماني كه كود حيواني كافي در دسترس نبوده و يا بقاياي گياهي به جا مانده در زمين به حدي نباشد كه بتواند مقدار هوموس خاك را در حد مطلوبي نگاه دارد.
2- افزايش ازت: كود سبز علاوه بر كربن آلي، مقداري ازت آلي به خاك اضافه مي كند. اين مقدار ازت بر حسب شرايط، ممكن است ناچيز يا قابل توجه باشد. براي مثال چنانچه يك گياه لگومينه (گياهان خانواده بقولات) به خاك برگردانده شود، با توجه به اين كه بيشتر اين گياهان در شرايط مساعد، آمادگي و قدرت جذب و تثبيت ازت آزاد هوا را دارند.
عدم خاكورزي و خاكورزي كاهش يافته از زمانهاي قديم بوسيله افراد بومي استفاده مي شده است، زيرا بشر نيروي بازوي كافي براي كشت در هر ناحيه زمين زراعي را به كمك دست نداشت. براي مثال مصريان قديم و اينكاها در آندوي آمريكاي جنوبي از تكه چوبي براي سوراخ كردن زمين و قرار دادن دانه با دست درون خاك شخم نشده، استفاده مي كردند. در كشاورزي پيشرفته و مكانيزه، كشت بدون خاكورزي از مدتها پيش امتحان شده است. ولي تا زمان ظهور علف كشهاي جديد، اين شيوه مورد استفاده عملي قرار نگرفته بود
روشهاي شخم كم يا بدون شخم در كشاورزي ارگانيك:
امروزه براي اينكه آسيب كمتر به بافت خاك برسد روشهاي شخم خاك تغيير يافته و با بهبود بافت خاك تا حد امكان از شخم زدن زمين مي پرهيزند بدون اينكه كاهشي در ميزان عملكرد داشته باشند. بسياري از سيستم هاي كشاورزي قديم اطلاعات فراواني درباره زمان و نوع مناسب عمليات شخم خاك دارند. كه اين ممكنست مجموعه و مطالعات باارزشي درباره روشها و عمليات مختلف شخم باشد.چگونه مي توان آنهارا در آينده توسعه داد؟
يك مثال از كشارزي بدون شخم يا با حداقل شخم در هندوراس
كشاورزان نواحي ساحلي هندوراس از حداقل عمليات شخم پيروي مي كنند.
کلزا با نام قدیمی کانولادرایران کشت می شد و اسم علمی انBrassica napus است. دانه رسیده ان قهوهای رنگ است.ریشه کلزا مستقیم بوده که به آن خاصیت مقاومت به خشکی می دهدودگرگشن وسرمادوست و روز بلند است. کلزادر محدوده وسیعی از خاکها رشد میکند، ولی مناسبترین اراضی برای رشد کلزا ، خاکهایی با بافت متوسط ، زهکشی مناسب ، مواد آلی کافی و PH حدود 6.5 میباشد. کلزا در شرایط ایستابی ، سیلابی و زهکشی ضعیف زمین نباید کشت شود. تهیه زمین بصورت کرتی یا نواری می باشند مانند گندم. رسیدگی گلها از پایین به بالا است عکس سویا و کنجد.گیاهی بسیار حساس به سرماوگرمای زیادمی باشد. در اغلب خاكها قابل رویش می باشد ولی بهترین نوع خاك برای كلزا خاك رسی لومی است به شرط آنكه سله نبندد.ازسال 78کشت ان درکشورشروع وتقریبا درتمام مناطق کشت می شود.
برداشت كلزا را در مرحله رنگی مورد توصیه برای شرایط هوای مختلف انجام دهید .
▪ سطوح حاصلخیزی كافی و مناسب برای رشد كلزا و رسیدن آن حفظ كنید ، كلزا در اثر تنش حاصل از كمبود مواد غذائی بطور یكسان نخواهد رسید .
▪ نمونه های خاك را برای تعیین مقدار نیتروژن ، پتاسیم ، فسفر و میكرو مغذیها در خاك مزرعه انجام گیرد .
▪ نمونه برداری زود هنگام از بافت گیاه در مرحله روزنه و آزمایش آن برای كاربرد صحیح از میكرومغذی در زمان های معین .
▪ مزارع با حاصلخیزی بالا می توان انتظار داشت كه دیرتر به مرحله رسیدگی در سال برسد زیرا با درجه حرارت روزانه پایین تر از معمول در زمان رشد مواجه خواهد شد .
گلرنگ به خاکهای عمیق، زهکش دار، دارای بافت متوسط و پی اچ خنثی تا کمی قلیائی علاقمند است. گلرنگ به محدودیت تهویه خاک و فراوانی رطوبت در لایه سطحی خاک بسیار حساس است. وقوع آب ایستادگی بخصوص در دمای بالا سبب توسعه شدید بیماریها می گردد. با این حال بسته به بافت خاک در صورتی که عمق سفره آب زیر زمینی 60تا90 سانتی متر باشد و خاک شور نباشد، گلرنگ می تواند از رطوبتی که به سطح می آید استفاده نماید. خاکهای دارای بافت ریز که به شدت سله می بندند، برای سبز شدن سریع بذر و توسعه ریشه مطلوب نیستند. با این حال توان رشد گلرنگ در این خاکها از بسیاری گیاهان دیگر مانند آفتاب گردان، ذرت، سویا و کلزا بیشتر است و می تواند در بهبود نفوذپذیری خاک عمقی مؤثر باشد. خاکهای بسیار بارور بخصوص دارای مقدار زیادی نیتروژن برای گلرنگ مناسب نیستند زیرا باعث تحریک بیش از حد رشد رویشی و کاهش شاخص برداشت می گردند.
توده محلی اصفهان، معروف به کوسه، به دلیل مقاومت زیاد به گرما و احتمالاً به علت دارا بودن مقداری حساسیت به طول روز، بعنوان محصول دوم(بعد از برداشت جو و یا گندم) بطور وسیعی در اطراف اصفهان بخصوص در بخشهای اطراف مرداب گاوخونی مورد کشت قرار می گیرد. در سالهای اخیر، تلاش شده است که ژنوتیپهای برتری از آن جدا گردند. توده کوسه به سرما نیز بسیار مقاوم است و از تیپ بهاره ـ پائیزه می باشد. این توده بدون خار بوده(وجه تسمیه کوسه) و اغلب گلهای آن قرمز رنگ می باشند. توده کوسه در کشت بموقع بهاره دارای طول دوره رشدی حدود 115 روز، وزن هزار دانه 29گرم ، میزان روغن حدود 40درصد و پتانسیل عملکرد بیش از 4700 کیلوگرم در هکتار می باشد.
نكته ضروري در مورد گياه نعناع اين است كه با نعناع معمولي متداول در بازار كه به عنوان سبزيجات كشت و استفاده مي شود تفاوت دارد و گونه خاصي مي باشد كه ارزشهاي صادراتي خوبي نيز دارد، داراي اسانس بالا و مواد مؤثره بالاتري است. اين نعناع در ساخت داروهائي در ايران در حال حاضر نيز استفاده مي شود. همچنين در ساخت خميردندانها، آدامس، شكلات، و بسياري طعم دهنده هاي خوراكي و داروئي به كار مي رود استفاده داروئي آن به عنوان ضد نفخ نيز از قديم در ايران و ديگر كشورها شناخته شده است، هم گياه خشك و هم اسانس آن ارزشي صادراتي بالائي دارد. با توجه به توليد بالا و عملكرد بالاي اين گياه بازاريابي خارجي آن در اولويت اوليه قرار دارد، در بازار داخل نيز هم اكنون بسياري از فرآورده هايي كه نياز به اسانس مذكور دارند، اين اسانس را از منابع وارداتي تأمين مي كنند. به هر تقدير افزايش سطح كشت آن در سطوح وسيع نياز به احتياط دارد.
در مورد نعناع نيز (همانند گل هميشه بهار) جز در صورتيكه كشت بسيار محدود و كمتر از يكي دو جريب باشد، استفاده از دستگاه خشك كن ضرورت تام دارد و حتي در وسعت هاي كم نيز استفاده از دستگاه خشك كن جهت حفظ حداكثر كيفيت و اسانس توصيه مي گردد.
لایه کوتینی به نام کوتیکول یا پوستک( پلی مری از اسیدهای چرب) پوشاننده سلولهای روپوست است.
وظیفه پوستک: محافظت از تبخیر آب- خمله میکروب ها- اثر سرما بر سلولهای زیرین
2-بافت زمینه ای:
الف) پارانشیم: دارای سلول های بزرگ – دیواره های نازک- فضای بین سلولی ریاد- دیواره دومین به ندرت وجود دارد. پروتوپلاسم زنده و فعال- پارانشیم جوان تا حدی قدرت تقسیم دارد.
وظیفه: دخالت در فتوسنتز- ترشح- ذخیره مواد غذایی و آب
پارانشیم فتوسنتز کننده: کلرانشیم نام دارد( مثل سلولهای میان برگ)
ب) کلانشیم: در بخش خارجی پوست ساقه، دارای دیواره ضخیم سبب استحکام ساقه- دارای قابلیت رشد- گاه دارای کلروپلاست و فتوسنتز کننده
از آنجا كه استفاده از گياهان دارويي، معطر، رنگده و آبزي در صنايع مختلف دارويي، آرايشي، بهداشتي و غذايي به شناسايي كمي و كيفي تركيبهاي موجود آنها مربوط مي شود اين گروه با هدف بررسي علمي (استخراج و شناسايي) مواد موثره گياهان مذكور و محصولات فرعي جنگل و مرتع، فعاليت خود را شروع نموده است.
گروه تاكنون تعداد زيادي از گونه گياهي دارويي و معطر را از نظر كميت و كيفيت مواد موثر مورد بررسي قرار داده و نتايج تحقيقات خود را در مجلات معتبر داخلي و خارجي ونشريات و كتب موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع منتشر نموده است.
قسمت تجزيه دستگاهي آزمايشگاه شيمي گياهي، داراي دستگاههاي نوين و پيشرفته براي جداسازي و شناسايي تركيبهاي مهم از اين نوع گياهان است د رضمن آزمايشگاه شيمي گياهي داراي امتياز اكروديته اسانسها از موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي مي باشد.
تحقيقات به عمل آمده روي حيوانات نشان داده است كه گياه پنجه شيطان التهاب ناشي از آرتريت را كاهش مي دهد. با اين وجود، ساير تحقيقات هيچگونه خواص ضدالتهابي از اين گياه نشان نداده است. به نظر مي رسد كه اين گياه اثرات متفاوتي در مقايسه با اغلب داروهاي ضد التهابي غيراستروئيدي (NSAIDs) از خود بر جاي مي گذارد. عنصر فعال اين گياه به نام هارپاگوسيد (يا تركيب مرتبط به نام هارپاگيد) در داخل بدن به ماده ديگري تبديل ميشود. ماده جديد، به نام هارپاگونين، نيز مي تواند تركيب فعالي باشد كه سبب كاهش التهاب ناشي از آرتريت شود.
گیاهان زینتی بخشی از کل گیاهان موجود در دنیا هستند که بر اساس سلیقه انسان و دارا بودن خصوصیات ویژه ای از جمله رنگ، شکل اندازه گل، برگ و ساقه جزء گروه گیاهان زینتی قرار داده شده اند. یک گیاه را نمی توان به یک گروه خاصی از گیاهان محدود و منحصر نمود. با توجه به این امر مشاهده می شود که روز به روز تعدادی از گیاهان، از یک گروه به گروه دیگری وارد می شوند و بر تعداد گیاهان مشترک در بین گروه های مختلف افزوده می شود. با افزایش شناخت جنبه های مخاطره آمیز و مسمومیت زا در ارتباط با مصرف بی رویه مصرف داروهای سنتزی، علاقه به استفاده داروهای گیاهی در تمام دنیا رواج پیدا کرده است.
كاكتوس استروفيتوم Cactus Astrophytumدر بين انواع نامحدود كاكتوس ها شايد چند تائي بواسطه داشتن شكل بخصوص خود بيشتر درمنزل نگهداري ميشوند .
از جمله اين كاكتوسها ميتوان استروفيتوم آستريا C.Astrophytumasterias (تصوير بالا) و استرو فيتوم ميريوستيگما C. AstrophytummyriostigmaLem ( تصوير پايين ) را نام برد .
اين نوع كاكتوسها به راحتي در كنار پنجره هاي روبه آفتاب رشد ميكنند .
تنها مشكل نگهداري كاكتوسها در زمستان ظاهر ميگردد .
زيرا در اين هنگام بايد آنها را تحت 6 ـ 8 درجه سانتيگراد و تقريبأ بدون آب نگاهداشت .
اين مشكل اصولا براي كساني است كه در آپارتمان زندگي ميكنند و چون تأمين چنين محيط سردي در اطاق امكان ندارد بهتر است در فصل زمستان تما م كاكتوسها را در جعبه اي قرار داده و سپس آن را در كنار يكي از پنجره هاي راهرو ، راه پله ، گاراژ و يا مكان سرد ديگري كه از خطر يخ زدگي محفوظ باشد قرار داد
•مقدمه ای بر اهمیت ماشین •مروری بر خواص فیزیکی و مکانیکی خاک •مروری بر رابطه ماشین وخاک و مسائل فشردگی •ماشینهای شخم اولیه •ماشنهای شخم ثانویه •روشهای مختلف خاکورزی •ماشینهای کاشت –بذر پاشها –بذر کارها –ردیفکارها –ماشینهای کاشت مخصوص
روند کشاورزی در دنیا :
•در حال دگرگونی •کاهش تعداد کشاورزان •افزایش نسبت (کشاورز/ مصرف کننده) •تمرکز کشاورزان بر روی درامد خارج از مزرعه (صنایع تبدیلی) •کاهش سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی کشور های صنعتی
قبل از استفاده از کود باید به خصوصیات چرخه های بیوشیمیایی m.oتوجه داشته باشیم . ترکیب کود با توجه به 2 عامل 1) آبشویی 2) انحلال
فواید استفاده از کودهای نیتروژنی: به منظور جلوگیری از خسارت های آبشویی (اتلاف نیترات) ودنیتریفیکاسیون از کودهای نیتروژنی حاوی نمک آمونیوم,آمونیاکیا اوره استفاده می شود, اماگیاهان نیتروژن را به شکل نیترات ترجیح می دهند.
این محصول شامل دو مجموعه کامل: 1) آفات مرکبات 2) بیماریهای مرکبات است. کامل ترین مجموعه در خصوص مرکبات و شناسایی و تشخیص آفات و بیماریهای گوناگون مرکبات در ایران است که توسط برجسته ترین محققین و کارشناسان حشره شناسی و بیماری شناسی تهیه و تدوین شده است. هر آفت یا بیماری همراه با تصاویر رنگی کاملاً تشریح گردیده است.
کتاب بند پایان شکارچی که توسط مسعود لطیفیان عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور تهیه و تدوین شده است. به تشریح کامل بند پایان شکارچی که در کنترل بیولوزیکی آفات میوه های گرمسیری نقش بسزایی دارند پرداخته است.
آب ارزنده ترین هدیه ای است که خدا وند نثار بشر کرده است،و از نیازهای اساسی برای حیات تمام موجودات کره زمین است. در دین اسلام تاکید ویژه ای بر آب شده بطوریکه در 43 قرآن کریم63 بار از آب یاد شده است.
یکی از شاخصه های رشد توسعه در کشورها دسترسی به آب سالم و بهداشتی است. آب سالم آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آن در حد استاندارد بوده و مصرف آن عارضه سوئی در درازمدت یا کوتاه مدت در انسان ایجاد نکند
روش بهسازی چاه :
•پوشاندن جدار چاه با آجر وملات سیمانی ویا حلقه های بتونی تا عمق 3متر از سطح زمین
آجر چینی تا ارتفاع 30-70 سانتی متر بالاتراز سطح زمین -
-- قرار دادن درپوش روی دهانه چاه - پس از پایان ساختمان چاه ، قبل از بهره برداری با محلول غلیظ از پرکلرین (10تا 5 گرم در متر مکعب) آلودگی چاه را باید از بین برد
پاورپوینت نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها در وزارت جهاد کشاورزی
فرمت فایل: پاورپوینت
با قابلیت ویرایش
تعداد اسلاید:26 اسلاید
بعضی از اسلایدها:
ماده 20 - دستگاههای اجرائی مکلفند بهمنظور ایجاد انگیزه و افزایش کارآیی و بهرهمندی از فکر و اندیشه و خلاقیت کارمندان ذیربط خود ساز و کار مناسب برای جلب مشارکت کارمندان و دریافت پیشنهادها و اثرگذاری آن در تصمیمگیریها را فراهم آورند . نظام پیشنهادها و نحوه پرداخت پاداش براساس آئیننامهای خواهد بود که با پیشنهاد سازمان بهتصویب هیأت وزیران میرسد.
تكاليف دستگاههاي اجرايي:
تدوين سازمان كار اجراي نظام پذيرش و بررسي پيشنهادات تحت نظارت شوراي تحول اداري و يا كميسيون تحول اداري
زمینه سازی فرهنگی برای افزایش مشارکت کارکنان و دریافت، بررسی و تصویب پیشنهادات پذیرفته شده واعطا پاداش به پیشنهاددهندگان ونهایتا نظارت بر اجرای پیشنهاد های پذیرفته شده
Vulvaبصورت يك شكاف عميق وحفرهي دفعي خيلي برآمده است. دم نسبتا مخروطي و به سمت پشت برگشته است و به يك نوك كلفت خاتمه مييابد.anus و rectum مشاهده نميشود.مادههاي جوان ومادههاي سن چهارم 21 روز بعد از ورود نماتد به داخل ريشه گياه ظاهر ميشوند. پس از يك هفته مادههاي جوان به لايه pericycle ريشه نفوذ كرده و در حدودسه چهارم طويلتر ميشوند
علائم و نشانههاي خسارت:
براثر حمله نماتد به ريشه مركبات،درختان به تدريج روبه زوال ميروند. برگها كم پشت وسبز مايل به خاكستري وكدر ميشوند. سرشاخهها خشك شده ميوهها كوچك و كم بوده و اغلب ميريزند.ريشههارشد طبيعي نداشته، ضخيم به نظر ميرسند. و يك لايه خاك روي آنها فرا گرفته است كه به آساني شسته نمي شود. اين علائم مويد آن است كه نماتد ريشه مركبات را آلوده كرده است. هيچگونه تورم يا گال روي ريشهها ديده نميشود. ولي ريشههاي آلوده كلفتر هستند.
مسائل و مشکلات حوزه های آبخیز (سیل و سیل خیزی، خشکسالی و بحران آن – فرسایش خاک و رسوب زایی – تخریب پوشش گیاهی – تخریب منابع طبیعی – مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی )
•پيداكردن تراكم خاك بيشتر در راهسازي كاربرد دارد ، براي ساختن راه بايد در بعضي مناطق خاكريزي كرد و در جاهاي ديگر خاكبرداري. در هرحال بايد براي ايجاد اساس راه خاك را كوبيد ، بدست آوردن مقدار رطوبتي كه براي كوبيدن خاك بهينه باشد هدف آزمايش تراكم است. زيرا اگر خاك خشك باشد و يا بيش از حد رطوبت داشته باشد به خوبي كوبيده نخواهد شد. براي اين كار خاك منطقه را در آزمايشگاه مورد آزمايش قرار مي دهيم تا درصد بهينه رطوبت را بدست آوريم. بعد از بدست آمدن اين درصد كه از روي نمودار درصد رطوبت-چگالي خاك بدست مي آيد ، نتيجه آزمايش را به كارگاه مي فرستند و در آنجا با بدست آوردن مقدار رطوبت خاك و محاسبات مربوط به آن مقدار آب مورد نياز را به خاك مي زنند و با غلتك خاك را مي كوبند. بدست آوردن رطوبت خاك در كارگاه خود بحث بخصوص خود را دارد. ليك در اين آزمايش نحوه ي بدست آوردن درصد رطوبت بهينه را خواهيم گفت . قبل از هر چيز بايد بگوييم درصد رطوبت بهينه درصدي از رطوبت است كه در ازاي آن بيشترين چگالي را براي خاك داشته باشيم. كه نقطه ي ماكزيمم نمودار مي باشد.
پاورپوینت اهمیت اگرانومیکی کشت مخلوط غله جات با حبوبات
فرمت فایل : پاورپوینت
با قابیلت ویرایش واماده پرینت
تعداد اسلاید: 23 اسلاید
بعضی اسلایدها:
نباتات بخصوص قابل کشت با یکدیگر اند!
کشت غله جات دارای ساقه بلند مانند با جره (Sorghum) و جواری با حبوبات یکی از معمول ترین نوع کشت مخلوط است. دلایل رجحان کشت مخلوط : استفاده حد اکثر از منابع طبیعی. تقلیل خطرات احتمالی. موازنه در امر تغذیه. حاصلخیزی خاک . علاوه تأ افزایش حاصل و حفظ تعادل ایکولوژیکی.
کشت تأخیری به چندهدف ذیل صورت می گیرد :
دستیابی به زمان مناسب کشت. کاشت محصولات جایگزین در تاریخ متوسط کاشت آنها در زمانی که در برداشت محصول قبلی تأخیر شده باشد. جلو گیری از تشنه گی نبات دوم در مناطقی که بارندگی به تأخیر افتاده باشد. اجتناب از به هدر رفتن نیروی کار گری در برداشت محصول اولی و کاشت محصول دوم.
فروشگاه فایل کیا؛
منبع جامع انواع فایل...
چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.