هر گونه تغییر در خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب، هوا، خاک و مواد غذایی که بر سلامت محیط زیست و فعالیت های انسان و سایر جانداران اثر نامطلوب داشته باشد، آلودگی نامیده می شود.
به طور کلی ماده آلاینده، ماده ای است که دارای غلظتی بیش از حد طبیعی باشد به طوری که روی موجودات زنده اثر نامطلوب داشته باشد و یا در جایی واقع شود که به طور معمول نباید در آنجا قرار بگیرد.
انواع آلاینده ها
1)آلاینده های آلی
این آلاینده ها در ترکیب خود حداقل دارای یک اتم کربن هستند. برخیمانند متان حالت گازی داشته و یک اتم کربن دارند برخی مانند بنزوآپیرن در ساختمان خود بیش از 20 اتم کربن دارند. از مهمترین آلاینده ها آلی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
بذور گندم را بر روي يك سطح تميز مانند نايلون يا برزنت پهن نموده سپس بذرها را با مقداري آب خيس نموده به حدي كه بذور مرطوب شوند سپس سم را به نسبت مناسب با بذور به طوري آغشته نماييد تا يك لايه سم به بذر چسبيده باشد. براي اختلاط بهتر است از پارو يا بيل استفاده نماييد .
از سموم مناسب ضدعفوني مي توان به سموم ديويدندو ويتاواكس تيرام اشاره نمود كه به ازاء هر 100 كيلوگرم بذر 200 گرم سم مي توان اختلاط نمود شايان ذكر است كه بذور ضدعفوني شده را نبايد به مدت زيادي انبار نمود .
•این پروژه با نام آموزش قدم به قدم تولید بذربا اهدف :
• 1- جدا نمودن فقط رقم گرده از طارم
•2- خالص سازی (جداسازی بذر طارم هاشمی از صمدی )
-در ابتدا بذر با درصد خلوص بالا به میزان 2 کیلو تهیه نموده -در خزانه با تراکم 75 گرم در مترمربع بذر پاشی نموده -در سن 30-35 روزی به صورت تک خال نشا -فاصله کشت 20 سانتیمتر × 20 سانتیمتر -توصیه کودی بر اساس نرم مزرعه کشاورز -هر 10 روز بررسی مزرعه و بوته های مشکوک با نخ علامت گذاری سموم آفات و بیماریها بر اساس نرم کشاورز
دانسیته یا جرم ویژه یا چگالی-جرم-وزن-وزن مخصوص-نقل ویژه
چوب شناسی ( مطالب متفرقه)
چوب شناسی(سوزنی برگان- کراسفیلد)
چوب شناسی(سوزنی برگان-تراکئیدها)
صنايع تخته لايه و روكش چوبي
کابینت
منابع
دانسیته : Density
دانستیه همون چگالی هست همون جرم ویژه هست و واحدش گرم بر سانتی متر مکعب است یا کیلوگرم بر متر مکعبه و همون ظاهری و حقیقی و بحرانی به قول آقای احمدی در مورد دانسیته صادق هست .
P=m/v
وزن : Weight
برای آسون شدن فراگیری مطالب بعدی میخوام بگم اینه که وزن هر جسم برابر بر جرم جسم در شتاب ثقل است . در واقع فرمولش اینه :
W=mg
که در واقع m (Mass) همون جرم است که واحدش کیلوگرم یا گرم است و g هم همون شتاب ثقل زمینه که واحدش m/s-2 یا همون متر بر مجذور ثانیه است . پس واحد وزن میشه kg*m/s2 که همون نیوتن است . پس واحد وزن نیتوتن است . نکته ای که آقای کمره ای بیان کردند درسته چون شتاب ثقل برابر با 9.8 است پس داریم :
W=m*9.8
پس در واقع وزن 9.8 برابر جرم است . پس وزن از جرم بزرگتره .
طرحهای تخته لایه وروكش چوبی
اصولاً برای تولید تخته لایه و روكش چوبی نیاز به گرده بینه درجه یك و دو میباشد ، و عموماً كشورهائی كه دارای منابع جنگلی غنی و مرغوب بوده ، بدلیل آنكه دارای مزیت نسبی و رقابتی بیشتر ي در مقایسه با كشورهای دیگر می باشند ، در زمینه تولید این نوع اوراق چوبی داراي فعاليت بيشتري می باشند ، و در عوض كشورهائی كه جنگلها و منابع چوبی آنها از كیفیت كمتری برخوردار است ، گرایش بیشتری به تولید برخی از انواع پانل های چوبی از قبیل تخته خرده چوب و یا تخته فیبر پیدا می نمایند ، كه نیاز به مقطوعات چوبی كم ارزش از قبیل هیزم و كاتین بعنوان مواد اوليه دارد .
در سنوات اخیر جنگلهای كشور بعنوان منبع اصلی مواد اولیه صنایع تخته لایه و روكش ، تخریب زیادی پیدا نموده و میزان برداشت چوب در آن بشدت كاهش یافته، بطوریكه میزان برداشت، تقریباً از 4/2 میلیون مترمكعب به 98/0 میلیون مترمكعب تقلیل یافته است . ضمن آنكه بیشترین میزان كاهش در زمینه مقطوعات چوبی مرغوب یعنی گرده بینه های درجه یك ودو بوده است . علاوه بر موارد فوق ممنوعیت واردات گرده بینه با پوست از سوی سازمان حفظ نباتات بعنوان معضل دیگری امكان تامین مواد اولیه را از طریق منابع خارجی نیز بشدت محدود نموده است .
پاورپوینت ضرورت نهادينه شدن مديريت مصرف آب كشاورزي
فرمت فایل:(powerpoint) تعداد اسلایدها:21 اسلاید
برخی از اسلایدها:
ساختارهای مدیریت جامع آب (فرابخشی) موجود
شورای عالی آب
کمیته مشترک ستادی بهینه سازی مصرف آب کشاورزی (وزارت جهادکشاورزی ، وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور)
- کمیته های مشترک استانی بهینه سازی مصرف آب کشاورزی
- کمیته اجرائی قانون تشویق سرمایه گذاری در طرحهای آب کشور
- هیأت های 3 نفره و 5 نفره موضوع ماده 19 و 20 قانون توزیع عادلانه آب
- کارگروه آب کشاورزی و منابع طبیعی شورای برنامه ریزی استانها
ضرورت نهادینه شدن مديريت مصرف آب کشاورزی:
vمحدودیت منابع آب شیرین vافزایش جمعیت vارتباط مستقیم آب و امنیت غذایی vضرورت توسعه پایدار با حفظ محیط زیست vکمبود و پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی vمتوسط تبخیر بیش از سه برابر متوسط جهان
پاورپوینت عوامل زيان آور كشاورزي ، اثرات ،راههاي كنترل و پيشگيري
فرمت فایل:(powerpoint) تعداد اسلایدها: 27 اسلاید
برخی از اسلایدها:
Øتعریف بهداشت کشاورزی: Øبهداشت کشاورزی مجموعه فرآیندها وفعالیتهای مرتبطی است که باشناسایی ،ارزیابی وکنترل عوامل زیان آورمحیط کاروانجام مراقبت های بهداشتی درمانی حافظ سلامت کشاورزان کشور میباشد.
به منظور حفظ وسلامتی کشاورزان دربرابر مخاطرات محیط کار:
Ø1- شناخت مخاطرات Ø2-شناخت بیماریها وعوارض آنها 3- پوشش بیمه ای کشاورزان.
به منظور حفظ وسلامتی کشاورزان دربرابر مخاطرات محیط کار: 1- شناخت مخاطرات 2-شناخت بیماریها وعوارض آنها 3- پوشش بیمه ای کشاورزان.
برخی از اسلایدها:گردو طبقهبندی علمی فرمانرو: گیاهان دسته: گیاهان گلدار رده: دولپهایها خانواده: گردوییان سرده: Juglans نام انگلیسی: WALNUT نام علمی: LJuglansregia (1)
مشخصات گردو: درختان خزان دار، شاخه ها: با مغذ لايه لايه، تنه: صاف يا با پوست فلس فلس شيار دار جوانه ها: با فلس هاي محدود، بدون پايه، به ندرت با پايه كوتاه، برگها: متناوب، شانه اي منفرد، بزرگ، معطر، باگوشوارك، برگچه ها متقابل، اره اي يا با كنار صاف، ميوه هم فندقه ي شفت مانند(2)
اهداف اصلاح پايه هاي گردو به منظور توسعه ي صنعت گردو در هندوستان، ازدياد رويشي جايگزين ازدياد بذري شده است ولي در اين رابطه نياز به يك پايه مناسب مورد تأكيد قرار نگرفته است. متخصصين اصلاح نبات پايه هاي غير جنسي يا والدين پايه هايي را كه از طريق بذر ازدياد مي شوند توسعه داده اند. يك پايه خوب بايد خصوصياتي مثل قابليت ازدياد آسان، سازگاري با اكثر ارقام تجارتي، توليد محصول خوب و زياد، مقاوم بودن به آفات وبيماري ها و سازگاري وسيع با شرايط اقليمي را دارا باشد.(3)
هدف از انتخاب این موضوع آگاهی دادن به افراد جامعه در مورد
پیشرفت علم در زمینه تولید غذا در عصر نانوتكنولوژی می باشد.
نانوتكنولوژی علمی جدید است كه می خواهد مضراتی كه علوم
مصنوعی در عالم كنونی گذاشته را از بین برده واز راه طبیعیجهان
را تبدیل به بهشت كند ، بطوری كه زندگی برای تمام مردم ازكودك تا
بزرگ لذت بخش وراحت شود. انقلاب صنعتی برای اشخاص ساكنرویاینسیاره این توانایی را ایجاد می كند .كه ازاین پس نیازی به بریدن درختان جنگل ها و فرستادن دودشان به هوا نشوند و این پیمان نانوتكنولوژی است .
■کاربردهای فناوری نانو در بخش کشاورزی:
فناوری نانو، فناوری نوین و توانمندی است که با توجه به کاربرد موثر آن در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، بسیاری از کشورها روی آن سرمایهگذاری های سنگینی کرده اند.
نوید نانوتكنولوژی در خصوص كشاورزی وتولید غذا ، بازگشت 90 % اززمین های كشاورزی به وضعیت طبیعی ، ایجادگلخانه های دارای عملكرد بالا كه تقریباً 10% از زمین های كشاورزی فعلی را در برمی گیرد و جمعیت جهان را تغذیه می كند واز انقراض ونابودی بیشتر جانوران وگونه های گیاهی جلوگیری میكند ودخالت آگاهانه وعالمانه انسان در جهت تسریع روندتكامل گیاهان می باشد .
■کاربردهای فناوری نانو در علوم دامی:
در علوم دامی، فناوری نانو، یک رویکرد جدید و تکمیلکننده است. فناوری نانو میتواند در راستای افزایش بهره وری از طریق مواد خوراکی و تغذیه، بهداشت و اصلاح نژاد انواع دام و طیور و آبزیان نیز بسیار موثر باشد. از جمله کاربردهای فناوری نانو در علوم دامی میتوان به فناوری نانو دی.ان. ای، تشخیص بیماریها و درمان دامها و اصلاح نژاد دام اشاره کرد.
قدمت کشت و کار و نگهداری گلها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلامن و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار میآید، و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد.
گلهای فصلی بر حسب زمان کاشت به دو گروه بهاره و پاییزه تقسیم میشوند.بذر گلهای بهاره تقریبا در اواخر اسفند و اوایل بهار کاشته میشوند.بسته به شرایط آب و هوایی منطقه و عبور از سرمای زمستان و گرم شدن هوا بذر این گلها در هوای آزاد کاشته میشوند.پریوش-جعفری-آهار-ناز آفتابی-فندقی(تکمه ای)-رعنا زیبا-همیشه بهار-کوکب -اطلسی ... نمونه ای از این گروهند. nشب بو-بنفشه-مینا-گل کلم-همیشه بهار-قرنفل-کریپسوس-میمون...از گروه نشاهای پاییزه هستند. nاین گلها به سه دسته یکساله-دوساله و چند ساله(دایمی) تقسیم میشوند.
گياهي از مناطق حاره و چند ساله و در مناطق معتدل يكساله اين گياه از خانواده سولاناسه و نام علمي آن Lycopercicom esculentum – تك پايه- خودگشن و دو نوع پاكوتاه و پابلند داشته كه ارقام پابلند مناسب براي كشت در گلخانه مي باشند. نياز حرارتي در روز 22 درجه و در شب 18 درجه مي باشد متوسط زمان جوانه زدن بذر 6-4 روز متوسط زمان كاشت نشا تا برداشت ميوه 60-75 روز تعداد بوته در واحد سطح 2- 5/1
اسفناج بعد از سبز شدن بذر توليد برگهاي روزت مي كند. اين برگها از ساقه بسيار كوتاهي كه نزديك زمين قرار دارد خارج مي شوند(2) ممكن است شاخه هاي فرعي از ساقه اصلي به وجود آيند و همچنين شاخه هاي درجه سوم از شاخه هاي درجه دوم خارج شوند. زماني كه برگها رشد كافي كردند و شرايط مسا عد گرديد ، ساقه بلندي شروع به رشد مي كند كه از انتهاي آن شاخه هاي جانبي به وجود خواهند آمد.گلها به صورت خوشه در انتهاي ساقه اصلي و شاخه هاي فرعي ظاهر مي شوند.
برگها در ارقام مختلف فرم و رنگ متفاوتي هستند و به شكلهاي تخم مرغي ، بيضوي و يا نيزه اي وجود دارند. كناره برگها مي تواند كاملا صاف و يا دندانه دار باشد. پهنك برگ نيز صاف و يا داراي چين وچروك است. ارقامي كه داراي برگهاي چروكيده هستند از نظر نگهداري در انبار مناسب ترند زيرا تهويه در آنها بهتر صورت مي گيرد ولي در عوض به سختي قابل شستشو هستند(1).
}اسفناج دارای عناصر کانی مختلفی از قبیل کلسیم،آهن، فسفر ،گوگرد،پتاسیم و منیزیم می باشد(9).اسفناج از نظر ویتامینهای Aو C غنی است.همچنین به مقدار کم دارای ترکیبات تیامین ،ریبو فلامین و نیاسین می باشد.درصد گرم برگ و ساقه اسفناج ترکیبات زیر وجود دارد: }آب 92 درصد ، کربوهیدرات 23 درصد ، پروتئین 2 درصد ، چربیها 7/. درصد ، فیبر و تر کیبات سلولزی 6/. درصد و مواد کانی 7/1 درصد(11).
پاورپوینت مبانی محاسبات کارمزد کارگزاری به ازاء هر کارگزار حقیقی در قالب نمایندگیهای بیمه کشاورزی
فرمت فایل:(powerpoint) تعداد اسلایدها: 23 اسلاید
برخی از اسلایدها:
•مبانی محاسبات کارمزد کارگزاری : به ازاء هر کارگزار حقیقی در قالب نمایندگیهای بیمه کشاورزی
الف – مبانی پایه
1- حقوق پایه کارگزار 2- هزینه ها 2-1) خودرو 2-2) اداری 3- متوسط زمان لازم برای انجام هرموردبیمه ای( صدور بیمه نامه و ارزیابی خسارت) 4- متوسط زمان فعالیت هر کارگزار در ماه 5- متوسط مالکیت در هر فقره صدور بیمه نامه و یا گزارش خسارت
ب–محاسبات 1- درآمد ناخالص ماهیانه کارگزار ( حقوق پایه کارگزار + هزینه ها ) 2- کارمزد هر فقره صدور بیمه نامه و یا گزارش خسارت : متوسط زمان لازم برای انجام هر مورد بیمه ای × درآمد ناخالص ماهیانه کارگزار متوسط زمان فعالیت هر کارگزار در ماه 3- کارمزد هر واحد محصول بیمه شده در زیربخش دام و آبزیان : کارمزد هر فقره صدور بیمه نامه متوسط مالکیت در هر قرارداد 4- کارمزد هرقطعه ،هکتار و یا اصله درزیر بخشهای زراعت ، باغ ومنابع طبیعی متناسب با متوسط مالکیت درهرفقره صدوربیمه نامه و یا گزارش خسارت و زمان سنجی لازم بر اساس قطعه ، هکتار و یا اصله می باشد .
.2اهميت مراتع از لحاظ توليد علوفه ، حفاظت آب و خاك ، مواد صنعتي، گياهان دارويي و تفرجگاهها
.3وسعت و پراكنش مراتع در ايران .
4اهميت اقتصادي مراتع در ايران
.5علل تخريب مراتع در ايران
.6مشكلات و مسائل مرتعداري در ايران
.7اكولوژي مناطق خشك و تطبيق آن با اقليم حياتي ايران
مرتع:
كليه اراضي داراي پوشش طبيعي به نحوي كه خوراك دام از آن حاصل مي شود و تجديد حيات آن بطور طبيعي انجام مي پذيرد و همچنين آن قسمت از اراضي كه براي كمك به تجديد حيات پوشش گياهي طبيعي آن به نحوي از انحا بشر دخالت نموده است و پس از اين دخالت آن را همانند ساير مراتع اداره مي نمايد.
انرژي كمكي ناچيز است ، نه شخم و نه كود
اصولا انسان با استفاده از كنترل چرا در مرتع مديريت مي كند و نمي تواند عوامل طبيعي را در مقياس بزرگ کنترل نماید
تعريف مرتع:
مرتع زميني است اعم از كوه، دامنه، يا زميني مسطح با پوشش نباتات طبيعي و يا اصلاح شده كه پوشش گياهي آن غالبا علفي، بوته اي، درختچه اي و يا به صورت درخت پراكنده بوده به عنوان منبع توليد غذا براي دام و حيات وحش و يا ساير مواهب طبيعي مورد استفاده قرار مي گيرد.
تبصره 1: مواهب طبيعي عبارتند از: 1. حفظ خاك 2. ذخيره آب 3. تلطيف هوا 4. گردشگري 5. حفظ ذخاير ژنتيكي 6. زيستگاه حيات وحش 7. محصولات غيرعلوفه اي غذايي، صنعتي و دارويي
در مباحث گیاهی کتاب های زيست شناسي دوره ي متوسطه ، به علت محدوديت هاي خاص كتاب هاي درسي به صورت جسته و گریخته به گیاهان تک لپه اي و دولپه اي اشاره شده و به صورت خلاصه ، در بخش های مختلف ، مقایسه هایی نیز بين برش هاي ساقه وريشه صورت گرفته است ، در مراحل مختلف مسابقات آزمایشگاهی ، به ویژه مرحله ي کشوری ، سؤالات متنوعی در این خصوص مطرح می شود که گاه دبیران محترم زیست شناسی در پاسخ به آن ها مطالب متفاوت و گاهی متضاد هم بیان می كنند.
مقايسه ي ساقه و ریشه:
در ساقه حجم پوست از استوانه ي مرکزی کمتر در حالی که در ریشه معمولا" حجم پوست از استوانه مرکزی بیشتر است؛یا به عبارتی در ریشه استوانه ي مرکزی مشخص تر است .
درساقه آوندها مقابل هم و به نحوي قرار گرفته اند كه آوندهای چوبی به سمت مركز و آوند های آبکش به سمت روپوست قرار گرفته اند ؛ در صورتی که در ریشه آوند ها یك در میان قرار گرفته اند.
مقايسه برش هاي ریشه ي گياهان تک لپه اي و دولپه اي:
1-در ریشه ي گياهان تک لپه ای استوانه ي مرکزی بزرگ تر و حجم پوست کم تر است ، در صورتی که در ريشه ي گياهان دولپه ای استوانه ي مرکزی کوچک تر و حجم پوست بیش تر است .
2- در گياهان تک لپه ای وسط ریشه معمولا" بافت پارانشیم مغزی وجود دارد ، كه در بیش تر گياهان دولپه ای دیده نمی شود .
3- در گياهان دولپه ای ها معمولا" تعداد دسته ها کم تر ازتک لپه ای هاست .
4- در گياهان دولپه ای دسته های آوندی در کنار هم قرار گرفته اند و شکل ضربدر را می سازند ، ولی درگياهان تک لپه ای دسته های آوندی ازهم فاصله دارند و بین آن ها بافت پارانشیم مغزی ادامه مي يابد و اشعه ي مغزی را می سازد .
5- حلقه ی کاسپاری در سلول های آندودرم گياهان تک لپه ای در برش عرضي نعلی شکل به نظر ميرسد ، ولی در گياهان دولپه ای اين حلقه به صورت یک خط در طول یک سلول یا نقطه دربین سلول های مجاور دیده می شود .
6- در لایه ی آندودرم بعضی گياهان تک لپه ای سلول های معبر وجود دارند اين سلول ها در گياهان دولپه ای کم تر دیده می شوند .
نخود گياهي است يكساله و از خانواده حبوبات كه بلندي بوته آن به حدود 30 سانتيمتر مي رسد .
ساقه اين گياهپ پوشيده از تارهاي غده اي است . برگهاي آن مركب از 13 تا 17 برگچه كوچك و دندانه دار مي باشد . گلهاي آن سفيد رنگ مايل به قرمز يا آبي بطورتك تك بر روي ساقه قرار درد . ميوه آن بصورت نيام و غلاف آن كوچك ،متورم و نوك تيز بطول 2 تا 3 سانتيمتر است كه در آن يك دانه نخود به رنگ نخودي يا سياه قرار دارد .
نخود يكي از حبوبات مغذي و انرژي زا و پر مصرف است
خواص داروئي:
نخود بعلت دارا بودن اسید هاي آمينه مختلف ،ويتامين ها و مواد معدني غذاي بسيار خوبي است .
نخود از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و با همه خواص بيشماري كه درد نفاخ و دير هضم مي باشد و نبايد در خوردن آن افراط كرد .
1)نخود كمي ملين است
2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد
3)نخود كرم كش است
4)براي برطرف كردن درد سينه و ريه باي نخود را با كمي نمك پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود براي تقويت مو موثر است شب ها آن را به سر بماليد و صبح مو را بشوئيد
6)روغن نخود را اگر به سر بماليد سردرد را شفا مي دهد .
7)روغن نخود را بر روي دنداني كه درد مي كند بماليد درد را برطرف خواهد كرد .
8)روغن نخود را اگر به زيرشكم بماليد براي تقويت نيروي جنسي موثر است
9)افراد گرم مزاج بايد نخود را با سكنجبين بخورند تا از نفخ شكم جلوگيري كند
10) نخود را مي توان براي دفع رسوبات دري و درمان زردي بكار برد
نوسانات توليد متأثر از عوامل مختلفي از قبيل تغييرات اقليمي ، آفات و بيماريها ، علفهاي هرز و ... مي باشد .
درميان اين عوامل ، نماتد چغندر قند علاوه بر دامنه گسترش بالا بعنوان يكي از مهمترين عوامل محدود كننده كاهش عملكرد در منطقه چناران مي باشد .
متأسفانه تكنيكهايكنترل كه تا به حال مورد استفاده قرار گرفته اند، سازگاري و پايداري كافي در كاهش اثرات سوء نماتد چغندر در شرايط و فرهنگ كشاورزي منطقه به همراه نداشته اند.
يافتن ارقام مقاوم يكي از راههايي است كه هر چند توليد آن نياز به زمان طولاني دارد ، ليكن دانشمندان اصلاح نبات مصمم به يافتن آن مي باشند. دراين راستا شركت سوئدي نوارتيس نويد توليد رقم مقاوم به نماتد به نام نماكيل (Nemakill) را داد.
با هدف بررسي مقاومت رقم نماكيل به نماتد آزمايش در ده مزرعه كه داراي آلودگي بالايي بودند ، اجرا گرديد . رقم ايراني BR1 نيز به عنوان شاهد در قطعات داراي آلودگي بالا در مجاورت آن كشت گرديد.
مهمترین ویژگی گیاهان داروئی به شرح زیرمی توان خلاصه کرد:
درپیکر این گیاهان مواد خاصی ساخته وذخیره می شوند که این مواد خواص متعددی دارند. ماده موثره فعال به میزان بسیارکم(معمولاکمترازیک درصدوزن خشک گیاه)ساخته می شود.
ممکن است اندام خاصی چون ریشه،ساقه،برگ وگل و...حاوی موادموثره موردنظرباشند.نمی توان تمام اندام گیاه را منبع داروئی دانست.
معمولاازاندام های موردنظر بصورت تازه استفاده نمی شود.بایدتحت تاثیرعملیات خاصی چون تمیزکردن،هواخوردن،خشک کردن،استخراج وتصفیه قرارگرفته وسپس مورداستفاده واقع شوند.
گیاهان داروئی حاوی مواد موثره درمقایسه باعموم گیاهان مورداستفاده درکشاورزی مانند غلات وسبزی هاکه به طور عام وروزمره مورداستفاده انسان هستنددرمواردخاص قابل استفاده اند.
روش های دیگراستخراج اسانس عبارتنداز:
1-روش مکانیکی
2-روش شیمیائی
3-روش استفاده ازحلالها
4-استفاده ازگازها
5-تقطیرتجزیه ای
درهراسانس گیاهی یک جزءمدنظراست . درکشورفرانسه بطورمثال اسانس آویشن بایددارای25-24درصدتیمول باشد.
براي افزايش توليد اين محصول حياتي بايد اهميت فراواني به موضوع پيشگيري از ضايعاتي كه به وسيله آفت ها، بيماري ها و علف هاي هرز به مزارع گندم وارد مي آيد، داد. از جمله بيماري هاي مهم گندم كه خسارت زيادي به اين محصول وارد مي آورند، انواع سياهك ها رامي توان نام برد.
سياهك پنهان پاكوتاه گندم : اين بيماري ويژه مناطق سردسير و مرتفع است و باعث توقف رشد گياه ميزبان، كوتاه شدن شديد ساقه و پنجه زني فراوان مي شود. بعد از مرحله خوشه دهي گياه، علايم بارز بيماري، خود را نشان مي دهد.
دم روباهي باريك از علفهاي هرز يكساله با ساقه هاي باريك است.از خانواده poaceae كه توسط بذر تكثير مي يابد .با ساقه هايي كه درازاي ان تا60سانتي متر ميرسد و به صورت توده هاي نزديك به هم ديده ميشوند.در انتهاي هرساقه، سنبله باريك و طويل ريشكدار به طول 3-10سانتيمتر قرار دارد.گل اذين از نوع Spike و متراكم ،شبيه به دم روباه است. برگها داراي ليگول غشايي و محل اتصالشان به ساقه متورم است.
nخارشتر گياهي است علفي و چند ساله از خانوادهLeguminosae،تكثير ان توسط بذر و ريزوم صورت ميگيرد.داراي شاخه هايي انبوه و در هم، ساقه سبز رنگ است. اين گياه برگهاي ساده اي دارد كه2تا4ميليمتر عرض و2تا10 ميليمتر طول دارند. برگها به شكل بيضي كشيده هستند كه در پايه خارها قرار گرفته اند.گلها به طور منفرد يا دوتايي در طرفين شاخه ها قرار دارند. كاسه گل تقريبا 2 ميليمتر طول دارد و بدون كرك است.دندانه هاي كاسه نوك تيزوتخمدان نيز بدون كرك است. ميوه اين گياه باريك و بدون كرك بوده سطح رويي ان صاف و سطح زيرش بند بند است.رنگ گلها صورتي يا صورتي مايل به بنفش است. دمگل 1 تا 3 ميليمتر است.
- تعيين هدف، هدف يك طرح ويا پروژه طريقه جمع آوري اطلاعات را مشخص مي كند.
-تفكر تئوريك وجمع آوري اطلاعات كاملا به يكديگر مرتبط است.
-جمع آوري اطلاعات فعاليتي مجزا و جهت گيري شده نيست.
- بيان شفاف و روشن مسئله مورد بررسي.
- طرح ريزي جمع آوري اطلاعات.
- تجزيه وتحليل مشاهدات.
- تفسير نتايج.
-تعين معيارهاي كه رسيدن به هدف را مشخص مي كند.
ابزار هاي برنام ريزي و كنترل پروژه:
1 - پايان نماي گانت:
( نشان دادن پيشرفت كار با روش ساده در محور قائم مختصات وزمان انجام ان در محور افقي)
2 – برنامه ريزي و كنترل پروژه از طريق پرت:
(تكنيك ارزشيابي و باز نگري برنامه،مدلي براي حداقال كردن تاخير ،وقفه،تضاد در پيشرفت و هماهنگ كردن قسمت هاي مختلف تمامي يك پروژهو تسريع در تكميل زير پروژه ها)(ابطحي و مهرواژان1372)
1- حذف مستطيل هاي هر فعاليت و قرار دادن پيكان بين اغاز و پايان
2- ارتباط دادن بين فعاليتها با پيكان
3- اضافه كردن زمانبراي هر اجرا(پيكان)
3 – روش مسير بحراني سي پي ام:
(روشي براي فعاليت هاي تكراري كه مديريت در باره استانداردها ، اوزان ، ظرفيت ها ، هزينه ها و زمان اطلاعات كافي در اختيار دارد.در روش هزينه در برنامه ريزي و كنترل پروژه وارد مي شود تا موازنه زمان- هزينه برقرار شود)
•توليد بذر فراوان- حفظ قوه ناميه بذرها- توانايي دراشغال سريع مكانهايي كه بشر درانها دست برده است.
•پس علف هرز گياهي است رقيب؛ مقاوم ومضر كه باعث ايجاد اختلال درفعا ليت هاي بشر شده است.
طول دوره زندگي :
•به طوركلي دوره زندگي يك گياه عبارت است از مدت زماني كه ازجوانه زني شروع شده وپس از ريشه دادن و تغذيه و رشد و توليد مثل ودر نهايت ازبين رفتن ان پايان ميپذيرد
- پيشگيري و تسكين التهاب و تحريكپ وست بدن شيرخوار بر اثر تماس با ادرار
- آزردگي هاي جلدي ناشي از خراش ها و بريدگي هاي سطحي
- خشكي و ترك پوست
-پيشگيري و درمان آفتاب سوختگي
- تسكين خارش و التهاب ناشي از گزيدگي حشرات
اجزاء فرآورده :
پماد كالاندولا از عصاره تام گلهاي كالاندولا Calendula officinalis به ميزان 1/5% تهيه شده است
شکل دارويي :
قطره 30 ميلي ليتري
موارد مصرف :
در درمان افسردگي ،بي خوابي ، اضطراب ، سردردهاي عصبي ،سردردهاي دوران قاعدگي و ميگرن بكار مي رود
اجزاء فرآورده :
هايپيران از عصاره هيدرو الكلي گياه علف چاي Hypericumperforatum تهيه شده است كه هر ميلي ليتر آن حاوي 25% ميلي گرم هايپريسين مي باشد
مواد موثره :
هايپريسين ، پزودوهايپريسين و فلانوييدهاي هايپيرين ،كورستين ،ايزوكورستين و روتين .
آثار فارماكولوژيك و مكانيسم اثر :
مطالعات در آزمايشگاه و در انسان نشان داده است كه گياه هايپريكوم بدليل داشتن هايپريسين و فلانوييدهاي داراي اثرات آرام بخش ، مسكن و ضد اضطراب مي باشد بررسيهاي انجام شده روي هايپريسين نشان داده است كه اين ماده از طريق مهار آنزيم منو آمينو اكسيداز موجب بروي اثرات ضد افسردگي مي گردد .
آخرين تحقيقات انجام شده نشان داده است كه عصاره گياه هايپريكوم مي تواند ميزان اكسيژن سلولي را افزايش دهد .
بدون شک خاک يکي از ارزشمندترين منابع طبيعي هر کشور محسوب مي شود . در مطالعات جغرافيايي خاک فقط به عنوان يک منبع طبيعي در کانون توجه قرار ندارد ، بلکه بيشتر بخاطر آنکه در معرض يک خطر تباه کننده به نام فرسايش قرار گرفته نيازمند بررسي ، حفاظت و مراقبت است.
فرسايش روند پيچيده و آميزهاي از اثر متقابل عوامل گوناگون است كه به طور عمده اين عوامل را ميتوان به سه گروه تقسيم كرد:
1 _ عوامل مربوط به فرسايشپذيري خاك يا حساسيت خاكها به فرسايش (انديس فرسايشپذيري). 2 _ عوامل مربوط به انرژي فرسايشي يا انديس فرسايندگي. 3 _ عوامل يا فاكتورهاي حفاظتي.
داراییهای مولد جزء داراییها ی سرمایه ای محسوب شوند .(توصیه کمیته همسان سازی حسابداری کشاورزی)
بسیاری از داراییهای معمولا“ از طریق فعالیتهای تولیدی داخل مزرعه ایجاد شده و پرورش می یابند.
بهای تمام شده داراییهای مولد جزءهزینه های سرمایه تلقی و با در نظر گرفتن ارزش لاشه (کشتار) بطور منظم ومعقول مستهلک می گردد. دارییهای مولد با عمر مفید یک سال یا کمتر از آن (مانند مرغهای تخمگذار ) سرمایه ای محسوب نمی شود.
بندرهنمود انجمن حسابداران رسمی امریکا بیان می دارد که دامها معمولا“ جزء داراییهای ثابت بشمار می آیند.
محصولات تولید شده در گله مولد را می توان به بعنوان کالای کشاورزی (محصول نهای بخش کشاورزی ) يا بعنوان نتایج (تولید مثل) طبقه بندی کرد .بر این اساس دامهای یک مزرعه به دامهای مولد کالا ودامهای مولد نتایج تقسیم می شود.
”ارزشیابی داراییهای مولد پرورش یافته در مزرعه به بهای تمام شده استاندارد صورت گیرد.
به مناطقي اطلاق ميشود كه تبخير در آنها بيشتر از بارندگي است. در منطقه نيمه خشك بارندگي كم و يا آنقدر متغير است كه رطوبت خاك عامل عمده محدودكننده و توليد محصول نهايي به شمار ميآيد
کوددهی:
در اراضي مناطق خشك و نيمهخشك جهان با افزايش معلومات در زمينهي حفظ رطوبت و روشهاي افزايش بازيافت آب زراعت ديم سودآور شده در اين مناطق هرگاه تنش رطوبتي در حد معمول باشد، ميتوان توليدات متنوعي به عمل آورد، استفاده از كودهاي شيميايي چنين هدفي بسيار موثر است
پاورپوینت اهمیت گندم در جهان،تولید ایران و مقایسه کیفیت گندمهای تولیدی استان کردستان با کشور
فرمت فایل : پاورپوینت
با قابیلت ویرایش واماده پرینت
تعداد اسلاید:35 اسلاید
بعضی اسلایدها:
عوامل موثر در افزایش کیفیت گندم نان
1- عوامل ژنتیکی که شامل رقم مورد استفاده است که در کیفیت نان بسیار موثر است زیراارقام دارای مقدار گلوتن متفاوت می باشند و این صفت تحت تاثیر عوامل محیطی و مدیریتی تا حدودی تغییر و افزایش می یابد.
2- عوامل زراعی و محیطی که شامل:
* آب و هوا شامل سرما، خشکی و وزش باد های گرم در فصل نزدیک به رسیدگی.
* جنس خاک (رسی، شنی و ...) بطوریکه خاکهای رسی به علت افزایش قدرت نگهداری آب در خود باعث کاهش گلوتن میگردند.
* مصرف کودهای ازته بصورت تقسیط بخصوص در مرحله تشکیل دانه اگر رطوبت در دسترس نبات باشد.
* تناوب زراعی خصوصا تناوب با بقولات
* زمان کشت در فصل پاییز، هرچه زودتر کشت انجام شود درصد پروتئین دانه بیشتر میگردد.
* زمان برداشت: هرچه برداشت دیرتر انجام شود رسیدگی کاملتر و پروتئین افزایش می یابد.
* آفات و امراض و علفهای هرز
عمده ترین کشورهای تولیدکننده گندم:
شوروی سابق، امریکا، چین، هندوستان، فرانسه، کانادا، ترکیه، ایتالیا، آلمان، استرالیا، آرژانتین و مجارستان می باشند. بطوریکه سطح زیرکشت گندم در جهان قریب 000/000/235 هکتار و تولید 000/000/595 تن است که از این سطح و تولید به ترتیب 59 درصد سطح و 61 درصد تولید در کشورهای توسعه یافته و بقیه در کشورهای توسعه نیافته است.
کود سبز شامل گیاهی است که آنرا قبل از کاشت محصول اصلی کشت کرده و بعد از مقداری رشد سبزینه آنرا به زمین بر می گردانند بدون اینکه از این گیاه محصولی برداشت کنند این گیاه می تواند شامل هر گیاهی باشد غیر از آنهایی که بخشهای خشبی دارند با اثر آللوپاتی بر روی گیاه محصول دار بعدی می گذارند. در اصل کود سبز یک تناوب است که محصول ندارد و برای بهبود و حاصلخیزی خاک و در صورت لگوم بودن تامین کل یا بخشی از ازت مورد استفاده محصول بعدی استفاده می شود به طوری که از نظر رطوبت با محصول اصلی در رقابت نباشد.
مزاياي استفاده از كودهاي سبز:
1- تأمين ماده آلي: يكي از اثرات استفاده از كودهاي سبز تأمين ماده آلي خاك است، به خصوص زماني كه كود حيواني كافي در دسترس نبوده و يا بقاياي گياهي به جا مانده در زمين به حدي نباشد كه بتواند مقدار هوموس خاك را در حد مطلوبي نگاه دارد.
2- افزايش ازت: كود سبز علاوه بر كربن آلي، مقداري ازت آلي به خاك اضافه مي كند. اين مقدار ازت بر حسب شرايط، ممكن است ناچيز يا قابل توجه باشد. براي مثال چنانچه يك گياه لگومينه (گياهان خانواده بقولات) به خاك برگردانده شود، با توجه به اين كه بيشتر اين گياهان در شرايط مساعد، آمادگي و قدرت جذب و تثبيت ازت آزاد هوا را دارند.
عدم خاكورزي و خاكورزي كاهش يافته از زمانهاي قديم بوسيله افراد بومي استفاده مي شده است، زيرا بشر نيروي بازوي كافي براي كشت در هر ناحيه زمين زراعي را به كمك دست نداشت. براي مثال مصريان قديم و اينكاها در آندوي آمريكاي جنوبي از تكه چوبي براي سوراخ كردن زمين و قرار دادن دانه با دست درون خاك شخم نشده، استفاده مي كردند. در كشاورزي پيشرفته و مكانيزه، كشت بدون خاكورزي از مدتها پيش امتحان شده است. ولي تا زمان ظهور علف كشهاي جديد، اين شيوه مورد استفاده عملي قرار نگرفته بود
روشهاي شخم كم يا بدون شخم در كشاورزي ارگانيك:
امروزه براي اينكه آسيب كمتر به بافت خاك برسد روشهاي شخم خاك تغيير يافته و با بهبود بافت خاك تا حد امكان از شخم زدن زمين مي پرهيزند بدون اينكه كاهشي در ميزان عملكرد داشته باشند. بسياري از سيستم هاي كشاورزي قديم اطلاعات فراواني درباره زمان و نوع مناسب عمليات شخم خاك دارند. كه اين ممكنست مجموعه و مطالعات باارزشي درباره روشها و عمليات مختلف شخم باشد.چگونه مي توان آنهارا در آينده توسعه داد؟
يك مثال از كشارزي بدون شخم يا با حداقل شخم در هندوراس
كشاورزان نواحي ساحلي هندوراس از حداقل عمليات شخم پيروي مي كنند.
کلزا با نام قدیمی کانولادرایران کشت می شد و اسم علمی انBrassica napus است. دانه رسیده ان قهوهای رنگ است.ریشه کلزا مستقیم بوده که به آن خاصیت مقاومت به خشکی می دهدودگرگشن وسرمادوست و روز بلند است. کلزادر محدوده وسیعی از خاکها رشد میکند، ولی مناسبترین اراضی برای رشد کلزا ، خاکهایی با بافت متوسط ، زهکشی مناسب ، مواد آلی کافی و PH حدود 6.5 میباشد. کلزا در شرایط ایستابی ، سیلابی و زهکشی ضعیف زمین نباید کشت شود. تهیه زمین بصورت کرتی یا نواری می باشند مانند گندم. رسیدگی گلها از پایین به بالا است عکس سویا و کنجد.گیاهی بسیار حساس به سرماوگرمای زیادمی باشد. در اغلب خاكها قابل رویش می باشد ولی بهترین نوع خاك برای كلزا خاك رسی لومی است به شرط آنكه سله نبندد.ازسال 78کشت ان درکشورشروع وتقریبا درتمام مناطق کشت می شود.
برداشت كلزا را در مرحله رنگی مورد توصیه برای شرایط هوای مختلف انجام دهید .
▪ سطوح حاصلخیزی كافی و مناسب برای رشد كلزا و رسیدن آن حفظ كنید ، كلزا در اثر تنش حاصل از كمبود مواد غذائی بطور یكسان نخواهد رسید .
▪ نمونه های خاك را برای تعیین مقدار نیتروژن ، پتاسیم ، فسفر و میكرو مغذیها در خاك مزرعه انجام گیرد .
▪ نمونه برداری زود هنگام از بافت گیاه در مرحله روزنه و آزمایش آن برای كاربرد صحیح از میكرومغذی در زمان های معین .
▪ مزارع با حاصلخیزی بالا می توان انتظار داشت كه دیرتر به مرحله رسیدگی در سال برسد زیرا با درجه حرارت روزانه پایین تر از معمول در زمان رشد مواجه خواهد شد .
گلرنگ به خاکهای عمیق، زهکش دار، دارای بافت متوسط و پی اچ خنثی تا کمی قلیائی علاقمند است. گلرنگ به محدودیت تهویه خاک و فراوانی رطوبت در لایه سطحی خاک بسیار حساس است. وقوع آب ایستادگی بخصوص در دمای بالا سبب توسعه شدید بیماریها می گردد. با این حال بسته به بافت خاک در صورتی که عمق سفره آب زیر زمینی 60تا90 سانتی متر باشد و خاک شور نباشد، گلرنگ می تواند از رطوبتی که به سطح می آید استفاده نماید. خاکهای دارای بافت ریز که به شدت سله می بندند، برای سبز شدن سریع بذر و توسعه ریشه مطلوب نیستند. با این حال توان رشد گلرنگ در این خاکها از بسیاری گیاهان دیگر مانند آفتاب گردان، ذرت، سویا و کلزا بیشتر است و می تواند در بهبود نفوذپذیری خاک عمقی مؤثر باشد. خاکهای بسیار بارور بخصوص دارای مقدار زیادی نیتروژن برای گلرنگ مناسب نیستند زیرا باعث تحریک بیش از حد رشد رویشی و کاهش شاخص برداشت می گردند.
توده محلی اصفهان، معروف به کوسه، به دلیل مقاومت زیاد به گرما و احتمالاً به علت دارا بودن مقداری حساسیت به طول روز، بعنوان محصول دوم(بعد از برداشت جو و یا گندم) بطور وسیعی در اطراف اصفهان بخصوص در بخشهای اطراف مرداب گاوخونی مورد کشت قرار می گیرد. در سالهای اخیر، تلاش شده است که ژنوتیپهای برتری از آن جدا گردند. توده کوسه به سرما نیز بسیار مقاوم است و از تیپ بهاره ـ پائیزه می باشد. این توده بدون خار بوده(وجه تسمیه کوسه) و اغلب گلهای آن قرمز رنگ می باشند. توده کوسه در کشت بموقع بهاره دارای طول دوره رشدی حدود 115 روز، وزن هزار دانه 29گرم ، میزان روغن حدود 40درصد و پتانسیل عملکرد بیش از 4700 کیلوگرم در هکتار می باشد.
نكته ضروري در مورد گياه نعناع اين است كه با نعناع معمولي متداول در بازار كه به عنوان سبزيجات كشت و استفاده مي شود تفاوت دارد و گونه خاصي مي باشد كه ارزشهاي صادراتي خوبي نيز دارد، داراي اسانس بالا و مواد مؤثره بالاتري است. اين نعناع در ساخت داروهائي در ايران در حال حاضر نيز استفاده مي شود. همچنين در ساخت خميردندانها، آدامس، شكلات، و بسياري طعم دهنده هاي خوراكي و داروئي به كار مي رود استفاده داروئي آن به عنوان ضد نفخ نيز از قديم در ايران و ديگر كشورها شناخته شده است، هم گياه خشك و هم اسانس آن ارزشي صادراتي بالائي دارد. با توجه به توليد بالا و عملكرد بالاي اين گياه بازاريابي خارجي آن در اولويت اوليه قرار دارد، در بازار داخل نيز هم اكنون بسياري از فرآورده هايي كه نياز به اسانس مذكور دارند، اين اسانس را از منابع وارداتي تأمين مي كنند. به هر تقدير افزايش سطح كشت آن در سطوح وسيع نياز به احتياط دارد.
در مورد نعناع نيز (همانند گل هميشه بهار) جز در صورتيكه كشت بسيار محدود و كمتر از يكي دو جريب باشد، استفاده از دستگاه خشك كن ضرورت تام دارد و حتي در وسعت هاي كم نيز استفاده از دستگاه خشك كن جهت حفظ حداكثر كيفيت و اسانس توصيه مي گردد.
فروشگاه فایل کیا؛
منبع جامع انواع فایل...
چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.