یادگیری و پیشرفت
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
دیجیتال مارکتینگ
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
رشد کسب‌وکار
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
صنعت آموزش


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 549
نویسنده : کیا فایل

تاثير مغولان بر تاريخ هنر اسلامي و اصول بكار رفته در هنر معماري ايران

تاثير مغولان بر تاريخ هنر اسلامي و اصول بكار رفته در هنر معماري ايران

 

مقدمه

ذوق سليم، سليقة لطيف، احساس خلاق، ادراك فعال، روح حساس، و عاطفة بارور را اگر به همراه زيبايي و زيباشناسي ذاتي در يك جمله خلاصه كنيم، جامع و مانعي مي‌شود از هنر غني و مجرد ايراني، اين تعريف شايد در نزد برخي از كارشناسان راه خلاف واقع وغلو را پيموده باشد اما در حقيقت اگر به خوبي مشاهده كنيم هر يك از اين عوامل و ابزارهاي معنوي و مادي را مي‌توان در جزء جزء نقش و نگارهاي ريز و ظريف دكوراتيوي كه به منظور آذين و آرايش آثار هنري ايراني بكار رفته‌اند در كالبدي جامع و فراگير مظاهر هنري، به خوبي و به وضوح نمايان است، مشاهده نمود. به واقع ادراك صحيح هنر خلاقة ايراني مستلزم تبيين همين مفاهيم مستتر در جوهر آثار خواهد بود. ذوق و خلاقيت هنري جوامع مختلف از سنن و آداب و بينش‌هاي فرهنگي و سوابق تاريخي و محيط طبيعي آن اقوام ريشه و الهام مي‌گيرد و غالباً اتفاق مي‌افتد كه يك قوم به جهت تبهر و مهارت جانانه‌اي كه در زمينة يك يا چند رشتة خاص از هنرهاي چندگانه (به ويژه هنرهاي سنتي، دكوراتيووتزئيني) تبلور و نمود يافته است، رقابت و برابري ديگر اقوام در آن زمينه‌ها با ملت فوق الذكر كاري عبث و بيهوده خواهد بود. اگر نخواهيم تمامي هنرهاي، هشتگانة معاصر و ديگر مظاهر ذوقي اقوام مختلف را مورد بررسي قرار دهيم و اگر تنها در يك مورد كار تحقيق و تفحص در جريان پيدايش، رشد و بالندگي هنري خاص را پي گيري كنيم و آن زمينه لزوماً موضوعي باشد كه عموميت بيشتري دارد يعني تقريباً نزد تمامي انباء بشري از گذشته‌هاي دور تاكنون جلوه گر ذوق و سليقه زيبايي دوستي باشد؛ مي‌توان هنرهاي صنعتي و صنايع دستي را ذكر نمود. هنرها و صفاعاتي كه در سرزمين كهن ايران به مرور زمان و در طي ساليان طولاني كه هم اكنون به يك چشم همزدني مي‌ماند، آنچنان راه كمال و ترقي را پيموده است كه بي اغراق هم چنان بي رقيب بر پهنة اين گونه از هنرهاي ممالك گوناگون مي‌درخشد و تجلي مي‌كند. دلايل اين شكوفايي و درخشش هميشگي را مي‌توان علاوه بر بالا بودن ميزان مهارت و استادي و همين طور ويژگي‌هاي ذاتي و حس زيبايي دوستي ايراني، طبع لطيف و روحاني هنرمند ايراني ذكر نمود زماني كه استاد كار بنا به هنگام كاركردن بر روي قسمتي از بنا يا استادكاري كه در گوشة خلوتي از يك مكان متبرك با صبر و تأني مثال زدني سرگرم نقش اندازي ديوار بوسية گچ‌بري، آينه كاري، كاشي و... مي‌باشد و زماني كه بهترين و زيباترين تجلي گاه‌هاي هنري دستي و معماري ايراني عجين و همراه با بهترين و زيباترين مظاهر ذهني و عاطفي از همين دين و آئين و مذهب يكتاپرستي‌اش باشد مسلم است كه هر چه دارد چون جان در طبق اخلاص مي‌گذارد. تا نه تنها يك اثر زيبا و دل انگيز مادي بلكه اثري سرشار و مملو از روح و جان الهي را خلق و ابداع نمايد و نسل به نسل به جاي اينكه به دين و مرامش در خدمت تعالي و ترقي او باشد او نيز در پيشرفت و گسترش آن به نوبة خود سهم و نقش ايفا مي‌كند. در اين ميان علاقه و پيوند عاطفي كه عموم مردم ايران با هنرها و ميراث‌هاي هنري و فرهنگي خود برقرار نموده‌اند به حدي بوده كه علاوه بر كمك به جريان رشد و تعالي هنرها، سبب ماندگاري آنها نيز شده است.

 

هنر پيش از تاريخ

هدف تاريخ هنر عبارت است از شناخت و ارزيابي هنر از هر زمان و مكاني كه آمده باشد. هنر و تاريخ تنها در عرصة فرهنگ اين چنين در كنار هم قرار مي‌؛يرند. هر اثر هنري رويدادي است پايدار؛ اين اثر متعلق به هر دوره‌اي كه باشد، تا مدت‌هاي مديد پس از روزگار خويش باقي مي‌ماند و به حياتش ادامه مي‌دهد. اثر هنري همزمان يك شيء و يك رويداد تاريخي به شمار مي‌آيد.

قدمت تمدن و فرهنگ در خطة فلات ايران به چند هزار سال قبل از ورود آريايي ها باز مي گردد.

اقوام آريايي، احتمالاً از اوايل هزاره اول ق.م در فلات ايران ساكن شده و نام خود را بر آن نهادند

واژه ايران مشق از صورت قديمي آريانا، يعني سرزمين آريايي هاست. بنابراين تاريخ هنر ايران آثار مصنوعي را از دوران هاي ما قبل تاريخ تا سده هاي اخير در محدوده اين سرزمين وسيع در بر مي گيرد. هنر ايراني داراي ويژگيهاي ماندگاري است كه آن را از

ساير هنرهاي جهان متمايز و مشخص مي سازد.

اين سرزمين وسيع در بر مي‌گيرد. هنر ايراني داراي ويژگيهاي ماندگاري است كه آن را از ساير هنرهاي جهان متمايز و مشخص مي‌سازد.

هنر در نخستين سالهاي اسلام

آغاز دوران اسلامي را در تاريخ هجرت حضرت محمد (ص) به مدينه كه در 622 ميلادي اتفاق افتاد حساب مي‌كنند. اندكي بيش از بيست سال پس از آن تاريخ مسلمانان سوريه و مصر را از امپراتوري بيزانس وارث سرزمين رومي‌ها و شكوه و افتخار مردم روم، با از دست دادن دو ايالت بزرگ خود را از پاي در آمد، و نيروي عظيم ايران كه طي چهارصد سال مانع پيشروي رومي‌ها به سوي سرزمين‌هاي شرقي بود يكسره مقهور سپاه اسلام گرديد. گرچه ظهور اسلام آغاز مرحله‌اي تازه و بي‌نهايت مهم را در تاريخ جهان به ثبت رسانده است، ايالات فتح شده بيزانسي و شاهنشاهي فرسودة ساساني، ميراث فرهنگي عظيمي برجاي گذاشت كه تأثير آن تا چندين سدة بعد در جهان اسلام دوام يافت. در واقع تاجايي كه به هنر مربوط مي‌شد اين هر دو در ايران ميراثي بنيادي بود و اهميت آن در ابتدا فقط با اعمال نفوذ تفكر سامي و بعدها تا انداز‌ه‌اي كه سبك شيوة غيرتصويري شرق ايفا مي‌كرد، برابري داشت رواج اين گرايشهاي گوناگون و متفاوت، با پذيرفتن خط عربي كه يكي از انواع آن پيش از هر چيز ديگر عامل سبكي ممتاز در هنر جهان اسلام شد با هيچ يك از عوامل ويژة نژادي يا سياسي درون خود برخورد نكرد، مگر با وابستگي‌هاي عقيدتي، خلفاي راشيدين در مدينه مستقر بودند، ولي خيلي زود معلوم شد كه اين شهر گرچه به عنوان مركز ايمان مذهبي جايي مطلوب بود، ولي براي پايتخت اداري دولتي كه ظرف دو دهه به امپراتوري عظيمي تبديل شده بود چندان مناسب نيست. و آن گاه كه گروهي از مردم به اقامت در يك محل عادت كرده، زندگي فرهنگي با شرايط شهري و شهرنشيني به وجود آورده بودند ديگر امكان نداشت كه زندگاني كهنه اعرابي كه بر اساس تنوع طلبي و تا حدود زيادي بر پايه سودجويي ناشي از غارتها و چپاولهاي همسايگان ثروتمند و شادكام خود بنياد شده بود ادامه يابد در نتيجه پايتختي نوين و روشي تازه براي گذراندن حيات امري ضروري شد.

كيمياگران ايراني و اكتشافات آنان پيرامون رنگ و رنگسازي

با مطالعه شرح حال دانشمندان علم شيمي در جهان غرب و جهان اسلامي (مشرق زمين) و با مطالعه اكتشافات و تحقيقات آنها در زمينه مواد معدني براي رنگ سازي و ظروف و مواد آلي شيميايي و دارويي معلوم گرديد كه صنعت رنگ سازي ايران نيز مرهون زحمات دانشمندان علم شيمي در دوران قبل از اسلام و بعد از اسلام بوده است و كيمياگران كه در حقيقت اساتيد و علماي شيمي محسوب مي‌گرديده‌اند سهم به سزايي در اين مهم داشته‌اند. در بررسي اشياء يافت شده مربوط به زمان تيموريان كه با سبك و تكنيك مغولي همراه مي‌باشد، ظروف بدون لعاب كه داراي خمير نخودي رنگ است و گروهي از آنها داراي نقوش كنده‌كاري شده مي‌باشد مربوط به اواخر دوره ايلخانيان كشف و حفاري شده است. اين ظروف اغلب خمير قرمز و يا نخودي رنگ شوده و با رنگهاي سبز، زرد، قهوه‌اي، فيروزه‌اي بر روي لعاب شفاف‌ تزئين شده و نقوش هندسي و گياهي دارند كه با رنگ سياه بر بدنه ظرف نقاشي گرديده است. ارنست گروبه Ernest Groubee باستان‌شناس و مورخ مشهور عقيده دارد براي اولين بار در دوران خلفاي عباسي به ظروف آبي و سفيد مواجه مي‌شويم كه در قرن چهارم ميلادي به اوج خود رسيده بوده است. ساخت اين نوع ظروف در اواخر قرن هشتم هجري قمري دوباره در سوريه و ايران متداول گرديده است و عمدتاً رنگ آبي كبالت در چين در دوره سلسله مينك معمول بوده و در قرن چهاردهم ميلادي به بعد از چين به اروپا و ايران صادر شده است وبعدها در ايران ساخته شده‌اند.

ارنست گروبه عقيده دارد كه ظروف سبز رنگ باستاني‌تر از قرن 14 و 15 ميلادي يعني مربوط به قرن هفتم و هشتم هجري قمري مي‌باشد و ظروف سفيد و آبي مربوط به قرون هشتم و نهم هجري قمري مي‌باشد. از دوره تيموريان نقوش به رنگ سياه و آبي در زير لعاب ديده مي‌شود و مواد اوليه سفال گِل رس مي‌باشد و در دوران صفويه مواد اوليه مخلوطي از سيليس و شيشه است كه داراي نقوش اژدها گل شقايق و ابرهاي پراكنده بوده و تزيين شده‌اند و نيز ظروف آبي و سفيد تا قرن 13 هجري در ايران ادامه داشته است. از بناهاي تيموري كاشي شش ضلعي و مدور و لوزي شكل داراي لعاب فيروزي يا سفيد در آن به جاي مانده است. كه با رنگ يا خطوط طلاي به صورت گل و برگ تزيين يافته‌اند و كاشي‌هاي ملون معروف به قازمقازي در زمره آنها ديده مي‌شود (توضيحاً قازمقازي نوعي تلألو است كه با رنگ مخصوص صدف مانندي مي‌درخشد). از تجزيه و تحليل مواد به كار رفته در صنايع دستي ايراني كاملاً درك و استنباط مي‌شود كه كيمياگران كه اساتيد مسلم علم شيمي بوده‌اند در تهيه مواد رنگين سهم به سزايي داشته‌اند چنانكه: ابوبكر محمدبن ذكرياي رازي، ابوريحان بيروني، جابربن‌حيان بن عبدالكوني كه دانشمند اخير الذكر (جابر) افتخار نثاگردي حضرت امام صادق عليه السلام را داشته است و ابوعلي سينا از جمله شخصيت‌هاي علمي بوده‌اند كه به بشريت خدمت كرده‌اند و آنها با اكتشافات خودشان استادان رنگ سازي و رنگسازي را قدرت بخشيده‌اند. دانش كيميا chemistry در اسلام از يكسو به صورت فلزشناسي و داروسازي و از سوي ديگر به صورت عمل نيمه فيزيكي Eclectic تجلي نمود و آنها موفق به كشف عده‌اي از عناصر و مواد شيميايي جديد گرديدند. مسلمانان كه در شيمي صنعتي و شيمي پزشكي و كاني شناسي صاحب تحقيقات و تجارت بودند كارشان در زمينة قندسازي، كاشي سازي، چيني سازي ساختن شيشه‌هاي رنگي و كاغذ سازي و بسياري ديگر از رشته‌هاي صنعتي توسعه يافت. آنها انواع مرغوب‌ترين كاغذهاي الوان در (رنگين) را ساختند. از تهيه خمير كاغذ و سفيد كردن خمير كاغذ و باردادن به آن با چسب و رنگ كردن كاغذ اطلاع كافي داشتند. كاغذ سليماني، كاغذ طلحي، كاغذ لوحي، كاغذ فرعوني (كه مرغوب‌تر از پاپيروس مصر بود) و كاغذ جعفري و منصوري و صالحي و اقسام ديگر را به بازارهاي جهان عرضه نمودند.

كشف صمغ موديا كه مخلوطي از هيدروكربورها (Hydrocarboms) مي‌باشد و كشف خواص فيزيكي و شيميايي پارافين طبيعي ozokerit و آسفالت طبيعي Asphalt (كه نوعي فيرمتراكم و براق و بي‌شكل و با رنگ قهوه‌اي و سياه بوده است) توسط ابوريحان بيروني شيميست عاليقدر، و نيز عمل تقطير نفت سياه و تجزيه آن به نفت سفيد و سياه توسط ذكرياي رازي از اهم مسايل دانش كيمياگري بوده است.

شاردن سياح فرانسوي كه در سال 1631 ميلادي برابر با 1050 هجري به ايران مسافرت نموده نوشته است: در ايران نفت سياه و سفيد را در پوشش رنگ به كار مي‌برند و نوشته است سرانجام در ايران روغن يافت شده و براي ساختن رنگ همانگونه كه ما مي‌سازيم به كار مي‌برند. ايرانيان از تركيب برادة طلا Au3+ و سولفوره نقره SAg2 و فلز مس Cu++ و براده الماس C4+ شيشه‌هاي مرغوب مي‌ساخته‌اند كه به عنوان جواهر كاربرد داشته‌اند در ساختن دلبرباي بدلي كه امروزه آون تورن ناميده مي‌شود از مخلوط كردن شيشه با روغن تخم مرغ و ساير روغنها و يا مواد آلي و مس با عمل احياء در محيط مناسب انواع شيشه‌هاي اوتتورين (دلربا) را درست مي‌كردند كه از تجربيات رازي شيميست عالي مقام ايراني بوده است. ايرانيان در دوره نهضت و تمدن اسلامي با افزودن اكسيد قطع استاتيك اسيد sho2 به لعاب چيني و كشيدن رنگهاي آبي، ارغواني، زرد، سبز بر روي لعاب نپخته كه احتياج به قدرت و اطمينان صنعتگر هنرمند دارد عملاً صنعت لعاب صنعت لعاب دادن را انجام مي‌دادند و استعمال رنگهاي...

 

 

شامل ورد 18 صفحه ای

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: تاثیر مغولان بر تاریخ هنر اسلامی , اصول هنر معماری , معماری , هنر ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 654
نویسنده : کیا فایل

آموزش جامع نرم افزار Arc gis

 

نرم افزارArcGIS نرم افزاری بسیار آسان برای کاربردهای GISاست که به کاربران این امکان را می دهد که به سادگی اطلاعات مکانی و داده های توصیفی را برای ایجاد نقشه ها ، جداول و نمودارها به کارگیرند و به عبارت دیگر ArcGis نرم افزاری است که اجازه ساخت یک سیستم کامل اطلاعات مکانی را فراهم می کند.این ن آموزش شامل ابزارهایی برای برنامه سازی ، ایجاد نقشه ها و مدیریت آنها ، سرور برای پشتیبانی در سطح سازمان و پشتیبانی از سیستمهای موبایل و بیسیم است .

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش نرم افزار arc gis ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 621
نویسنده : کیا فایل

کاربرد عکس های هوایی در برنامه ریزی شهری

کاربرد عکس های هوایی در برنامه ریزی شهری

 

دانلود مقاله کاربرد عکس های هوایی در برنامه ریزی شهری
این فایل در قالب Word قابل ویرایش، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی می باشد

قالب: Word

تعداد صفحات: 13

توضیحات:

عکسبرداری هوایی، تفکیکی نسبتاً جدید است که تاریخ آن کم و بیش مقارن با پیدایش هنر و علم عکاسی و همچنین صنعت هوانوردی است. اولین گزارش کتبی اختراع فن عکاسی به آکادمی علوم و هنرهای فرانسه به سال ۱۸۳۹ باز می‌گردد. برای اولین بار فردی فرانسوی به نام لوئیس داگور (Luis Daguevre) روش استفاده از فن عکاس را اختراع کرد. اولین عکس‌ هوایی که در دنیا گرفته شد از طریق بالون و بوسیله شخصی به نام نادار Nadar در سال ۱۸۵۸ میلادی صورت گرفت. با اختراع هواپیما و جنگنده‌های نظامی و پیشرفت‌های هوایی در طول جنگهای اول و دوم جهانی و نیاز به تهیه نقشه‌های دقیق به منظور هدف های نظامی، عکسبرداری هوایی رو به توسعه گذاشت. گفتنی است که استفاده عظیم از عکس های هوایی در امور نظامی در طول جنگ اول بوده در حالی که برای مصارف غیر نظامی در جنگ جهانی دوم بطور وسیع آغاز شد.
فهرست:
انواع عکس های هوایی
ویژگی های عکس های هوایی
کاربرد عکس های هوایی و ماهواره ها در جغرافیا
مزایای عکس های هوایی نسبت به نقشه
معایب عکس های هوایی نسبت به نقشه
کاربرد عکس های هوایی در شهرسازی
کاربرد عکس های هوایی در مطالعات صنعتی شهرها
صنایع استخراجی
صنایع تبدیلی
صنایع تولیدی
کاربری های برنامه ریزی منطقه ای و شهری

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: عکس های هوایی در برنامه ریزی شهری , برنامه ریزی شهری ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 652
نویسنده : کیا فایل

پاورپوینت پايداري شيب ها

پاورپوینت پايداري شيب ها

 

دانلود پاورپوینت پايداري شيب ها

این فایل در قالب پاورپوینت قابل ویرایش، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی می باشد

قالب: پاورپوینت

تعداد اسلاید: 17

توضیحات:

فهرست مطالب

مفهوم پايداري شيب

روش هاي محاسبه و بررسي پايداري شيب

اهميت پايداري شيب

عوامل موثر بر پايداري شيب

عوامل به هم زنندگی پایداری شیب ها

انواع گسیختگی خاک در شیب ها

انواع نیروهای مخرب

انواع نیروهای مقاوم

نتايج تغيير سطح آب

پارامترهاي تحليل پايداري شيب

تاثير افت سريع آب بر پايداري شيب

ديدگاه هاي مختلف پايداري شيب

دلايل توجه بيشتر به حالت دو بعدي

آناليز سه بعدي

شرايط نقض كرنش صفحه اي

مثال هاي عملي براي تحليل سه بعدي

روش هاي محاسبه و بررسي پايداري شيب

روش های محاسبه پایداری سطوح شیب دار

روش های معمول بررسی پایداری شیب

منابع

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: پاورپوینت پایداری شیب ها , پایداری شیب ها ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 757
نویسنده : کیا فایل

گزارش کار نقشه برداری 2

 

این مجموعه شامل دو گزارش کار بصورت مجزا می باشد.که همراه آن ها فایل نقاط وفایل نرم افزار civil3d و توضیح کامل عملیات با دو فرمت word & powerpoint می باشد وبرای اولین بار برروی نت قرار گرفته است.

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: گزارش کار نقشه برداری , نقشه برداری , گزارش کار ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 530
نویسنده : کیا فایل

کالیبراسیون آزمایشگاهی دوربین های غیرمتریک و ارزیابی دقت کالیبراسیون در اثر تغییر پارامترهای مختلف

کالیبراسیون آزمایشگاهی دوربین های غیرمتریک و ارزیابی دقت کالیبراسیون در اثر تغییر پارامترهای مختلف

 

دانلود مقاله کالیبراسیون آزمایشگاهی دوربین­ های غیرمتریک و ارزیابی دقت کالیبراسیون در اثر تغییر پارامترهای مختلف

این فایل در قالب Word قابل ویرایش، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی می باشد

 

قالب: Word

تعداد صفحات: 17

توضیحات:

یکی از مهم ­ترین مراحل انجام یک پروژه فتوگرامتری کالیبراسیون دوربین می باشد. به منظور بررسی نقش پارامترهای تاثیرگذار در فرایند کالیبراسیون یک تست فیلد آزمایشگاهی متشکل از تارگت­ های بازتاباننده با ابعاد 5 میلیمتر و در فواصل 20 سانتی متر از هم طراحی گردید. به منظور بررسی دقت در اثر تغییر پارامترهای مختلف در طی دو پروژه مستقل در دو فاصله مختلف و از ایستگاه ­های مختلف از تست فیلد تصویربرداری شد. از تعدادی طول مشخص در محدوده تست فیلد که با دقت بالایی توسط یک کولیس دیجیتال اندازه ­گیری شده بود نیز به عنوان شاخص­ های مقیاسی استفاده شد. در نهایت پس از انجام پردازش ­ها، نتایج حاصله از دو پروژه با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد که در صورت استفاده از تعداد بهینه ­ای تصویر و شاخص ­های مقیاسی می ­توان به دقت­هایی در حد 15 میکرومتر در کالیبراسیون دوربین غیرمتریک دست یافت.

کلمات کلیدی: کالیبراسیون، دوربین غیرمتریک، تست فیلد، ارزیابی دقت، فتوگرامتری، برد کوتاه

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: کالیبراسیون , دوربین غیرمتریک , تست فیلد , ارزیابی دقت , فتوگرامتری , برد کوتاه ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 1171
نویسنده : کیا فایل

نقشه کشی صنعتی

نقشه کشی صنعتی

 

نقشه کشی صنعتی

  

 بشراز زمانهای بسیارکهن کم وبیش شکلهایی بنام  ترسیم می نمود است از جمله مصریان قدیم

برای ساختن بناهای عظیمی نظیر اهرام ثلاثه مصراز انها استفاده نموده است از طرف دیگر

نقشه های جغرافیایی هستند که قدمت زیادی دارند اما بدرستی نمی توان گفت که اولین  نقشه های صنعتی

در چه موقع ترسیم شده اند ولی انچه مسلم است پیشرفت سریع صنایع و پیدایش اختراعات ومصنوعات

جدید لزوم ترسیم نقشه را اجتناب نا پذیرمی نمود پیدایش وتکامل ریاضیات واز شعباتش علم هندسه

در پیشرفت بشر تاثیر شگفت انگیز دارد و هندسه که خود علم اندازه و مساحی باشد متکی بر نقشه ها

وترسیمات بسیار دقیق ومستدل است لیکن با وجود انکه از بیان اصول وقضایای هندسه توسط اقلیدس

فیثاغورس تالس وبطلمیوس هزاران سال میگذشت هنوز چیزی به عنوان رسم فنی وجود نداشت دلیل

انهم روشن بود که واقعا چنین مطلبی احساس شود البته مبتکرین ومخترعین بزرگی چون داوینچی

وسایرین برای تفهیم تفکرات خود شکلهایی ترسیم می نمودند اما انها بیشتر به  نقاشی شبیه بود و

ملهم ازان ونه یک شکل دقیق هندسی . 

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: نقشه کشی صنعتی , نقشه کشی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 654
نویسنده : کیا فایل

نرم افزار محاسبه حجم عملیات خاکی برای ویندوز

 

این نرم افزار توسط همین وب سایت ساخته شده و اولین نرم افزار محاسبه حجم عملیات خاکی برای ویندوز  می باشد

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: نرم افزار محاسبه حجم عملیات خاکی برای ویندوز , نرم افزار محاسبه عملیات خاکی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 1246
نویسنده : کیا فایل

آموزش کامل و تصویری  گزارش گیری از اتوکد

آموزش کامل و تصویری گزارش گیری از اتوکد

 

آموزش کامل تصویری و قدم به قدم نحوه گزارش گیری و بدست آوردن مختصات نقاط از اتوکد به صورت لیست

 آموزشی لازم و ضروری جهت کلیه رشته های مهندسی

اتوکد نرم افزاری ست که یادگیری آن تقریبا برای تمامی رشته ها حتی رشته های پزشکی هم الزامی ست

این آموزش کاربردی و بسیار کارآمد نحوه گزارش گیری از اتوکد را بصورت کامل توضیح داده و کمک بسیار بزرگی در راستای فراگیری حرفه ای تر اتوکد میباشد

 




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش تصویری گزارش گیری از اتوکد , گزارش گیری از اتوکد , اتوکد ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 652
نویسنده : کیا فایل

آموزش نقشه‌برداری با دوربین توتال لایکا TS و TS PLUS( پروژه اول )

آموزش نقشه‌برداری با دوربین توتال لایکا TS و TS PLUS( پروژه اول )

 

فصل اول: معرفی پروژه
فصل دوم: ایجاد یک پوشه (Job) به نام پروژه
فصل سوم: برپایی ایستگاه توسط یک امتداد معلوم
فصل چهارم: برداشت کنج¬ها و ایستگاه¬های پروژه
فصل پنجم: تهیه نقشه مختصاتی و صورتمجلس براساس نتایج میدانی با نرم افزارهای مربوطه

در این راستا و در جهت تسهیل در آموزش گام به گام و پروژه‌محور دوربین‌های توتال سری لایکا بر آن شدیم که با شیوه‌ای جدید و منحصر به فرد، البته در حد توان نکات ریز و کاربردی را در اختیار کاربران قرار دهیم.
آنچه در این کتاب بر آن تکیه شده ارائه مطالب با زبانی بسیار ساده و روان است که کلیه نکات و روش های لازم در جهت یادگیری را آموزش دهیم.

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش نقشه برداری با دوربین توتال لایکا , آموزش نقشه برداری , دوربین توتال لایکا ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 635
نویسنده : کیا فایل

آموزش نقشه‌برداری با دوربین توتال لایکا TS و TS PLUS( پروژه دوم)

آموزش نقشه‌برداری با دوربین توتال لایکا TS و TS PLUS( پروژه دوم)

 

آموزش نقشه‌برداری با دوربین توتال لایکا TS و TS PLUS( پروژه دوم)

 

فصل اول: معرفی پروژه

فصل دوم: ایجاد یک پوشه (Job) به­نام پروژه

فصل سوم: وارد نمودن ایستگاه­های پروژه (بنچ مارک­ها)

با پسوند Fixpoint در پوشهREZVAN PRO

فصل چهارم: برپایی ایستگاه (Station Setup) با برنامه ترفیع Resection (روش اول)

فصل پنجم: برپایی ایستگاه (Station Setup) با برنامه توجیه مختصاتی (روش دوم)

فصل ششم: روش­های کنترل برپایی ایستگاه (Station Setup)

فصل هفتم: برداشت مختصاتی از کنج های زمین (Survey)

فصل هشتم: بررسی نقشه برداشت مختصاتی (پیمانکار) با نقشه مختصاتی (مشاور)

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش نقشه برداری با دوربین توتال لایکا , آموزش نقشه برداری , دوربین توتال لایکا ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 606
نویسنده : کیا فایل

فیلم عملی آموزش نقشه برداری پیاده سازی مختصاتی و محلی دوربین توتال

فیلم عملی آموزش نقشه برداری پیاده سازی مختصاتی و محلی دوربین توتال

 

فیلم عملی آموزش نقشه برداری پیاده سازی مختصاتی و محلی دوربین توتال

در این فیلم ویدئویی به صورت عملی به تمام جزییات پیاده سازی دوربین توتال می پردازیم.

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش نقشه برداری پیاده سازی مختصاتی و محلی , فیلم عملی آموزش نقشه برداری , پیاده سازی مختصاتی و محلی , دوربین توتال ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 934
نویسنده : کیا فایل

فیلم عملی آموزش نقشه برداری رفرنس لاین دوربین توتال

فیلم عملی آموزش نقشه برداری رفرنس لاین دوربین توتال

 

فیلم عملی آموزش نقشه برداری رفرنس لاین دوربین توتال

در این فیلم به صورت عملی تمام نکات و تکنیک های برنامه رفرنس لاین رو گفته ام.

در این فیلم ویدئویی به آموزش کامل برنامه رفرنس لاین در نقشه برداری دوربین توتال می پردازیم.

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , نقشه برداری , ,
:: برچسب‌ها: آموزش نقشه برداری رفرنس لاین , دوربین توتال , آموزش نقشه برداری ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 749
نویسنده : کیا فایل

The risks of swimming

 

تعداد صفحه : 3
The risks of swimming Swimming is generally a healthy activity and enjoys a low risk of injury compared with many other sports. Nevertheless there are some health risks with swimming, including the following: Drowning, inhalation of water arising from Adverse water conditions swamping or overwhelming the swimmer or causing water inhalation. Actions of others pushing under water accidentally in play or intentionally. Exhaustion or unconsciousness. Incapacitation through shallow water blackout, heart attacks, carotid sinus syncope or stroke. Adverse effects of immersion Secondary drowning, where inhaled salt water creates a foam in the lungs that restricts breathing. Salt water aspiration syndrome, SWAS. Thermal shock after jumping into water can cause the heart to stop. Exostosis which is an abnormal growth in the ear canal due to the frequent, long-term splashing of water into the ear canal. (Known as Surfers ear) Exposure to chemicals Disinfectant Chlorine will increase the pH of the water, if uncorrected the raised pH may cause eye or skin irritations [6]. Chlorine inhalation; breathing small quantities of chlorine gas from the water surface whilst swimming for long periods of time may have an adverse effect on the lungs, particularly for asthmatics. This problem may be resolved by using a pool with better ventilation, with an outdoor pool having the best results. Chlorine also has a negative cosmetic effect after repeated long exposure stripping brown hair of all color, turning it very light blonde. Chlorine damages the structure of hair, turning it "frizzy." Chlorine can dissolve copper which turns blonde hair green. Proper pool maintenance can reduce the amount of copper in the water, while wetting the hair before entering a pool can help reduce the absorption of copper. Chlorine will often remain on skin in an anhydrous form, even after several washings. The

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: the risks of swimming ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 778
نویسنده : کیا فایل

The Tetrazolium Test

 

عداد صفحه : 6
The Tetrazolium Test(TZ): The Tetrazolium Test provides a quick estimate of seed viability. With results within one to two days this test can be very helpful when time is a factor or for species which have very long germination requirements. Tetrazolium testing originated in Germany during the early 1940s. George Lakon and colleagues discovered that embryonic tissues had to be alive and respiring in order for the seed to germinate normally. Their early biochemical work led to the development of a topographical staining method for determining seed viability. The early experiments used toxic chemicals such as selenium and tellurium to indicate viability, which limited their usefulness in seed testing. In 1942, Lakon developed a method using less-toxic tetrazolium as the viability indicator. Source: Tetrazolium Testing Handbook, Contribution No.29, Revised 2000. When your seed arrives, we mix it down to obtain a working sample and randomly select 200 pure seeds for testing. Most crop kinds are then placed on moist blotters overnight to imbibe water. The next morning we cut or poke the seeds (depending on the type and size of seed) and then immerse them in tetrazolium chloride solution and incubate. The amount of time and temperature required for staining varies depending on the species being tested. When the staining is complete the solution is drained and the seeds are examined under the microscope. Evaluation of the tetrazolium test requires experience and a sound knowledge of seed structures. This test is very labour intensive and is largely dependent on the level of expertise of the analyst. At Seed Check we are highly experienced in this area and find our results correlate very closely to germination results in most cases. The tetrazolium test is not a test accredited by the Canadian Food Inspection Agency and may not be used for grading purposes except as stated in the Methods and Procedures for Testing Seed. 4

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: the terazolium test ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 652
نویسنده : کیا فایل

vista compatibility

 

تعداد صفحه : 47
Vista Compatibility - ویستا را در سیستم های عملکردی قدیمی تر نصب نکنید. - موقعیت ها را در جایی که ممکن است ویستا را در os قدیمی تر نصب کنید مشخص گردانید. - با استفاده از vista upgrade Advisor مشکلات در حال پیشرفت را مشخص کنید. - اگر vista upgrade Advisor می گوید که برنامه به روز شده در دسترس نیست وارد عمل شوید. - مشکلات برنامه نرم افزاری را با توجه به سایت وب شخص ثالث حل کنید. - برنامه های نرم افزاری xp که خوب کار کرده اما در ویستا قرار ندارند، مرور نکنید. این شیوه، تهاجمی تر از صفحه نصب مشابهی است که مایکروسافت به همراه service pack 2 به ویندوز xp اضافه کرده است. دقت کنید که نمی توانید داون لود و به روز کردن نصب را انتخاب کنید. توصیه مان این است که اگرچه کاملاً به مایکروسافت اعتماد دارید، در حال حاضر گزینه Ask Me Later را انتخاب کنید. سپس، می توانید با استفاده از برنامه جدید به روز کردن ویندوز Automatic Updates را انتخاب کنید. با توجه به آن رابط، می توانید گزینه های قدیمی تر را که شامل داون لود نه نصب اتوماتیکی می شود را به کار برید. 12. انتخاب دسته بندی زمان، تاریخ و زمان همان طور که در شکل 12. 2 نشان داده شده است اگرچه که به طور ویژه در مورد نصب صحیح زمان در اینجا دقت نکرده اید، در نهایت ویندوز ویستا (vista) به طور اتوماتیکی با زمان صحیح تطبیق دارد، چون برای مطابقت با سرور زمان اینترنت در بیرون باکس شکل گرفته است. همان طور که گفته شد، حداقل باید برای اطمینان از اینکه زمان به طور معقول برای اجتناب از مشکلات این پروسه، صحیح است، تلاش کنید. نصب زمانی را که نصب مؤثر کامل بوده و شما برای شروع حاضر هستید را اعلام می کند. 56. قبل از اینکه قفسه فایل های ویندوز ویستا نمایان شود

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: vista compatibility , ویستا ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 722
نویسنده : کیا فایل

WinHEC2007_Micron_NAND_FlashMemory

 

تعداد صفحه : 19
Flash Memory Technology Direction Jim Cooke - Director, Applications Engineering Micron Technology, Inc. May 2, 2007 Abstract A number of key new computing system initiatives—including Windows Vista™ ReadyBoost™ and Windows ReadyDrive™ technologies—exploit the performance, economy, power efficiency, and high reliability of NAND Flash memory. System designers implementing NAND Flash-based traditional hard disk drives (HDDs) or newer hybrid hard drives (HHDs) and solid state disks (SSDs) face a number of decisions. This paper explains the trade-offs associated with available disk caching methods, the differences between various types of Flash memory, and the advantages that NAND offers when superior performance is critically important. This information applies for the Windows Vista operating system. Contents Flash Memory Technology Direction More Storage Choices than Ever A Closer Look at NAND Flash Technology NAND Error Modes Another Option: Embedded MultiMedia Card (eMMC) Conclusion  Authors Disclaimer and Copyright: Products and specifications discussed herein are subject to change by Micron without notice. Products are warranted only to meet Micron’s production data sheet specifications. All information discussed herein is provided “AS IS” and without warranties of any kind. Micron, the M logo, and the Micron logo are trademarks of Micron Technology, Inc. All other trademarks are the property of their respective owners. © 2007 Micron Technology, Inc. All rights reserved. Rev. 04/07 Windows Hardware Engineering Conference - WinHEC Sponsors’ Disclaimer: The contents of this document have not been authored or confirmed by Microsoft or the WinHEC conference co-sponsors (hereinafter “WinHEC Sponsors”). Accordingly, the information contained in this document does not necessarily represent the views of the WinHEC Sponsors and the WinHEC Sponsors cannot make any representation concerning its accuracy. THE WinHEC SPONSORS

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: flash memory ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 480
نویسنده : کیا فایل

ارزیابی و پاسخ به خطرات موجود در حسابرسی یک صورت حساب مال1

 

تعداد صفحه : 10
ارزیابی و پاسخ به خطرات موجود در حسابرسی یک صورت حساب مالی راهنمایی و مشاوره برای استانداردهای حسابرسی که در تاریخ 15 دسامبر 2006 و بعد از آن تاثیر دارند . این متن دومین مقاله ای است که در مورد شرایط لازم برای مشاوره جدید از بخش استانداردهای حسابرسی (ASB) منتشر می شود . اولیم مقاله در مورد فرایند ارزیابی خطرات و کنترل های لازم در مورد مفهوم خطر اظهارات نادرست فرو توضیح و بحث داده شد . این مقاله در مورد چگونگی پاسخ حستبرس به احتمال اظهارات نادرست فرد در طراحی و انجام مراحل حسابرسی بحث و گفتگو می کند . در اینجا هشت نوع استاندارد فهرست شده است تا کمکی برای حستبرسان باشد و مراحل حسابرسی را طبق آن طراحی و اجرا کنند . ایم مقاله خطرات ارزیابی شده را مورد برسی قرار می دهد بنابراین پاسخ حستبرس به خطرات حستبرسی طراحی و سر پرستی و کنترل حسابرسی را آسان می کند . همان طور که استانداردهای جدید نشان می دهند . " حسابرسان باید احتمال خطر (و اشتباه ) حسابرسی را در نظر بگیرند و به طور کلی سطحی مادی باری صورت حساب های مالی تعیین کنند . " همچنین حسابرسان باید درکی استسی از شی ء و محیط آن که شامل کنترل درونی آن می باشد ، بدست آورده تا احتمال اظهارات نادرست را ارزیابی نماید . طراحی مراحل بعدی حسابرسی زمانی که احتمال خطر اظهارات نادرست برای صورت حساب های اصلی ، معامله ها مورد ارزیابی قرار گرفت و افشاء شد . حسابرس باید برنامه ای حسابرسی ایجاد نماید که در آن بتواند مراحل حسابرسی را مستند نماید . و زمانی که چنین کاری را انجام داد از وی انتظار می رود تا احتمال خطر حسابرسی را به سطح قابل توجهی کاهش می دهد . زمانی که حسابرس در حال ارزیابی خطرات احتمالی و طراحی و اجرای کنترل های درونی است ، وی با تمام پاسخ های کلی را تعیین کند به طوری که اظهارات نادرست را در صورت حساب های مالی در نظر گیرد و برنامه های حسابرسی پاسخگویی خطرات تعیین شده باشد . کاربرد

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: حسابرسی یک صورت حساب مالی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 505
نویسنده : کیا فایل

ارزیابی و پاسخ به خطرات موجود در حسابرسی یک صورت حساب مالی

 

تعداد صفحه : 10
ارزیابی و پاسخ به خطرات موجود در حسابرسی یک صورت حساب مالی راهنایی و مشاوره برای استانداردهای حسابرسی که در تاریخ 15 دسامبر 2006 و بعد از آن تأثیر دارند. این متن دومین مقاله ای است که در مورد شرایط لازم برای مشاوره جدید از بخش استانداردهای حسابرسی ( ASB ) منتشر می شود . اولین مقاله در مورد فرایند ارزیابی خطرات و کنترل های لازم در مورد مفهوم خطر اظهارات نادرست فرد توضیح و بحث داده شد . این مقاله در مورد چگونگی پاسخ حسابرسی به احتمال خطر اظهارات نادرست فرد در طراحی و انجام مراحل حسابرسی بحث و گفتگو می کند . در اینجا هشت نوع استاندارد فهرست شده است تا کمکی برای حسابرسان باشد و مراحل حسابرسی را ( طبق آن ) طراحی و اجرا کنند . این مقاله خطرات ارزیابی شده را مورد بررسی قرار می دهد بنابراین پاسخ حسابرس به خطرات حسابرسی طراحی و سرپرستی و کنترل حسابرسی را آسان می کند . همانطور که استانداردهای جدید نشان می دهند " حسابرسان باید احتمال خطر و اشتباه حسابرسی را در نظر بگیرند و به طور کلی سطحی مادی برای صورت حساب های مالی تعیین کنند " همچنین حسابرسان " نباید درکی اساسی از شء و محیط آن که شامل کنترل درونی آن می باشد ، بدست آورد تا احتمال خطر اظهارات نادرست را ارزیابی نماید " . طراحی مراحل بعدی حسابرسی زمانی که احتمال خطر اظهارات ناردست برای صورت های اصلی ، معامله ها مورد ارزیابی قرار گرفت و افشا شد ، حسابرس باید برنامه ی حسابرسی ای ایجاد نماید که در آن بنواند مراحل حسابرسی را مستند نماید و زمانیکه چنین کاری را انجام داد از وی انتظار می رود تا احتمال خطر حسابرسی را به سطح قابل توجهی کاهش دهد . زمانی که حسابرس در حال ارزیابی خطرات احتمالی وطراحی و اجرای کنترل های درونی است ، وی باید تمام پاسخ های کلی را تعیین کند به طوری که اظهارات نادرست را در صورت حساب های مالی در نظر گیرد و برنامه های حسابرسی پاسخگوی خطرات تعیین شده باشد . کاربرد یک برنامه حسابرسی استاندارد در

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: خطرات حسابرسی صورت حساب مالی , صورت حساب مالی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 1040
نویسنده : کیا فایل

اعداد تاكسي

 

تعداد صفحه : 7
اعداد تاكسي : زماني كه رياضيدان انگليسي هاردي براي عيادت رياضيدان شهير هند رامانوجان به بيمارستان رفته بود به اين موضوع اشاره كرد كه شماره تاكسي كه به وسيله آن به بيمارستان آمده، عدد بي ربط و بي خاصيت 1729 بوده است . رامانوجان بلافاصله ضمن رد ادعاي هاردي به او يادآور شد كه اتفاقا 1729 بسيار جالب توجه است . خود ۱۷۲۹ عدد اول است. دو عدد ۱۷ و ۲۹ هر كدام عدد اول هستند. جمع چهار رقم تشكيل دهنده آن ميشود ۱۹ كه اول است. جمع دو عدد اوليه و دو عدد آخري ميشود ۸۱۱ كه باز هم عدد اول است دو عدد ابتدايي(سمت چپ) اگر جمع شوند؛عدد ۸۲۹ ميشود كه باز هم عدد اول است. دو عدد اوليه اگر از هم ديگر كسر شوند؛عدد ۶۷ ساخته ميشود كه باز هم عدد اول است. سه عدد سازنده آن عدد اول است(۱و۷و ۲). عدد اول؛عددي است كه فقط بر يك و خودش تقسيم ميشودبنحوي كه نتيجه تقسيم عددي كسري نباشد(خارج تقسيم نداشته باشد) جمع عددي اعداد تشكيل دهنده ۱۷۲۹ يا:۱+۷+۲+۹=۱۹ است؛ عكس ۱۹ عدد ۹۱ است؛ اگر ۱۹*۹۱بشودنتيجه برابر ۱۷۲۹ ميشود. اين هم يكي ديگر از اختصاصات ۱۷۲۹ است كه در هر عددي ديده نميشود. عدد 1729 اولين عددي است كه مي توان آنرا به دو طريق به صورت حاصلجمع مكعبهاي دو عدد مثبت نوشت : 12 به توان 3 به علاوه 1 به توان 3 و 10 به توان 3 به علاوه 9 به توان 3 هردو برابر 1729 مي باشند .(اولين مطلب موجود در رابطه با اين خاصيت 1729 به كارهاي بسي رياضيدان فرانسوي قرن هفدهم باز مي گردد.) حال اگر كمي مانند رياضيدانها عمل كنيد بايد به دنبال كوچكترين عددي بگرديد كه به سه طريق مختلف حاصلجمع مكعبهاي دو عدد مثبت است اين عدد87539319 ...

 

 





:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: اعداد تاکسی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 596
نویسنده : کیا فایل

امواج ضربه ای نرمال

 

تعداد صفحه : 76
امواج ضربه ای نرمال 1-5 مقدمه ضربه می تواند به عنوان یک پیش تراکم در یک میدان جریان مافوق صوت توصیف شود بطوریکه فرآیند جریان در امتداد جلویی منجر به تغییر ناگهانی در ویژگیهای سیال می شود.ضخامت ضربه ها همانند مسیر آزاد مولکولهای گاز در میدان جریان می باشد.برای درک فیزیکی تشکیل چنین موجهای ضربه ای ، سیلندری را که در یک جریان قرار گرفته است بررسی می کنیم همانند شکل 1-5 براساس تئوری کیتیک می دانیم جریان شامل تعداد زیادی از مولکولهای سیال در واحد حجم می باشد و انتقال جرم ، مومنتوم و انرژی از طریق حرکت این مولکولها صورت می گیرد.همچنین ، مولکولها سیگنالهایی را درباره ی حضور سیلندر در حوالی میدان جریان با سرعتی معادل سرعت صوت ، حمل می کنند.جریان ورودی مادون صوت ***** می باشد و مولکولهایی که بر ضد جریان از سیلندر دور میشوند ، قبل از رسیدن به سیلندر اطلاعاتی درباره ی وجود بدنه ، از طریق سیگنالهایی که با سرعت حرکت می کنند ، کسب می کنند.بنابراین ، مولکولها خود را به گونه ای به چرخش در می آورند تا در اطراف سیلندر به جریان در آیند ، همانند شکل 10-5 .اما زمانی که جریان ورودی مافوق صوت است ، مولکولها سریعتر از سیگنالها حرکت می کنند و هیچ امکانی وجود ندارد که قبل از رسیدن به سیلندر از وجود بدنه مطلع شوند.همچنین ، سیگنالهای منعکس شده از مواجهه ی سیلندر تمایل دارند تا در فاصله ی کمی از بدنه با هم یکی شوند.پیوستگی شان پیش تراکم ضخیمی را شکل می دهد که موج ضربه ای نامیده می شود.همانند شکل b 1-5.ضربه ی خلاف جریان ، جریانی است که هیچ اطلاعی راجع به حضور بدنه ندارد.خطوط جریان پشت ضربه ی نرمال سریعاً سدی را ایجاد می کنند ، زیرا جریان پس از یک ضربه ی نرمال ، مادون صوت است.گرچه تشکیل ضربه چنانچه که بالا توصیف شد برای موقعیت خاص می باشد ، اما مکانیزم توصیف شده

 




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: امواج ضربه ای نرمال , امواج ضربه ای ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 445
نویسنده : کیا فایل

طرح لایه باز برچسب عرق نعناء، عرق گیاهی نعناع

طرح لایه باز برچسب عرق نعناء، عرق گیاهی نعناع

 

طرح لایه باز برچسب عرق نعناء، عرق گیاهی نعناع

طرح لایه باز عرقی گیاهی نعناع اندازه طرح 15*7.4 سانتی متر

کیفیت رزولیشن 300

قیمت فقط 2000 ت.مان

دارای طراحی زیبا

قابل تغییر به دیگر محصولات دیگر و عرقیات گیاهی

فرمت فایل psd

cmyk

قابلیت چاپ بر روی تمامی دستگا های چاپ

طرح به صورت 100 درصد لایه باز بوده و قیمت آن هم بسیار پایین است

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: برچسب عرق نعناء , عرق گیاهی نعناع , طرح لایه باز ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 1553
نویسنده : کیا فایل

طرح لایه باز مجموعه کارت ویزیت ترشمک و برچسب آلبالو

طرح لایه باز مجموعه کارت ویزیت ترشمک و برچسب آلبالو

 

طرح لایه باز مجموعه کارت ویزیت ترشمک و برچسب آلبالو

دارای دو 3 طراحی به صورت psd

اندازه برچسب 15*7

کارت ویزیت به صورت پشت و رو و اندازه آن به صورت لمینت 9*6 سانتی متر

قیمت این محصول فقط 2000

طراحی ها به ثورت لایه باز بوده

برای تغییر وکتور پس زمینه ترش و ملس نیاز ببه نرم افزار ایلاستراتور نیز می باشد

کیفیت هر دو طراحی مخصوص چاپ بوده و با رزولیسن 300 و حالت cmyk می باشد

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , گرافیک , ,
:: برچسب‌ها: کارت ویزیت ترشمک و برچسب آلبالو , طرح لایه باز کارت ویزیت ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 495
نویسنده : کیا فایل

آشنايي با سيستم تأسيسات سرمايشي و گرمايشي

 

این متن شامل 26 صفحه می باشد 

 

با توجه به اينكه اين پروژه در بارة كنترل تأسيسات مكانيكي و به صورت خاص كنترل تأسيسات HAC است پس لازم دانستيم كه نخست توضيحي دربارة اين سيستم ها بدهيم و سپس به نحوة‌ كنترل اين سيستم‌ها در فصول آينده بپردازيم.

هدف سيستم‌هاي سرمايشي و گرمايشي برآورده‌ كردن نيازهاي گرمايشي و سرمايشي كاربران يك ساختمان است

سيستم‌ها عبارتند از:

1- سيستم حرارت مركزي (شامل: بويلر (Boiler) ، منبع انبساط و . . . . )

2- سيستم سختي گيري از آب

3- سيستم كدي اپرتور

4- سيستم توليد آب سرد (شامل چيلر، پمپها و برج خنك كننده و . . . . )‌

5- سيستم توليد هواي گرم و سرد براي مصرف كننده (هوا سازها)

6- اين سيستم‌ها به تفصيل در همين فصل مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

در انتهاي اين فصل نيز نحوة ارتباط اين سيستم ها با يكديگر توضيح داده مي‌شود.

سيستم سختي‌گيري از آب

سيكل مورد استفاده در تأسيسات سرمايشي و گرمايشي يك سيكل بسته است بدين معنا كه سيالي كه در اين سيستم وجود دارد، مورد مصرف قرار نمي‌گيرد بلكه فقط نقش مبادله كنندة‌گرما و سرما را بر عهده دارد سيال مورد استفاده در اين سيستم آب است كه نقش تبادل كننده گرما و سرما را بر عهده دارد علت استفاده از سيكل بسته اين است تا با عملياتي كه بر روي آب انجام مي‌شود ميزان مواد رسوبي و اكسيژن آب را گرفته شود در نتيجه عمر دستگاه‌ها افزايش يابد.

براي رسوب گيري از دستگاهي به نام سختي‌گير آب استفاده مي‌كنند.

اغلب رسوبي كه از آب تشكيل مي‌شود مادة است كه با استفاده از دستگاه سختيگير از آب زدوده مي‌شود آبي كه سختي گيري شده است فقط براي سيستم‌ها جسته مورد استفاده قرار مي‌گيرد و مناسب براي مصرف در ساختمان نيست زيرا اولاً املاح آن از آب حذف شده است و ثانياً ديگر براي مصارفي مانند شست‌و شو مناسب نيست زيرا صابون در آب سختي‌گيري شده كف نمي كند.

اين دستگاه براي سختي‌گيري از مواد رزيني استفاده مي‌كند بدين شكل كه آب را از فيلترهاي رزيني عبور مي‌دهند و آب در عبور از فيلترهاي رزين سختي خود را از دست مي‌دهد و همچنين نهايت از شش سيلسي با دانه‌بندي هاي مختلف عبور مي‌دهند در عبور از شش سليس نيز از آب جدا مي‌گردد و بدين ترتيب سختي آب گرفته مي‌شود.

بعد از مدتي دستگاه‌هاي سختي گير به علت رسوب ‌هايي كه در روي فيلتر رزيني آن تشكيل شده است كارايي خود را دست مي‌دهد و براي رسوب زدايي از آن محلول آب نمك كه با فشار به فيلتر رزيني مي‌پاشند استفاده مي‌كنند كه البته اين كار با استفاده سيستم تزريق مواد شيميايي صورت مي‌پذيرد.

دستگاه دي ايرتور

همان‌طور كه در بخش پيشين توضيح داده شد سيكل تأسيسات يك سيكل بسته است و سيالي در آن استفاده مي‌شود آب است و همچنين دستگاه‌هاي مورد استفاده در تأسيسات مكانيكي اغلب از آهن ساخته شده‌اند.

براي جلوگيري از رنگ‌زدگي و خوردگي دستگاه ها از آب بدون اكسيژن و گازكربنيك براي سيستم‌هاي تأسيسات استفاده مي‌كنند بدين معني كه توسط دستگاه‌هاي دي ايوتور DE-AERATOR اكسيژن و گازكربنيك محلول در آب را جدا مي‌كنند و آب بدون اكسيژن و گاز كربنيك را به طرف دستگاه‌هاي تأسيساتي مي‌فرستند.

خورندگي اكسيژن بر روي فلزات، اغلب به صورت موضعي با ايجاد حفره بر سطوح فلزي ديگ بخار حد فاصل فاز مايع و فاز بخار و خورندگي گاز كربنيك به صورت يكنواخت و تدريجي بر سطوح فلزي صورت مي‌پذيرد.

در زير بررسي يك نوع دي ايرتور از نوع حرارتي مي‌پردازيم:

در روش دي ايرشن حرارتي (Thermel Deaeration) بر اساس كاهش حلاليت اكسيژن و گازكربنيك با افزايش دماي آب استوار است و حذف گاز توسط يكي از مكانيزم‌هاي زير صورت مي‌پذيرد:

1- توليد حبابهاي گاز در آب و انتقال مكانيكي اين حبابها از فاز مايع به فاز بخار

2- ديفيوژه قسمتي از گاز محلول در آب به فاز بخار در سطوح مجاور اين دو فاز.

ايجاد حبابهاي گاز نسبت مستقيم‌ با ضخامت قلم مايع و نيروي كششي سطحي مايع دارد. فاز بخار و فاز مايع بايستي داراي سطح تماس كافي باشند.

اندازه‌گيري مقدار گاز محلول در آب نشان داده است كه در اثر حرارت مقدار زيادي اكسيژن محلول (85 تا 95 درصد) به سهولت از فاز مايع جدا شده و حذف اكسيژن محلول باقيمانده با استفاده از پديدة ديفيوژن صورت مي‌پذيرد.

بخار آب در سيستم‌هاي دي ايرتور حرارتي داراي نقش حمايتي بوده و سبب انجام عمليات زير مي‌گردد:

1- انتقال اكسيژن جدا شده از فاز مايع

2- اختلاط آب و بخار آب

3- افزايش حرارت به بالاتر از نقطه جوش

نتيجه نهايي دي ايرش حرارتي، آب عاري از گازهاي انيدريد كربنيك و اكسيژن بوده و ميزان بخار آبي كه اكسيژن را به خارج از راكتور منتقل مي‌نمايد 5/0 تا 2 درصد آب ورودي به دستگاه است .

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: سیستم گرمایشی , سیستم سرمایشی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 515
نویسنده : کیا فایل

كاربرد استخراج با سيال فوق بحراني در صنايع غذايي

 

این متن شامل 98 صفحه می باشد 

 

استخراج با حلال يكي از قديمي‌ترين روش‌هاي جداسازي بوده و بدون شك تاريخ استفاده از آن به قبل از ميلاد برمي‌گردد. علم استخراج با حلال در طي مدت زمان طولاني، توسعه يافته است و بيشترين پيشرفت در مورد حلالها و سيالهاي مورد استفاده در فرآيندهاي استخراج بوده است. روش‌هاي استخراجي نظير، سونيكيشن1، سوكسله2، استخراج با فاز جامد[1] و استخراج مايع-مايع[2] كه مدتها پيش ابداع شده‌اند امروزه نيز به همان صورت قبلي جهت تهيه نمونه بكار مي‌روند. بعلاوه، روش‌هاي استخراج با حلالهاي مايع نظير سوكسله داراي محدوديت‌هاي مختلفي همچون آلودگي محيط زيست بدليل وجود حلالهاي دورريز، بازگيري ناقص نمونه‌ها، وقت گير بودن فرآيند، مصرف زياد حلال و... هستند. بدين‌ترتيب، محققان به فكر ابداع روش جديد استخراجي افتادند كه علاوه بر‌اينكه معايب فوق را نداشته باشد بلكه داراي مزاياي چندي نيز باشند. يكي از‌اين روش‌ها، استخراج با سيال فوق بحراني3(SFE) است كه مزيت‌هاي بسياري دارد كه از مهمترين آنها مي‌توانيم به كاهش زمان استخراج و عدم آلودگي محيط زيست اشاره كرد.

 

 فصل اول

استخراج با سيال فوق بحراني

 1-1- تاريخچه

هوگارت1و‌هاني2 در سال 1879 خواص بي نظير سيال فوق بحراني اتانول و تتراكلريدكربن را توضيح دادند. آنها دريافتند كه حلاليت‌هاليدهاي فلزي در‌اين دو سيال خيلي بالاست. در سال 1906 بوخنر3 اعلام كرد كه حلاليت مواد آلي غيرفرار در دي اكسيد كربن فوق بحراني ده برابر مقداري است كه از مطالعات فشار بخار انتظار مي‌رفت. در سال 1958 زهوز4و همكارانش استخراج لانولين از پشمهاي روغني با CO2 فوق بحراني را گزارش كردند. نقطه شروع استفاده از سيالهاي فوق بحراني در فرآيندهاي صنعتي از كار زوسل5 در انيستيتوي ماكس پلانك در مطالعه زغال سنگ آغاز شد. امروزه‌اين سيالها كاربرد فراواني در اغلب صنايع پيدا كرده‌اند. با‌اين حال استفاده از SFE به عنوان يك تكنيك تجزيه‌اي تا دهه 1980 به تأخير افتاد. در سال 1976 استال6 و شيلز7 سيستم استخراجي ميكرو را به همراه كروماتوگرافي لايه نازك به كار بردند. از‌اين سال به بعد SFE در حد تجزيه‌اي رشد سريعي كرد به طوري كه امروزه‌اين سيستم به صورت پيوسته يا ناپيوسته با سيستم‌هاي كروماتوگرافي گازي، كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا و كروماتوگرافي با سيال فوق بحراني كاربرد وسيعي در آناليز انواع نمونه‌ها پيدا كرده است بطوريكه در سالهاي 1990-1992 بيش از يكصد مقاله در‌اين زمينه ارائه شده است.

1-2- خصوصيات و مزاياي يك سيال فوق بحراني

هر ماده‌اي را كه در دما و فشاري بالاتر از دما و فشار بحراني اش قرار گيرد، سيال فوق بحراني گويند. شكل (1-1) نمودار فاز ساده‌اي است كه نقطه بحراني و ناحيه فوق بحراني را نشان مي‌دهد.

يك سيال فوق بحراني خصوصياتي مابين خصوصيات يك گاز و مايع را داراست. آنچه باعث شده تا سيال فوق بحراني براي استخراج مورد استفاده و توجه قرار گيرد خصوصيات فيزيكي آن است. همانطوريكه در جدول (1-1) مشاهده مي‌شود چگالي سيال فوق بحراني تقريباً هزار برابر چگالي حالت گازي مي‌باشد، بهمين دليل قدرت حل كنندگي سيال فوق بحراني بيشتر از گازها و مشابه مايعات است. از طرفي، سيال فوق بحراني داراي نفوذپذيري زيادتر و ويسكوزيته كمتر نسبت به حلالهاي مايع است، ‌اين دو عامل انتقال جرم را كنترل مي‌كنند و باعث مي‌شود تا SFE خيلي سريع عمل كند.

 

1-Sonication

2-Soxhlet

[1]- Solid-phase extraction

[2]- Liquid-Liquid

3-SuperCritical Fluid Extraction

1-Hogarth

2-Hanny

3-Buchner

4-Zhuze

5-Zosel

6-Stahl

7-Shilz

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: صنایع غذایی , استخراج با سیال فوق بحرانی , استخراج با حلال ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 488
نویسنده : کیا فایل

صنعت بيمه و گستردگي خدمات

 

این متن شامل 460 صفحه می باشد 

 قديمترين رشتة بيمه، رشتة بيمه باربري است در حالي كه بيمة آتش سوزي، به تدريج از سدة هفدهم تا نوزدهم شناخته شده است آتش سوزي بزرگ لندن در سال 1666 زماني به وقوع پيوست كه وسايل اطفاي حريق هنوز در مراحل ابتدايي بود و هيچگونه پوشش بيمة آتش سوزي درجامعه به چشم نمي خورد. نخستين ادارة آتش سوزي در انگلستان در سال 1680 تأسيس شد و متعاقب آن شركت هند اين هند[1] در سال 1696 و ادارة آتش سوزي سان[2] در سال 1710 پديد آمدند. سرانجام آتش سوزي بزرگ لندن باعث ايجاد شركت بيمة هامبرگرجنرال[3] شد كه اين شركت و شركت سان، دو شركت بيمه‌اي هستند كه هنوز وجود دارند و فعاليت مي كنند. در نتيجة وقوع انقلاب صنعتي در سدة هجدهم كه به پيدايش كارخانه‌ها، انبارها، كشتيها، ماشين آلات و غيره انجاميد، شركتهاي بيمة آتش سوزي متعددي از جمله لويدز لندن تأسيس شدند.

 

آتش سوزي بزرگ لندن

درساعت 2 بامداد يكشنبه اول سپتامبر 1666 ميلادي، در معبر باريكي كنار رودخانه تايمز، حريقي رخ داد و قير و كنف و زغال سنگ انباشته در محل، آتش را گسترش داد. سهل انگاري در مهار آتش و خاموش نكردن بهنگام آن، سبب شد كه آتش لحظه به لحظه و با سرعت دامنه پيدا كند و هر چه را در مسيرش قرار دارد بسوزاند و با خاكستر يكسان كند. هنگامي كه آتش به پل بزرگ لندن ( تنها راه عبور مردم) رسيد، بندهاي پل ازهم گسست و الوارهاي نيم سوخته و مشتعل بناها به داخل رودخانه و روي پمپهاي دستي كه تنها وسيله براي خاموش كردن آتش محسوب مي شد ريخته شد و آنها را بي استفاده ساخت. بدين قرار، مردم ناگزير شدند كه با سطلهاي پر از آب كه دست به دست مي دادند به خاموش كردن آتش مبادرت ورزند. رفته رفته كه آتش گسترش مي يافت، اضطراب مردم هم بالا مي گرفت زيرا شعله هاي آتش، به شكل امواج وسيعي، ساختمانها را گروه گروه در بر مي گرفت و باد شديد خاوري نيز باعث مي شد كه قطعات مشتعل به مسافتهاي زياد پرتاب و هر لحظه بر دامنة حريق افزوده شود؛ آتش همچنان پيش مي تاخت و مردم وحشت زده را پس مي راند. جمعيت، مبهوت و مأيوس و متوحش، هر چه از اثاث خانه كه به دستشان مي رسيد و حمل كردني بود، بر مي داشتند و به كوچه ها و خيابانها و در نهايت به صحراها مي گريختند. رود تايمز، از قايقها و كرجيها انباشته بود كه با سرعت هر چه بيشتر، رفت و آمد مي كردند و مردم و بارهايشان را به محلهاي امن مي رساندند. هر چند كه اين مكانها هم چندان امن امن نبودند و گهگاه باراني از قطعات مشتعل برسرشان مي باريد و آتش، قايقها و سرنشينان آنها را به كام خود مي كشيد و به اعماق آبها فرو مي برد.

زنهاي آبستن چندي ديده شدند كه با دلهره و تشويش بسيار از فرزند درون خود دفاع مي كردند. بچه هاي قد و نيم قد، گريان و نالان، پدر و مادر خود را با فرياد مي زدند و آنها را در ميان سيل جمعيت متراكم و پريشان و شتابان جست و جو مي كردند. بسياري از مردم كه تواني برايشان نمانده بود و طاقت اين همه فشار و دلهره را نمي آوردند، در گوشه اي افتاده بودند و لگد كوب ديگران مي شدند و جان مي سپردند؛ حيوانات سرگردان نيز از ميان جمعيت راه فرار مي جستند؛ و گاوان تنومند در حالي كه گوساله هايشان وحشت زده و ضجه كنان در پشت مي آمدند، خود را به صف آدميان مي كوبيدند.

سرانجام، پس از سه شبانه روز، بارانهاي سيل آساي فصلي به داد مردم رسيدند؛ 4360 جريب زمين سوخته و 400 كوچه وخيابان لندن فرو ريخته بود؛ 13200 ساختمان، 92 كليسا، 52 انبار بزرگ كالا و تعداد زيادي بيمارستان، كتابخانه، بناهاي دولتي و چندين دروازه و پل با خاك يكسان شده بودند؛ خسارت وارده به پول آن زمان، از 11 ميليون ليرة انگليسي تجاوز كرده بود كه به پول امروزي، متجاوز از يك ميليارد ليره مي شود.

لندن ورشكسته، ماتم زده و تقريباً خالي از سكنه شده بود و كسي گمان نمي برد روزي دوباره سراز خاك به در كند. سه ماه و نيم بعد از اين فاجعه بزرگ، مردمي كه به لندن باز مي گشتند، ديگر آثاري از مركز حصار دار شهر باقي نمانده بود. زمين هنوز از تلهاي خاك و سنگ و آهن آلات پيچ تاب خورده و سرب مذاب سرد شده پوشيده بود و هنوز در اغلب زيرزمينها، شعله و دود چشمها را مي آزرد. پس از اين بلاي عظيم، اولياي امور و صاحبان سرمايه به انديشه گران متوسل شدند تا چاره جويي كنند بلكه از نظاير اين فاجعه در آينده جلوگيري شود يا دست كم خسارت و تلفات به حداقل ممكن برسد. نتيجة بررسيهاي چندين ساله اين شد كه چون دانش زمان قادر به پيش بيني، پيشگيري و مبارزه با آتش سوزي دامنه دار نيست، چارة منحصر به فرد، « تقسيم خسارتها» بين شمار هرچه بيشتر سازمانهاي اقتصادي، صاحبان سرمايه و مردم ذي نفع است تا آتش سوزي دست كم تحمل پذير شود و خسارتهاي وارده يكباره يك سازمان اقتصادي يا يك فرد را از ميان نبرد و پس از حريق باز بتوانند به كسب و كار گذشته ادامه دهند- بدين گونه بود كه بيمة آتش سوزي پا به عرصة وجود نهاد.

حريق چيست؟

حريق عبارت است از احتراق شديد مواد سوختني يا آتشي ناخواسته و از كنترل خارج شده كه معمولاً با سرعت نور، دود و حرارت زياد توأم است. احتراق عبارت است از تركيب يك مادة سوختني با اكسيژن دو حالت دارد: احتراق آرام ( مانند اكسيده شدن مس) و احتراق شديد ( كه با حرارت دود، نور همراه است).

 

[1]- Hend in Hand

[2]- Sun Fire office

[3]- Hamburger General – Feuer Cassa

 

 


:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: بیمه , خدمات , بیمه و خدمات , بیمه و گستردگی خدمات ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 567
نویسنده : کیا فایل

صنعت كاغذ سازي

 

این متن شامل 27 صفحه می باشد 

 

افزايش جمعيت به ويژه در كشورهاي در حال توسعه كه به لحاظ منابع چوبي فقيرند و ازدياد تقاضا بار دامنه وسيعي از توليدات حاصل از فيبر ، فشار زيادي را بر منابع چوبي اعمال نموده . با توجه به مفهوم توسعه پايدار كه در آن هم حمايت از اكوسيستم و هم خواسته هاي در اين پروژه به ارائه فرآيندهاي توليد كاغذ از منابع فيبري كشاورزي پرداخته شده است . منابع فيبري كشاورزي از محصولات فيبري يا پس مانده هاي محصولات كشاورزي حاصل مي آيند . ذخيره عظيمي از مواد اوليه تجديد شونده كه در خمير سازي قابل استفاده اند ، وجود دارد . كه در سالهاي آتي بطور فزاينده اي مورد استفاده قرار خواهند گرفت .

 

فصل اول

 مقدمه اي بر كاغذ

1 ـ 1 : مقدمه

كاغذ يك پاره اصلي تمدن بشر طي دو هزار سال گذشته بوده است و ارتباط بسيار نزديك ما با اين ماده سبب شده است تا آن را ماده اي با پيچيدگي خاص ندانيم . اما اين تصور از حقيقت به دور است . كاغذ از منابع گياهي تهيه مي شود ، لذا هم از نظر مورفولوژي و هم از نظر فيزيكي و شيميايي مادة‌ پيچيده اي است . خود فرآيند توليد كاغذ يعني اساس فرآيند صاف سازي و تشكيل شبكه ضعيفي از نمود الياف تا حد زيادي پيچيده است . اين نمود شبيه كاغذ با وجود مقاومت كم آن ، بايستي به طور پيوسته از بخش هاي پرس و خشك كن ماشين كاغذ عبور كرده و با سرعتي كه در حال حاضر حدود 60 است . به صورت نوار ، پيچانده شود ؛ عملي كه در جريان آن نمود كاغذ تحت كشش قرار مي گيرد براي جلوگيري از پارگي هاي متوالي كاغذ و يكنواختي آن ، برخي از پيشرفته ترين فناوري هاي مهندسي كنترل مورد نياز است . در اين فصل بحثي كوتاه در زمينة كاغذ و انواع آن ، تاريخچه و كاربرد آن ارائه خواهد شد .

1 ـ 2 . تاريخچه

لزوم ثبت و انتقال افكار و عقايد و ارتباط با همنوع از ابتداي تاريخ ، انسان را وا داشت تا راهي براي آن پيدا كند . انسانهاي اوليه با الهام گيري از محيط پيرامون خود و با ابزار و وسايل موجود اين امكان را هر چند بصورت ابتدايي فراهم آوردند كه اولين نشانه هاي آن را مي توان در غارهاي لاسكو [1] ولتامير [2] مشاهده نمود . بعدها لوحه هاي گلي ، فلز ، سنگ ، پوست درختان ، پست حيوانات، استخوان و …. به عنوان موردي جهت نوشتن يا نقاشي كردن مورد استفاده قرار گرفت لوحه هاي گلي بدست آمده از تمدن بين النهرين ( ميان رودان ) حاكي از رواج اين ماده براي نوشتن در اين تمدن مي باشد . اولين كتابها در خاورميانه و بي الواح گلي نوشته و در مجاورت آفتات خشك شد . مهترين الواح اين دوره الواحي است كه مربوط به حماسه « گليگمش » است . اين الواح براحتي مي شكستند و تمام زحمت سازند گانش بر باد مي رفت . مصريان باستان 2000 الي 2500 سال قبل از ميلاد ، نوشتن روي كاغذ پاپيروس را آغاز كردند . پاپيروس نام گونه اي از ني شبيه خيزان است كه در كرانه رود نيل مي رويد . ني را بصورت تسمه مي آوردند و با كمك نشاسته به يكديگر مي چسباندند . اين روش Explicit.liber ناميده مي شود . كمبود پاپيروس در آسياي صغير شد . در حاليكه مردم هندوستان ، آسياي جنوب شرقي ، خاور دور به خاطر مسايل مذهبي از پوست استفاده نمي كردند . 105 سال قبل از ميلاد مسيح اولين كاغذ را Is’ai lum در چين ساخت . مود اوليه اين كاغذ را ضايعات كنف ، بامبو و شاهدانه تشكيل داده بود . اين كاغذ چون زياد به هم ماليده و سفت نبود براحتي پاره مي شد . كلمه كاغذ از نام چيني ها چندين سال نحوه ساخت كاغذ را در پرده نگه داشتند اما كم كم اين روش از چين به هندوستان و اروپا رسيد و از سمرقند و آسياي مركزي گذشت .

در اروپا ، كاغذ جايگزين پوستها گرديد . در سال 1450 با ابداع صنعت چاپ در آلمان ، تقاضا براي كاغذ و به دنبال آن نياز به منابع جديد ليگنو سلولزي افزايش يافت ، در حدود 105 سال بعد در بيشتر كشورهاي اروپايي و نيز مكزيك كارخانه هاي كاغذسازي با وسايل دستي ايجاد گرديد .

 

[1] ( Lascaux ) : نام غارهاي در جنوب غربي فرانسه ، كه بر ديوارهاي آن نقاشي هاي مربوط به دوره پاريند سنگي پيدا شده است .

[2] (Altamira ) : نام يك غار آهنگي در شمال اسپانيا است كه نخستين بار در سال 1879 نقاشي هاي مربوط به دور آن پاريند سنگي بر سقف و ديوارهاي آن كشف شد .

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: کاغذ , صنعت کاغذسازی , کاغذسازی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 518
نویسنده : کیا فایل

عكاسي پرتره و لنز در عكاسي

 

این متن شامل 98 صفحه می باشد 

 اصولاً پرتره به انواع عكس هايي گفته مي شود كه تصوير آن از تمام تنه، نيم تنه يا از صورت باشد. براي گرفتن پرتره با دوربين 35 ميلي متري مي توان عكس هايي با كيفيت عالي گرفت. مشروط بر آنكه تكنيك دقيق را رعايت كرد. بهترين نمونه از يك عكس پرتره بايد توانايي تحت الشعاع قرار دادن به بك گراند، مانند يك پرتره نقاشي را داشته باشد.

يكي از امتيازات استفاده از دوربين 35 ميلي متري در عكاسي به قرار زير است: معمولاً بيشتر مردم قادر به درك آثار سوژه بر روي لنز نمي باشند. اما به طور مثال؛ در لنز وايد انگل عملكرد به طريقي است كه در تصوير عليرغم نقش سوژه، بك گراند نيز رل مهمي را به عهده مي گيرد. زيرا رابطه اي عميق مابين سوژه و دوربين ايجاد مي شود. برعكس در لنز تله فتو، كليات سوژه از جزئيات پيرامون تفكيك مي گردد.

پرتره از آغاز اختراع عكاسي تاكنون تغييرات فراواني پيدا كرده است. اگر آلبوم پرتره‌هاي قديمي را مطالعه كنيم خواهيم ديد كه نادار، هيل، تالبوت (پرترتيست هاي مشهور اوايل اختراع عكاسي) اكثراً مدل هاي خود را ايستاده و تمام قد يا حداقل نيم تنه عكاسي مي‌كردند. آنها مثال و نمونه هاي از كار خود به يادگار گذاشتند كه بسيار عالي و زيبا هستند و براي هميشه ارزش خود را حفظ خواهند كرد. جاي تأسف است كه اين سبك كار كم كم متروك شده است (تحت تأثير فيلم هاي سينما و چهره هاي درشت آن) البته نمي توان انكار كرد كه بعضي از چهره ها داراي جاذبه خاص و غيرقابل انكاري است و ارزش تجزيه و تحليل جزئيات رژآن را دارد. چنين صورت هايي براي عكاسي نمايي درشت، بسيار مناسب است. اما نمي توان ادعا كرد كه همه صورت ها داراي چنين وضعي است.

“تجزيه و تحليل خطوط چهره انسان و اعطاي قدرت نمايش تصويري صادق به آن، بي‌شك بالاترين هدف عكاسي و در ضمن مشكلترين وظيفه آن است. پرتره، از خالق خود مهارت فني فراوان و احساس عنري عميق مي طلبد؛ زيرا اين دو توانايي هايي است كه بدون آنها ايجاد يك تصوير موزون حقيقي و طبيعي غيرممكن است”[1].

اگر چه نور روز نرمش، ملايمت، عمق و برجستگي خوشايندي به چهره مي بخشد. اما خوب است بدانيم كه معايب و اشكالات زيادي نيز دارد: مثلاً متغير و ناپايدار است، به ميل و اراده عكاسي قابل كنترل نيست. اگر از نور روز مستقيم خورشيد، بدون امكانات ملايم كننده سايه ها استفاده شود تصاويري خشن ايجاد خواهد شد كه فقط براي بعضي از چهره ها مناسب است.

اين نور خشن، تنها در تصوير كساني كه در حال كار و حركت، به سرعت از آنها گرفته شده قابل تحمل و اغماض است. پرتره هايي كه در سايه گرفته مي شود داراي سايه روشن هاي لطيف و خوشايندي است و نور سايه براي مبتديان پرتره راحت ترين و مناسب ترين نور به شمار مي رود. عكاسان متخصص پرتره يا پرترتيست ها معمولاً استفاده از نور مصنوعي را ترجيح مي دهند.

1-2 نخستين واكنش ها نسبت به عكاسي چهره[2] :

از آنجا كه روش ساخت داگروتيپ در جلسه نوزدهم اوت عملاً معرفي نگرديد، قرار بر اين شد طي جلساتي در پاريس و لندن اين روش نسبتاً پيچيده به نمايش گذاشته شود. در هفدهم سپتامبر داگر شخصاً اين كار را در برابر جمعي از خبرگان اين فن در پاريس انجام داد و در لندن نيز يك فرانسوي به نام آنتوان كلوده كه تحت امتياز داگر در انگلستان داگروتيپ مي ساخت، روش كار را در گالري آدلايند تشريح كرد. در چهاردهم سپتامبر روزنامه تايمر نوشت كه توليد آزمايشگاهي داگروتيپ توسط آقاي سنت كروآ در خانه شماره7 پيكادلي انجام مي گيرد.

شماره اكتبر مجله اتحاديه هنر اعلام كرد كه آقاي كوپر هر هفته سه جلسه درباره روش جديد در پلي تكنيكون سخنراني مي كند. نشريه مزبور يادآور شد كه كشف جديد به طور روزافزون توجه هنرمندان و شيميدانان قاره اروپا را به خود جلب كرده است.

فرانسه و انگلستان ارتباط نزديكي با يكديگر داشتند و به همين جهت هر رويداد عكاسي در يكي از اين دو كشور،‌ در كشور ديگر بازتاب مي يافت. گاه مقاله هاي واحدي در جرايد فرانسوي و انگليسي چاپ مي شد و عكس هاي مشابهي در هر دو كشور منتشر مي گشت. نمايشگاه ها در مقياس بين المللي بود و تا اوايل دهه 1850 و با پيدايش انجمن هاي عكاسي عضويت در بيش از يك انجمن متداول شده بود.

 

[1] - هادي شفائيه؛ فن و هنر عكاسي؛ 1؛ تهران: علمي و فرهنگي، 1372،183.

[2] - اسماعيل عباسي؛ فرهنگ عكاسي، تهران: سروش، 1383،43.

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: عکاسی پرتره , لنز عکاسی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 494
نویسنده : کیا فایل

نقش سيستمهاي اطلاعاتي و تكنولوژي در مديريت زنجيره‌ تامين

 

این متن شامل 16 صفحه می باشد 

 رويكرد جديدي كه در سالهاي اخير بر مديريت عمليات حاكم شده، رويكرد مديريت زنجيره تامين (SCM) است. زنجيره تامين شبكه اي از تسهيلات و مراكز توزيع است كه وظايف تهيه و تدارك مواد خام، تبديل آن به محصولات نهايي و واسطه‌اي و توزيع اين محصولات نهايي به مشتريان را انجام مي‌دهد. امروزه شركتها نيازمندند تا يكپارچگي منظمي را در تمام فرايندهاي توليدي- از ماده خام تا مصرف كننده نهايي – ايجاد كنند. مديريت زنجيره تامين به عنوان يك رويكرد يكپارچه براي مديريت مناسب جريان مواد و كالا، اطلاعات و جريان پولي، توانايي پاسخگويي به اين را داراست. و جايگاه اطلاعات و تكنولوژي براي موثر و كاراشدن فرآيندها در مديريت زنجيره تامين امري بديهي مي باشد. در اين مقاله سعي شده است نقش سيستمهاي اطلاعاتي در مديرت زنجيره تامين تشريح گردد.

واژه‌هاي كليدي

مديريت زنجيره‌ تامين – سيستمهاي اطلاعاتي – سيستمهاي اطلاعاتي بين سازماني – تجهيزات اطلاعات و تكنولوژي

مقدمه

سرعت جهاني شدن اقتصاد و همبستگي فعاليتهاي اقتصادي در دهه‌هاي پاياني قرن بيستم، مرزهاي جغرافيايي را به سرعت بي رنگ نموده و ظهور شركتهاي بين المللي شاهدي بر اين مدعاست.ظهور اين شركتها به همراه خود روشهاي بسيار پيچيده‌اي را در جستجو و خلق بازارها، روشهاي نوين مديريت در توليد و توزيع و كليه عمليات بازرگاني، ايجاد نموده است. عرصه رقابت چنان پيچيده شده كه شركتهاي بزرگ از ملتهاي متقاوت با يكديگر ادغام شده و براي دست يابي به مزيت‌هاي ويژه در سطح بين‌المللي در كليه بخشهاي توليدي و خدمات، روشهاي نوين را به كار گرفته اند.

در اين مسير بكارگيري تكنولوژيهاي برتر در زمينه‌هاي اطلاعات و ارتباطات نيز در افزايش سرعت اين تحولات سهم بسيار عمده‌اي را داشته است شبكه جهاني اينترنت باعث شده كه در دوردست ترين نقاط بتوان به اطلاعات گسترده‌اي در زمينه‌هاي مختلف دسترسي يافته و فرضيه دهكده جهاني، پايه‌هاي خود را محكم كند. در چنين شرايطي به عنوان يك نتيجه گيري از تغييرات مذكور، سازمانها دريافتند بايد در مديريت شكبه همه كارخانجات و شركتهايي كه ورودي سازمان آنها را – بطور مستقيم و غير مستقيم – تامين مي كردند و همچنين شبكه شركتهاي مرتبط با تحويل و خدمات بعد از فروش محصول به مشتري، درگير شوند.

با چنين نگرشي رويكردهاي «زنجيره تامين» و مديريت زنجيره‌ تامين پا به عرصه وجود نهادند.

برطبق اين نظريه زنجيره‌ تامين در يك تعريف ساده، شامل تمام فعاليتهاي مورد نياز براي ارائه يك محصول به مشتري نهايي بوده و مديريت زنجيره‌ تامين در واقع، مديريت اين فعاليت‌ها در زنجيره تامين است.

مفاهيم مديريت زنجيره و تحليل آن: 4[

يك زنجيره تامين شامل همه تسهيلات (امكانات)، وظايف و كارها و فعاليتهايي مي‌شود كه در توليد و تحول يك كالا يا خدمت از تامين كنندگان (و تامين كنندگان آنها) تا مشتريان (مشتريان آنها) درگير هستند و شامل برنامه‌ريزي و مديريت عرضه وتقاضا، تهيه مواد، توليد و برنامه زمانبندي محصول يا خدمت، انبار كردن، كنترل موجودي و توزيع، تحويل و خدمت به مشتري مي‌شود مديريت زنجيره‌ تامين همه اين فعاليتها را طوري هماهنگ مي‌كند كه مشتريان بتوانند محصولاتي با كيفيت بالا و خدمات قابل اطمينان در حداقل هزينه به دست آوردند، مديريت زنجيره تامين مي‌تواند براي شركت مزيتي رقابتي ايجاد كند.

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: مدیریت زنجیره تامین , سیستم های اطلاعاتی , تجهیزات اطلاعات و تکنولوژی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 472
نویسنده : کیا فایل

چرا بايد صنعتي شدن را مورد مطالعه قرار دهيم؟

 

این متن شامل 103 صفحه می باشد 

 صنعتي شدن محور توسعه است. شايد بتوان گفت كه از انقلاب صنعتي انگليس به بعد، صنعتي شدن عميقترين تغيير منحصر به فرد در بافت اقتصادي و اجتماعي جوامع بوده است. رژيمهاي اروپاي شرقي و اتحاد شوروي با عزمي راسخ در معرض اين فرايند قرار گرفتند. ژاپن با سرعتي اعجاب انگيز و با پيامدهايي مهم براي اقتصاد جهاني، صنعتي شده است. بسياري از كشورهاي در حال توسعه با سرعتي بسيار در حال صنعتي شدن اند.

اينها رخدادهاي جدا افتاده نيستند. صنعتي شدن يك جامعه، پيامدهايي براي بسياري از جوامع ديگر دارد. ما فقط بايد به منشأ پوشاك، لوازم مصرفي بادوام، اجزاء قطعات اتومبيل نگاه كنيم، تا ماهيت پيچيده و پراكند ة توليد صنعتي را تشخيص دهيم. اين رشد صنعت در سراسر جهان ممكن است تصورات متضاد بسياري را ايجاد كند:

نگاهي گذار به چگونگي توزيع صنايع جهان، بي درنگ شكاف بين جهان توسعه يافته و جهان سوم را آشكار مي سازد. كشورهاي سرمايه داري توسعه يافته جمعيت جهان، بوجود آورنده 64 درصد از صنايع كارخانه اي جهانند و بيش از نيمي از نرژي جهان را مصرف مي كنند. جهان سوم، با نزديك به جمعيت جهان، فقط 14 درصد از كالاهاي صنعتي جهان را توليد و تنها انرژي جهان را مصرف مي كند.

(بانك جهاني[1]، 1990؛ يونيوز[2]، 1990)

برخي از نويسندگان، اين امر را به منزلة رابطه اي متقابلا سود بخش تلقي مي كردند. كه به موجب آن، كشورهاي مختلف در توليد آن كالاهايي كه در آن نستبا بهتر بودند، بكوشند.

v مصرف گرايي غرب

v نقش نيروي كار ارزان قيمت جهان سوم در توليد صادرات براي بازراهاي جهان اول

v شهرگرايي و رشد زاغه نشيني در بسياري از شهرهاي جهان سوم

v اشتغال همراه با شرايط بدكار

v بيكاري وبيكاري پنهان

v دسترسي نابرابر به تكنولوژي و دانش فن آوري

v آلودگي محيط زيست

اما هيچكس. با هر نظري در مورد صنعتي شدن و اثرات جانبي آن، نخواهد گفت كه صنعت با مطالعات توسعه غير مرتبط است. اين تحقيق به بررسي اهميت صنعتي شدن براي كشورهاي درحال توسعه امروز مي پردازد.

 

فصل اول

صنعتي شدن و توسعه

 

آيا توليد براي توسعه اهميت دارد؟

درست همانطور كه انقلاب انگليس و انقلابهاي بعدي ‘ براي اولين بار امكان پايان دادن به فقر و كمبودهاي مادي و رنج و درد آنها انسان را فراهم كرد”

(كي چينگ[3] ، 1982)، صنعتي شدن نيز اغلب مهترين وسيله توسعه جهان سوم تلقي شده است. اين نظر مورد بحثهاي بسيار داغي قرار گرفته است.

آيا صنعتي شدن لازم است؟

باورهاي بسيار قوي درموافقت و مخالفت با اي نظر كه صنعتي شدن پيش نياز توسعه اقتصادي است، وجود دارد. از يك طرف، صنعتي شدن در افزايش ظرفيتهاي توليدي و بهره وري نقش محوري دارد. اين فرايندها به طور كلي با رشد مقياس، تخصصي گرايي و مكانيزه شدن مرتبط مي شوند. بعضي از كشورهاي جهان سوم، مثل برزيل و ساير كشورهاي تازه صنعتي شده شرق و جنوب شرقي آسيا، باطي چنين مسيرهاي صنعتي شده اند. با اين وصف ، بعضي از افراد استدلال مي كنند كه اين الگوي براي اكثر كشورهاي جهان سوم قابل به كارگيري نيست و از آن نوع توسعه اقصادي كه تكنولوژي مقياس كوچك را در كشاورزي و صنعت، براي ايجاد اشتغال بيشتر مورد استفاده قرار مي دهد حمايت مي كنند.

معيارهاي براي ارزيابي صنعتي شدن:

ما براي بررسي اين كه آيا صنعتي شدن خوب است يا بد، به معيارهاي نياز داريم كه بتوانيم فرآيند و آثار صنعتي شدن را ارزيابي مي كنيم.

چنين معيارهايي را چگونه انتخاب مي كنيم، براي مثال، انتخاب رشد اقتصادي به مثابه يك معيار، تصوير متفاوتي را ارائه مي دهد.و تا انتخاب، مثلا، تأثيرات زيست محيطي. اما هيچ يك از اين معيارها نه تصوير كاملي به ما ارائه مي دهند و نه يك ارزيابي تماما مثبت و...

- World Bank[1]

- UNIDO[2]

- Kitching[3]

 





:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: صنعتی شدن , مطالعه صنعتی شدن ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 577
نویسنده : کیا فایل

الکترودها

 

این متن شامل هشت فصل می باشد 

 

اسكوربيك اسيد يا ويتامين C با فرمول ملكولي بطور طبيعي در ميوه ها و سبزيجات وجود دارد.

با اينكه نام آن اسكوربيك اسيد است، ولي مولكول آن واجد گروه كربوكسيل آزاد نمي‌باشد. اين تركيب لاكتوني است كه از اسيد آزاد، با از دست دادن آب بين گروه كربوكسيل روي يك اتم كربن و گروه كربوكسيل روي اتم كربن ديگر تشكيل شده است. لاكتونها خيلي شبيه به اسيدها عمل مي كنند و براي بسياري مقاصد مي توان آنها را اسيد به حساب آورد [1]. ويتامين c همانند اسيدها، مزه ترشي دارد. اسكوربيك اسيد فعال نوري بوده و راست گردان است. اسكوربيك اسيد يك ماده كاهنده خوبي است و به آساني اكسيد مي شود. اين ماده راحت تراز تمام ويتامينها توسط اكسايش از بين مي رود و در ميوه ها و مواد غذايي با سطح بريده شده ممكن است با قرارگرفتن در معرض هوا اكسيد گردد[1].

اكسايش اسكوربيك اسيد، توسط اكسيد كننده هايي كه در داخل بافتهاي مواد غذايي وجود دارند و در اثر بريدن، قطعه قطعه كردن يا خرد كردن آزاد مي گردند، كاتاليـز مي شود. ويتامين c عمدتاً در مواد غذايي يافت مي شود، ميوه ها معمولاً منابع خوبي مي باشند. مقدار اسكوربيك اسيد موجود در سبزيها، در دوران رشد در طول بهار و اوائل تابستان به حداكثر مي رسد. انبار كردن ميوه ها و سبزيجات ميزان اسكوربيك اسيد آنها را كاهش مي دهد [1]. نقش اسكوربيك اسيد در بدن بطور معين معلوم نشده ولي نشان داده شده كه براي تشكيل كولاژن يا پروتئين پيوندي بين سلولها ضروري مي باشد. سلولهاي بدن كه در تشكيل استخوان، مينا و عاج دندان شركت دارند، در غياب اسكوربيك اسيد فعاليت عادي خود را از دست مي دهند [1]. كمبود اسكوربيك اسيد در رژيم غذايي منجر به شرائطي معروف به اسكوربوت مي گردد كه با خونريزي زير پوست و ساير بافتها همراه است. مقدار اسكوربيك اسيد مورد نياز براي حفظ سلامتي، موضوع بسيار بحث انگيزي بوده است. معلوم شده است كه دريافتي 10mg در روز براي محافظت افراد بالغ در برابر علائم اسكوربوت كافي مي باشد لازم به ذكر است كه اين مقدار در دوران فعاليت و رشد به حدود 3 تا 4 برابر افزايش مي يابد [1]. توجه زيادي از محققين بدليل وجود اين تركيب در اكثر مواد دارويي، مواد غذايي و ضرورت حضور آن در رژيم غذايي انسان، به ابداع روشهاي جديد، آسان و دقيق براي اندازه گيري اسكوربيك اسيد معطوف شده است [3,4].

اين تمايل براي ابداع روشهاي مناسب، منجر به ايجاد روش هاي مختلف با دامنه كاربرد متفاوت براي اندازه گيري اسكوربيك اسيد شده است. تاكنون روشهاي مختلفي نظير فلورومتري [5]، كروماتوگرافي مايع با كارائي بالا [6] (HPLC)، پلاروگرافي [7]،آمپرومتري [8]، روشهاي آنزيمي [9] و روشهاي الكتروشيميايي [10] براي اندازه گيري اسكوربيك اسيد گزارش شده است.

برخي روشهاي ولتا متري با استفاده از الكترودهاي متداول [11] الكترودهاي صفحه اي ميكرو [12] و الكترود نواري ميكرو [13] براي اندازه گيري اسكوربيك اسيد گزارش شده اند. عيب اين روشها عدم تكرار پذيري پاسخ هاي الكتروشيميايي مي باشد، كه علت اين امر، آلودگي سطح الكترود توسط محصولات اكسايش آن مي باشد. از طرف ديگر اسكوربيك اسيد معمولاً در محيطهاي پيچيده وجود دارد كه با توجه به اين مسائل، اكسايش كاتاليزي و انتخابي آن، مي تواند بهبود قابل توجهي در اندازه گيري ولتامتري آن ايجاد نمايد. علت اين بهبود را مي توان به جلوگيري از آلودگي سطح الكترود و حذف دخالت تركيبات مزاحم موجود در نمونه نسبت داد [14 – 16].

در اين پاياننامه سعي شده است تا از الكترود خمير كربن اصلاح شده با فروسن و فروسن كربوكسيليك اسيد، براي اندازه گيري ولتامتري اسكوربيك اسيد موجود در محيطهاي پيچيدة آب ميوه ها و فرآورده هاي داروئي استفاده شود.

با عنايت به الكتروكاتاليزاكسايش اسكوربيك اسيد توسط اصلاحگرهاي فروسني موجود در پيكرة خمير كربن، از شدت جريان الكتروكاتاليزي براي اين كار استفاده شده است كه اندازه گيري اسكوربيك اسيد در فراوره هاي داروئي و آب ميوه ها بدون هيچ گونه كارهاي مقدماتي يا رقيق سازي صورت گرفته است.

 

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: الکترودها ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 445
نویسنده : کیا فایل

طراحي و اجراي فرايندهاي تحول سازماني در بخش دولتي

 

این متن شامل بیش از 345 صفحه می باشد 

 جامعه بشري با گذر از قرن بيستم و ورود به هزاره سوم ميلادي، بخش مهمي‌از تاريخ دگرگوني‌هاي خود را پشت سر گذاشت كه اين دگرگوني‌ها پيش درآمد تغييرات بسيار شگرف و گسترده‌اي در حوزه‌هاي مختلف حيات بشري در قرن جديد خواهد بود.

از جمله ويژگيهاي نيمه دوم قرن بيستم پديده بين‌المللي شدن امور و همچنين توسعه همكاريهاي بين‌المللي بين دولت ها و ملت‌ها بوده است كه در نتيجه تعداد سازمان‌هاي غيردولتي در سطوح ملي، محلي و بين‌المللي به شدت روبه افزايش گذاشت و در عرصه‌هاي مختلف اداره امور جوامع، نقش‌هاي درخور توجهي را برعهده گرفتند كه در اين راستا تكوين و تعامل نظريه‌هاي علمي‌و تجارب عملي بشر در حوزه‌هاي دمكراسي و بوروكراسي نيز شرايط مذكور را تسهيل و پشتيباني نمود.

در اين جهت پژوهش حاضر تلاش دارد تا از طريق اثبات تعيين كننده سازمانها تشكلهاي غيردولتي بر تحول سازمان‌هاي دولتي الگويي جامع براي طراحي و اجراي فرايندهاي تحول سازماني در بخش دولتي با تأكيد بر ايجاد و تقويت سازمانها و تشكلهاي غيردولتي ارائه نمايد .

در اين فصل كليات پژوهش در قالب 9 عنوان به شرح صفحات بعد مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

 

فصل اول

 كليات

 1- 1- تعريف مسأله

بررسي ادبيات موضوع تحول اداري و الگوهاي ارائه شده توسط صاحبنظران در اين خصوص و همچنين تجارب عملي انجام شده در ايران نشانگر آن است كه اكثر الگوهاي ارائه شده داراي رويكردي درون سازماني بوده و معطوف به مداخله و تغيير در مؤلفه‌هايي نظير ساختار تشكيلاتي، نيروي انساني و روشها و سيستم‌هاي سازماني مي‌باشد. به عبارت ديگر در ارائه مدلها و الگوهاي تحول اداري در نظام بوروكراسي دولت، فرض نظريه پردازان براين قرارگرفته است كه با ايجاد تغييرات شكلي و ماهوي در اجزاء تشكيل دهنده يك سازمان مي‌توان به تحول اساسي و دلخواه دست پيدا كرد، در حاليكه در جوامع دمكراتيك و مردم سالار امروزي كه مخاطبان و خدمت‌گيرندگان هر يك از بخش‌هاي بوروكراسي دولت در قالب تشكل‌ها و نهادهاي غيردولتي سازمان يافته مي‌باشند و مي‌توانند تأثيرات شگرفي را برساختار و رفتار بوروكراسي دولت بر جاي گذارند ، نمي‌توان از اين عامل مهم و تأثيرگذار غافل مانده و از قدرت و انرژي تحول زايي آن استفاده نكرد و يا آن را به عنوان يك تهديد محسوب نمود، بلكه مي‌توان با رويكردي برون سازماني و از طريق ايجاد و تقويت نهادهاي غيردولتي در كنار بخش دولتي و افزايش قدرت چانه‌زني و ايجاد سازو كارهاي منطقي و قانوني براي مطالبات جمعي، عملاً فرآيند تحول اداري را در دستگاهها دولتي كوتاه و واقع بنياد نمود و هزينه‌هاي آن را كاهش داد.

تئوريها و الگوهايي كه تا كنون در اين حوزه مطرح شده است توجه لازم را به تأثير سازمانهاي غيردولتي بر ايجاد تحول در سازمانهاي دولتي نداشته است. به عنوان نمونه كيت اسنيولي و يودي‌‌ساي[1] (k.snavely & u.desay, 2001) در نظريه خود تحت عنوان تعاملات بين سازمانهاي غيردولتي با دولتهاي محلي صرفاً بر هماهنگي و اشتراك مساعي بين اين دو تأكيد داشته‌اند، يا رونالدبورك[2] (R.Burke, 1998) در بحث كوچك سازي و تجديد ساختار سازمانها صرفاً بر عوامل مؤثر دروني اكتفا نموده است. همچنين بوكارت و پوليت[3] (Bouckaret & pollit, 2000) در مدل پيشنهادي خود براي تحول مديريت دولتي صرفاً بر تأثير احزاب و متغييرهاي كلان اقتصادي و اجتماعي تأكيد نموده‌اند.

در تجارب عملي براي ايجاد انقلاب اداري در شرايط ايران و نظريه پردازي‌هاي صورت گرفته براي آن نيز، از اين مهم غفلت شده است . به‌عنوان مثال در بخش كشاورزي علي‌رغم وجود يك

[1].Snavely & desay

[2].Ronald Burke

[3].Bouckaret & pollit

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: تحول سازمانی , تحول سازمانی بخش دولتی ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 804
نویسنده : کیا فایل

بهروه وری

 

این متن شامل 266 صفحه می باشد 

 

در روند پرشتاب توسعة اقتصادي، توجه به بهبود در مؤسسات توليدي و اقتصادي رو به فزوني است و هر تشكلي كه خواهان ادامة ‌حيات و حضور در عرصه‌هاي رقابتي باشد ناگزير از برنامه‌ريزي براي بهبود مستمر بهره‌وري است. به تبع اين امر، درك صحيح نيازها، استقرار و ايجاد سيستم‌ها و استفاده بهينه مداوم از آنها، سه گام اصلي در تحقق اوليه بهبود بهره‌برداري بهينه و استفاده صحيح از امكانات و توانايي‌هاي موجود است.

رسالت خطير مديريت به عنوان در اختيار دارندة‌ اصلي منابع، به اجرا درآوردن مراحل علمي بهبود است. در قدم اوليه آموزش مفاهيم علمي و كارشناسي متناسب با نيازها به طور يكپارچه به عنوان اصل اول و مهم اين برنامه‌ريزي تلقي مي‌شود و در حقيقت مي‌توان آن را به عنوان حلقة مفقوده‌اي در نظر گرفت كه نقشي كليدي ايفا مي‌كند و از عمده‌ترين ابزارهاي مورد نياز براي هدايت امر بهبود بهره‌وري در مجاري صحيح است.

علي الاصول وظيفه سخت سازگار كردن شرايط مجموعه كاري با امكانات و محدوديت‌هاي دروني و بيروني به عهده مديريت است و او بايد خواهان دستيابي به بهترين شكل بهره‌برداري از منابع و كنترل مصرف باشد. بنابراين فراگيري صحيح مفاهيم بهره‌وري و تكميل سطح آن مي‌تواند به توسعة بينش و دانش مديران حال و آينده ياري رساند و با تجديد قواي ذهني، خوني تازه در رگهاي مجموعه جاري سازد. طبق بررسي‌هاي به عمل آمده 75 درصد راه‌حل‌ها در به كارگيري هر يك از عوامل: سرمايه، كار، مواد اوليه و فن‌آوري به مديريت برمي‌گردد؛ چرا كه اگر به طور مديريت براي استقرار استاندارد توجيه شده و بينش داشته باشد. 85 درصد كار انجام گرفته است. [1]

آگاهي و بينش مديراين در سطوح مختلف به كمك آموزش فراگير و منسجم مفاهيم بهره‌وري بطور جامع ارتقاء مي‌يابد و به تبع آن، شفافيت ذهنيت ها حاصل مي شود. فنون جديد و طرح‌هاي نو، بهبود بهره‌وري، كيفيت و … نمي‌توانند بدون اطلاعات نوين تداومي مستمر داشته باشند.

2-1 بيان ضرورت تحقيق:

هر شركت براي حركت در جهت بهبود بهره‌وري و كيفيت، ناگزير بايد به اقداماتي اساسي دست زند. يكي از اين اقدامام پنج اس مي‌باشد، يعني فعالتيهايي كه هدف از آنها مرتب كردن، پاكيزه ساختن و سامان دادن محل كار و ايجاد و حفظ شرايط استاندارد و انضباط لازم براي انجام بهينة كارهاست.

نام پنج‌اس از اولين حروف واژه‌هاي ژاپني سازمانهاي (سئي ري Sein) نظم و ترتيب (سئي تون Seiton)، پاكيزه سازي (سئي سو Seiso)، استاندارد سازي (سئي كتسو Seiketsu) و انضباط (شيتسوكه Shitsuke) گرفته شده است. به كارگيري اين پنج‌اس در تمامي سطوح شركت مي‌تواند نتايجي بسيار چشمگير به همراه داشته باشد كه از آن جمله مي‌توان به پيشگيري از حوادث، كاهش ميزان وقفة كاري، تقويت كنترل عملي فرآيندها و ايجاد جوي سالمتر در محيط كار اشاره نمود.

نكته قابل ذكر اين است كه مي توان روشهايي چون سيستم پيشنهادات (SS) ،‌ داوير كنترل كيفيت (QCC ،‌ مديريت كيفيت جامع (TQM) را از جمله روشهاي ارتقا دهنده بهره‌وري به شمار آورد.[2] تجربه نشان داده است كه به منظور اجراي موفق روشهاي مذكور بهتراست ابتدا روش پنج‌اس اجرا شود.

لازم به توضيح است كه به منظور اجراي صحيح روش پنج‌اس مشاركت تمام كاركنان لازم است و مي‌توان گفت فعاليت پنج‌اس بين مديران و كاركنان مشترك است.

 

 

نمودار (1-1) رابطة بين رويكردهاي مديريت نوين و سيستم 5S (منبع، همان).

 

3-1 موضوع تحقيق

در ادبيات اقتصادي مطالب فراواني در خصوص ارتباط رشد بهره وري با رشد 2 اقتصادي عنوان شده است. در بسياري از اين موارد تأكيد مي‌گردد كه رشد اقتصادي به زودي كند خواهد شد مگر اينكه بار شد بهره‌وري همراه باشد و همچنين توجه داده شده است كه تداوم رشد بهره‌وري نيز بدون اتخاذ سياستهايي مناسب امكان‌پذير نخواهد بود. از اين رو سياستگذاران و برنامه‌ريزان اقتصادي در تدوين برنامه هاي رشد اقتصادي به امر ارتقاي بهره‌وري توجه خاصي مبذول مي‌دارند.

در برنامه‌هاي اول و دوم توسعة اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران همواره از بخش صنعت به عنوان محور توسعه نام برده شده و رشد آن به عنوان هدف اصلي برنامه مورد توجه قرار گرفته است. مطابق آمار و اطلاعات موجود در كشور، متوسط رشد سالانه شاخص بهر‌ه‌وري نيروي كار در بخش صنعت و طي دوره 76-1365، برابر با 1/1 درصد بوده است.[3]اين رشد در مقايسه با بسياري از كشورهاي كه كم و بيش دارا

[1] نشريه تخصصي مديريت بهره‌وري.

[2]Suggextion System (SS) Quality control circles (QCC) Total Quality Management (TQM)Total prevent & Maintainance (TPM) just in Time (JIT).

[3] گزارشات موجود در سازمان مديريت و برنامه‌ريزي، دفتر اقتصاد كلان.

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , صنایع , ,
:: برچسب‌ها: بهره وری , رشد اقتصادی , اقتصاد , تحقیق بهره وری ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 491
نویسنده : کیا فایل

مبانی و اهمیت گرمادهی مادون قرمز

مبانی و اهمیت گرمادهی مادون قرمز

 مبانی و اهمیت گرمادهی مادون قرمز در 16 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

مقدمه :

مبانی ترمومتری مادون قرمز

فرآیند انتخاب (گزینش):
شروع كردن

 

مقدمه :

 در دنیای فرآوری مواد ، حرارت ودما ، پارامترهای مهمی هستند چه مواد فولاد ، شیشه ، وسایل الكترونیكی ، مقوا ، غذای منجمد ، تایر و یا كاغذ باشند ، در مرحله ای از فرآیند تولید ، حرارت داده می شوند یا از آنها گرفته می شود .كنترل این فرآیند حرارت دهی و دمای ماده ، برروی كیفیت محصول ، مصرف انرژی ، محصول نهایی مخارج عملیات وبهره وری تأثیر می گذارند .

 كنترل نكردن دما ، اغلب قربانی كردن یكی از عوامل فرآیند تولید را باعث می شود . متعاقباً ، كنترل كردن دما ، و این عوامل فرآیندی برای حداكثر كردن اجرای هر گونه عملیات فرآوری مواد لازم و حقیقی هستند . با در نظر گرفتن مصرف انرژی بدون كنترل دما ، این امر باعث بیش از حد گرم كردن مواد می شود . تا مطمئن شویم كه خواص محصول بدست آمده است و بر پایة یك توازن گرمایی عادی كه عوامل تجهیزاتی و فرآوری برروی كارآیی عملیات تأثیر می گذارند ، مبلغ قابل توجهی برای بیش از حد گرم كردن پرداخت می شود . همانطوری كه ذكر شد 5% یا F° 100 افزایش نسبت به گرمای مورد نیاز باعث كاهش 17%در انرژی می شود در یك كارخانة فولاد یا شیشه ، این رقم معادل میلیونها دلار در سال در زمینة مخارج سوخت می شود در دماهای كمتر ، كاهش های گرمایی كمتر احساس می شوند ولی آنها نیز قابل اندازه گیری و چشمگیر هستند . مورد دیگر كاركردن بدون كنترل دما ، شامل فرآوری مواد در دماهای كمتر است تا مطمئن شویم كه نتایج مناسبی بدست می آوریم .

 در عمل ریخته گری آلومینیوم ، كه در گذشته اندازه گیری دقیق دما امكان پذیر نبود ، فشارها در سرعتهای بسیارپایین انجام می گرفت تا خواص آلومینیوم حفظ شود و مقدار دور ریز مواد به حداقل برسد .در حال حاضر، با تكنولوژی مادون قرمز از حرارت غیر تماسی استفاده می شود تا كارایی بیشتر شده و دور ریز مواد زائد نیز حذف می وشد . این توانایی در اندازه گیری دقیق حرارت در هنگام عمل فشار و نیز عمل ریخته گری باعث مهندسی مجدد فرآیند شده و ریخته گری آلومینیوم را به یك سطح جدید اجرایی رسانده است كه در آن از كنترل فرآیند و اوتاسیون استفاده می شود . منافعی كه در هر فشار نصیب ریخته گران آلومینیوم می شود ، به میلیونها دلار می رد و این با افزایش 30 تا 50 درصدی ظرفیت پذیرش وحذف دورریز محصول امكان پذیر شده است از یك منظر سرمایه گذاری كلان این ظرفیت پذیرش اضافه شده ، همچنین باعث به تأخیر انداختن سرمایه گذاریهای كلان در شیوه های پرس جدید شده كه تحت استانداردهای قدیمی امكان انجام 3 پرس را با ظرفیت 4 را داراست .

 این تنها یك مثال از آن چیزی است كه امروزه مردم برای كسب سود رقابتی بیشتر در بازارهای جهانی با استفاده از كنترل اندازه گیری حرارت مادون قرمز انجام می دهند . در نگاه اول ، برخی مردم ، ترمومتری را كاری بسیار پرهزینه و پیچیده می بینند كه شامل نصب و نگهداری آن می شود گرچه این باوری غلط است و این حسگرها به آسانی قابل نصب و كاربرد می باشند . و نسبت به منافع سرمایه گذاری پرهزینه و گران نمی باشند . بطور میانگین باز پس دهی سرمایه بین 2 روز تا 2 ماه تخمین زده شده است. منافع ترمومترهای مادون قرمز در مقایسه با دیگر تكنولوژیهای اندازه گیری دما به شرح ذیل می باشند .:

 دقت بهتر ، زیرا آنها دمای هدف را اندازه می گیرند ( در مقابل دمای خودش )

  • بكارگیری منعطف : زیرا قابلیهای غیر تماسی آن را می توان برای اندازه گیری اهداف متحرك و متناوب ، مواد در خلاء خو میدانهای الكتریكی و همچنین كاربردهایی شامل محیطهای دشوار با دمای زیاد وشرایط سخت (‌دود ، روغن و دیگر موانع )بكاربرد
  • واكنش به موقع : با حسگرهای سریع این عمل انجام می شود ( 10 تا 500ms)
  • برای درك پتانسیل صحیح امكانات حسگرهای مادون قرمز ، بهتر است این حسگرها را به عنوان راه حلی برای یك مسأله و نه تنها یك وسیله اندازه گیری دما در نظر بگیریم . بخشهای ذیل ، مبانی ترمومتری مادون قرمز و انواع مختلف حسگرها و كاربردهای آنها را توضیح می دهد . هدف ، تهیة یك پیش زمینه و اطلاعات لازم برای انتخاب صحیح و به كاربردن حسگرهایی است كه با نیازهایی كه ما در كار با آنها داریم بیشتر وفق داشته باشند.

 

مبانی ترمومتری مادون قرمز

 هر شیء از خود انرژی تابشی متساعد می كند و شدت این تابش دمای آن شی است . حسگرهای اندازه گیری دمای غیر تماسی ، به سادگی شدت این تابش را اندازه گیری می كنند . رابطه كلی انرژی تابشی ( شدت ) ، تابعی از دما و طول موج یك بدنة سیاه است . این منحنی های تابش جسم سیاه توسط قوانین پایه در فیزیك توضیح داده شده اند . و بطور انتخابی به عنوان پایة ترمومتری مادون قرمز بكار گرفته شده اند . این تابش مادون قرمز شبیه به تابش مرئی است ( 45/0 تا 75/0 میكرون ) بجز مواقعی كه دارای طول موجهای بیشتر می باشد این شامل فتونهایی است كه شكلی از انرژی می باشند كه با سرعت نور ( 108×83571030/9 فوت بر ثانیه ) در خط مستقیم سیر می كنند . و میتوان آن را منعكس كرد و یا با اشیایی آن را انتقال داد این انرژی تابشی قابل دیده شدن و احساس شدن است كه گرمای خورشید و یا یك اجاق الكتریكی و یا شعله مثال هایی از آن است . این مثالها ، مربوط به بخش مرئی طیف الكترومغناطیسی است كه چشم انسان به آن حساس می باشد . منطقة‌مادون قرمز ، قسمت نامرئی طیف الكترومغناطیسی است ونشاندهندة شكل واقعی انرژی گرمایی است . بخش مادون قرمز از طیف الكترومغناطیس معمولاً با میكرون توضیح داده می شود و با رجوع به فیلترهای مادون قرمز استفاده شده در ترمومترهای مادون قرمز نشان داده شده است . حسگرهای طول موج كم عموماً برای كاربردهای دماهای بالا ومتوسط بكار گرفته می شود . و این بخاطر این است كه در این ناحیه ، سطوح با سیگنال بالا ، و فایده های فنی وجود دارند . برای كاربردهای با دمای كم ، این كار به فیلترهای با طول موج بیشتر و پهنای باند بیشتر ( 8 تا 14 میكرون ) سپرده می شود تا انرژی تابشی اندازه گیری شود پیشینه شود .

 در این میان فیلترهای متنوعی با پهنای باند كم برای بهینه سازی كاربردها و خواص اندازه گیری حس گرها بكار گرفته می شوند .

 بعنوان مثال انتخاب و گزینش فیلترهای خاص در پنجره های اتمسفری ، اثرات معكوس مربوط به حساسیت فاصله و گردوغبار را حذف می كند انتخاب فیلترهای مادون قرمز همچنین نوع مواد بكار رفته در پنجره را در صورت نیاز برای یك كاربرد خاص مشخص می كند . د رمحدودة‌طول موج پایین ، یك پنجرة شیشه ای معمولی ( بوراسیلیكات ) قابل استفاده است در حالی كه پنجره های كوارتز و ژرمانیوم برای حسگرهای به ترتیب با طول موج متوسط و بالا استفاده می شوند این مواد مختلف همچنین به عنوان قسمتی از سیسمتهای انرژی به كار برده می شوند و بعنوان یك لنز ، انرژی را از هدف جمع آوری كرده و آن را به شناساگر مادون قرمز متمركز كند .

جهت دریافت فایل مبانی و اهمیت گرمادهی مادون قرمز لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: گرمادهی مادون های قرمز , اهمیت گرمادهی مادون های قرمز , مادون قرمز ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 525
نویسنده : کیا فایل

منطق حاكم بر پروسة كنترل تأسیسات

منطق حاكم بر پروسة كنترل تأسیسات

 

منطق حاكم بر پروسة كنترل تأسیسات در 30  صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

فهرست مطالب:

منطق حاكم بر پروسة كنترل تأسیسات
منطق حاكم بر قسمت هواساز
منطق حاكم بر وسایل درون موتور
چاله كندانس:
- مبدل های حرارتی (Heat en changer)
شرح ارتباط سیستم های مختلف تأسیسات سرمایشی و گرمایشی

 

منطق حاكم بر قسمت هواساز

 هواساز دارای دو ورودی است یكی از هوای آزاد و دیگری ورودی از هوای بر گشتی و بر روی هر كدام از این ورودی ها یك دسپر وجود دارد كه دمپر روی هوای برگشتی به صورت دستی كنترل می شود و دمپر مربوط به هوای آزاد توسط یك محرك (Actuator) به صورت On/off كنترل می گردد.

 هوا بعد ا ورود به هواساز وارد بخش فیلتر می گردد و بعد از آنجا به بخش فن می رود بخش فن فشار هوا را زیاد می كند و آن را به بخش رطوبت زن می فرستند تنها ارتباط بین بخش فن و بخش رطوبت زن از طریق فن است و بقیه فضاها توسط ورقهای فلزی پوشانیده شده است در این قسمت برای اطلاع از اینكه موتور كار می كند یا خیر و یا اینكه آیا برای موتور مشكلی پیش آمده است یا خیر ( مانند اینكه تسمة فن پاره شده با شد) از یك سوئیچ اختلاف فشار(Diffrentiod Pressure switchi ) استفاده می كنند این سوئیچ دارای دو سر نمونه برداری است كه یك سر آن به قسمت فن ویك سر دیگر آن به قسمت بعد از فن ( بخش رطوبت زن) وصل وb از تیغة Ne این وسیله استفاده می شود هنگامی كه به صورت عادی موتور در حال كار است تیغة Ne آن بسته می شود و یك سیگنال به PLC می فرستند مبنی بر اینكه فن در حال كاركردن است ولی هنگامی كه فن به هر دلیلی خاموش شود این سوئیچ باز شده و دیگر سیگنالی را به PLC نمی فرستد.

 رنج كار DPS بین 200-1000(pa) برای این نوع سیستم هواساز می باشد.

 بعد از این قسمت هوا به بخش رطوبت زن منتقل می گردد، همان طور كه در بخش قبل توضیح داده شد این بخش فقط در زمستانها مورد استفاده قرار می گیرد( به علت اینكه هوای تهران در تابستان دارای رطوبت كافی است) در این بخش بخار آب كه توسط یك شیر كنترلی كنترل می شود به نازلهای مربوط به رطوبت زن فرستاده می شود تا به هوا رطوبت اضافه كنند برای اندازه گیری میزان رطوبت در یك فضای عمومی یك سنسور و PLC با توجه به میزان رطوبت شیر كنترلی در مسیر رطوبت زن را كنترل می كند.

 سنسور رطوبت سنج از نوع ولتاژی (1-10V) است و دارای زمان پاسخ 35(s) است.

 و برای اضافه كردن رطوبت هوا در مسیر نازل های رطوبت زن از یك شیر كنترلی استفاده می گردد. این شیر كنترلی از دو قسمت تشكیل شده است

 1- شیر خطی (LiNeow Vawe) 2- محركت خطی (Lineew valve aetuator) كه این قسمت روی هم سوار شده و تشكیل شیر كنترلی را می دهند شیر خطی استفاده شده در این پروژه از نوع گلویی (Globe) با حركت خطی است بدین معنا كه میزان خروجی شیر با حركت میلة كنترل شیر (Stem) نیست خطی دارد.

 محرك الكتریكی خطی هم برای كنترل شیر خطی استفاده شده است. این محرك یك موتور سنكرون است كه برای تغذیه به برق 247ac احتیاج دارد سیگنالی كه این محرك برای كنترل دریافت می كند می تواند (0-10v) یا (2-10v) باشد كه می توان هر یك را با توجه به سیستم انتخاب نمود.

 این محرك همچنین یك سیگنال خروجی 2-10v برای نشان دادن وضعیت شیر نیز ارسال می كند كه به آن موقعیت صحیح محرك گفته می شود و وقتی كه Steml كاملا كشیده است سیگنال 10v را به Ple می فرستد

همچنین این محرك در حالت خطا (System Failare) می توان تنظیم كرد كه شیر چقد باز باشد كه عبارت از 0%و 5% و100%

 بعد از این قسمت هوا وارد ناحیه كویل ها می شود كه در این قسمت دو كویل به صورت مجزا با كانالهای عبور هوای منتقل از هم قرار دارد.

 یكی از كوپلها ، كوپل آب سرد است و دیگری كوپل بخار ترتیب استفاده از این كوپل ها بدین شكل است كه در تابستان كوپل آب سرد فعال و كوپل بخار غیر فعال است و در زمستان كوپل بخار فعال و كوپل آب سرد غیر فعال است. بر روی مسیر كوپل آب سرد هیچ وسیله كنترلی قرار نمی گیرد ولی بر رومی كوپل بخار برای كنترل میزان بخار یك شیر كنترلی و برای جلوگیری از یخ زدگی هم یك سنسورد ها قرار می گیرد. البته دمای هوا بعد از عبور از كوپلها توسط سنسورهای دما اندازه گیری شده و به PLC فرستاده می شود.

 در مسیر هوا، بعد از كوپل آب سرد یك سنسور دما از نوع PT 1000 و مناسب برای نصب در داكت است و درارای زمان پاسخ 30(s) درسرعت 5m/s است.

 در مسیر هوا، بعد از كوپل آب گرم یك سنسور دما از نوع PT 1000 وجود دارد كه دارای طولب 306 متر است و این سنسور میزان دمای متوسط در كل طول را محاسبه می كند و بوسیلة آن شیر كنترلی بخار را كه در مسیر ورودی به كوپل بخار قرار دارد را كنترل می كند بطوریكه وقتی كه دمای محفظة اختلاط دمای هوای گرم بیش از 40 درجه شود شیر كنترلی كاملاً بسته می شود در مسیر بخار هم از همان شیر و محرك كه برای كنترل رطوبت زن بود استفاده شده است.

 در زمستان وقتی كه به هر دلیلی بخار وارد كوپل نشود با توجه به اینكه مقداری مایع درون كوپل بخار وجود دارد و همچنین هوای آزاد هم در تماس با كوپل قرار دارد امكان دارد درصورت سرد بودن هوا آب درون كوپل بخار یخ زده و كوپل بترك ، برای مقابله با این مشكل از یك سنسور هوا كه دارای تبغه یك پل دو راهه است (SPdt) كه می تواند مدار آلارم را در نقطة معین شده (Set point) فعال كند طول سنسور حدود 6 متر است كه دو كوپل بخار پیچیده می شود این سنسور وقتی عمل كرد بعدا از برگشت به شرایط عادی به صورت اتوماتیك Reset می شود.

 این سنسور را روی 5 درجة سانتی گراد تنظیم می كنیم وقتی كه سنسور عمل كرد فرمان به Ple می فرستد و Ple دمپر هوای آزاد را كه به صورت On/off است می بندد.

 خروجی Ne این سنسور در مدار قرار دارد كه یك راه را فعال می كنند و تیغه های را به ترتیب در مدارهای چراغ سیگنال و ورودی Ple قرار دارد.

 بعد از عبور از كوپل ها به قسمت دمپرها می رسد كه از آنجا با كانالها به ناحیه های (Zone) مختلف می رود، هوای ورودی به هر كانال از دو مسیر مجزای كوپل آب سرد و كوپل بخار تأمین می گردد البته میزان آن با دمپر كنترل می گردد. محور دمپرهای روی محفظة بعد از كوپل بخار محور دمپرهای روی محفظة بعد از كوپل آب سرد متصل شده است اما زاویة بین این دو دمپر90 درجه است بدین معنی كه وقتی یكی كاملاً باز است دیگری كاملاً بسته است و در نهایت این دمپرها توسط یك دمپر موتوری به ازای هر ناحیه (Zone) كنترل می شوند.

 همان طور كه اشاره شد در زمستان یا تابستان فقط یك كوپل كار می كند و كوپل دیگر مخلوط هوای آزاد و هوای برگشتی را از خود عبور می دهد و این دو هوا به نسبت معین با توجه به مقداری كه دمپر باز می شوند در كانال باهم مخلوط می شوند و به سمت ناحیة مورد نظر فرستاده می شود

 میزان حركت دمپر موتوری توسط PLC معین می گردد. سنسورهای دما از ناحیه های (Zones) مختلف درجة حرارت هوا را حس می كنند و به Ple می فرستند و Ple با توجه به درجه حرارت محیط و همچنین دمای هوا در محفظة بعد از كوپل به اندازة معینی دمپرها را باز یا بسته می نماید

 نوع كنترل این دمپرها 0-10 v است و ولتاژ تغذیه آنها هم 24Voe می باشد و همچنین دارای زاویه چرخش ماكزیم 95 درجه است. برگشت این دمپر بوسیلة فنر نیست بلكه بوسیلة خود موتور دمپر است.

 در ورودی تابلوی كنترل از یك كلید AOH دو طبقه استفاده شده است كه طبقه اول برای مدار بویین كنتاكتور است و طبقه دوم برای اطلاع به Ple است.

 وقتی كه كلید در حالت Hand و یا Auto باید دو شرط عدم آتش سوزی و عدم فریز شدن كوپل بخار برقرار باشد.

 دراین صورت در حالت Hand بدین كنتاكتور عمل كرده و فنی شروع به كار می كند و در حالت Auto با توجه به دستور از Ple بدین كنتاكتور فعال شده و فن شروع به كار می كند.

 در حالتی كه بی مثال عمی كند و فن Trip آبخورد از تیغة دیگر بی مثال یك رله فعال می شود ویكی زا تیغه های این رله فرمانی به Ple اطلاع می دهد كه بی مثال عمل كرده است.

 در حالت كار هم از یكی از تیغه های No كنتاكتور برای اطلاع ومضعیت فن استفاده میشود. تابلو دارای یك ترانس با دو خروجی است كه برق 220 ولت را به دو عدد خروجی 247 تقسیم می كند یكی برای Plc و دیگری برای لوازم ابزار دقیقی.

جهت دریافت فایل منطق حاكم بر پروسة كنترل تأسیسات لطفا آن را خریداری نمایید

 

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: پروسه کنترل تاسیسات , تاسیسات ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 523
نویسنده : کیا فایل

تاريخچه صنعت آسانسور در ايران

تاريخچه صنعت آسانسور در ايران

 

تاريخچه صنعت آسانسور در ايران

صنعت آسانسور جهان از زماني که با نيروي برق کار مي کند قدمتي يکصد و پنجاه ساله دارد، هر چند عمر بالابرها در جهان به بيش از ده هزار سال مي رسد و اولين چرخ چاه خود از اولين بالابرها بوده است. مهمترين شرکت هاي توليد آسانسور در جهان اوتيس و شيندلر با قدمتي حدود يکصدو پنجاه سال مي باشند.

اما صنعت آسانسور ايران قدمتي هشتاد ساله دارد. البته اگر گفته هاي بدون مدرک در مورد نصب آسانسور در کاخ گلتسان توسط ناصر الدين شاه را ناديده بگيريم، اولين آسانسورها که آنهم البته اثري از آنها بجا نيست در پالايشگاه آبادان در دوران حکومت احمد شاه قاجار نصب شده است. اما آنچه مسلم و قابل بررسي است اولين آسانسور ها در ساختمانهايي که در زمان پهلوي اول ساخته شده است نصب شده و در ساختمانهاي اطراف ميدان امام خميني (ميدان سپه سابق) مثل باشگاه افسران ستاد ارتش، کتابخانه ملي آثار آن وجود دارد و بسياري از آنها توسط کارشناسان خارجي و به کمک نسل اول متخصصين صنعت آسانسور ايران نصب و راه اندازي شده است.

نسل اول ساختمانهاي بيش از سه طبقه در ايران در دوران پهلوي اول و آپارتمان سازي بصورت امروزي از سال 1335 در دوران پهلوي دوم شروع شده است. بنابراين دوران رشد صنعت آسانسور ايران را زا سال 1335 به بعد بايد نامگذاري کرد.

ابتدا آسانسورها کامل و بسته بندي شده از خارج از کشور به ايران وارد شده است. ليکن بتدريج شرکتهاي ايراني فروش و نصب آسانسور در ايران بوجود مي آيند و در سال 1345 اولين کارگاه توليد درب و کابين توسط اوکسن الکساني با کپي برداري از روي درب و کابينهاي شرکت هاي اروپايي بوجود مي آيد.

در سال 1345 در طرح هاي وزارت مسکن و شهرسازي براي آپارتمان سازي برنامه ريزي شده و ايجاد شهرک هاي مسکوني در اطراف شهرهاي بزرگ براي ساخت اولين کارخانه آسانسورسازي در ايران برنامه ريزي مي شود.

در سال 1350 کلنگ ساخت اولين کارخانه آسانسورسازي ايران با نام ايران شيندلر در زميني به مساحت چهل هزار متر مربع واقع در شهر صنعتي البرز قزوين به زميني زده مي شود و در سال 1353 اين کارخانه با ظرفيت اوليه توليد چهارصد دستگاه آسانسور تحت ليسانس شيندلر سوئيس به بهره برداري مي رسد و بطور همزمان جهت پرورش نيروي متخصص در نصب آسانسورهاي خود مبادرت به برگزاري دوره هاي کامل آموزشي تئوري و عملي نصب آسانسور مي نمايد که در هر دوره حدود 20 نفر تکنسين موفق به کسب مدرک مهارت نصب مي شوند و اين دوره ها از سال 1354 تا 1357 ادامه داشت و امروز دانش آموختگان آن دوره ها زبده ترين و کارآمدترين افراد در صنعت آسانسور در ايران مي باشند و اغراق نمي باشد اگر از شرکت آسانسورسازي ايران شيندلر به عنوان مادر صنعت نوين آسانسور در ايران ياد کرد. همچنين بطور همزمان اولين کارخانه سازنده قطعات آسانسور در ايران با نام تسلا ــ ايران توليد خود را شروع مي کند.

در سال 1354 کارخانه آسانسور و پله برقي ايران در ابهر تأسيس و مدتي بعد تحت ليسانس هاوس هان آلمان شروع به توليد مي کند. شرکت اوتيس آمريکا نيز اقدام به خريد زميني در شهر صنعتي ساوه نموده و برنامه ريزي براي تأسيس کارخانه مي کند.

همچنين در سال 1355 شرکت توليدي ايران امباربا کارخانه توليد آسانسور خود را در شهر صنعتي رشت تأسيس و توليد آسانسور را تحت ليسانس امباربا اسپانيا آغاز مي کند.

در کنار شرکت هاي توليدي فوق حدود سي شرکت نصب و فروش آسانسور هم در ايران تا سال 1357 دائر مي شود که بعضي از اين شرکت ها نمايندگي فروش شرکت هاي فوق را در تهران و شهرستان ها دريافت مي کنند. همچنين چهار يا پنج کارگاه توليد درب و کابين هم ايجاد مي شود که شرکت هاي فروش و نصب آسانسور را ياري مي دهند. بدين ترتيب تا قبل از بثمر رسيدن انقلاب و ضعيت صنعت آسانسور ايران بشرح فوق است.

پس از انقلاب:

کار شناسان خارجي از ايران مي روند و ايران تحريم اقتصادي مي شود و واردات قطع مي شود.

1- شرکت ايران شيندلر که بيشتر سهام آن متعلق به بانکهاست با ملي شدن بانک ها عملاً دولتي مي شود و توسط وزارت مسکن و شهرسازي اداره مي شود.

2- شرکت آسانسور و پله برقي ايران که سهام آن خصوصي است با عدم ورود آسانسور از خارج تعطيل مي شود.

3- پروژه اوتيس آمريکا نيمه کاره باقي مي ماند. زمين آن در شهر صنعتي ساوه و دفتر فروش آن در تهران مصادره مي شود و وزارت بازرگاني عهده دار اداره آن مي شود.

4- شرکت ايران امباربا که با سرمايه گذاري بانک صنعت و معدن و سرمايه گذار خصوصي ايجاد شده با خروج سرمايه گذار خصوصي از ايران توسط بانک صنعت و معدن اداره مي شود

5- شرکت

 

آسانسور

دستگاهي است دائمي که براي جا به جايي اشخاص يا کالا ،بين طبقات ساختمان بوده و در طبقات مشخصي عمل مي نمايد . داراي کابيني است که ساختار ، ابعاد و تجهيزات آن به اشخاص به سهولت اجازه استفاده مي دهد و ميان ريلهاي منصوبه عمودي با حداکثر انحراف 15 درجه حرکت مي کند .

آسانسور وسيله نقليه عمومي دائمي است که بين ترازهاي از قبل تعريف شده حرکتمي کند آسانسور تنها وسيله رفت و آمد ترافيکي است که مورد استفاده تمامي گروه سني قرار مي گيرد و عمومي ترين وسيله جابجايي عمودي در جهان است .

آسانسور وسيله نقليه اي است که کنترل آن به يک سيستم سپرده شده فرمان دادن به آن به اختيار مسافر است ، اما ايستادن آن در محل مقرر به توسط سيستم است .

آسانسور در داخل محيطي نصب مي شود که از سه قسمت تشکيل شده است :

1- موتورخانه : براي برقراري موتور و گيربکس و تابلو کنترل آسانسور و تابلو برق

2- چاه آسانسور : براي نصب درها ، ريلها و همچنين محلي براي حرکت کابين و وزنه

3- چاهک : در پايين ترين قسمت چاه آسانسور ،براي ضربه گيرها و بافرها

موتور گيربکس بعنوان قلب آسانسور و تابلو کنترل بعنوان مغز آسانسور عمل مي نمايد .

 

آسانسور حمل بار و مسافر

آسانسورري است که براي حمل ونقل کالا طراحي شده است و معمولا عمل حمل ونقل بهمراه افراد صورت مي گيرد .

 

آسانسور خدماتي

آسانسوري است دائمي که براي جابجايي کالا بين طبقات ساختمان مي باشد و در طبقات مشخصي عمل مي کند ، داراي کابيني است که ابعاد آن به اشخاص اجازه استفاده را نمي دهد و در ميان ريلهاي منصوبه عمودي و با حداکثر 15 درجه انحراف، حرکت مي کند . ابعادي که کابين را براي افراد غير قابل استفاده مي کند ، نبايد از مقادير زير بيشتر شود :

الف – مساحت کف کابين 00/1 متر مربع

ب – عمق 00/1 متر

ج – ارتفاع

 

آسانسور خودرو بر ساختمان هاي خصوصي

آسانسوري که اتاقک آن ابعاد مناسبي براي جابجايي خودروهاي سواري داشته و طراحي آن امکان اين جابجايي را مي دهد .

 

ريل راهنما

اجزايي صلب هستند که براي هدايت کابين و يا وزنه تعادل تعبيه مي شود .

 

تعريف سيستم مکانيکي و قطعات مربوطه

و سرعت است. آسانسور طبق اين پارامتر ساخته مي شود . جرم يک Q ( kg )

 

پارامترهاي اصلي آسانسورها

مسافر براي هر نوع محاسبه اي در آسانسور 75 کيلو در نظر گرفته مي شود .

پارامتر هاي فني ديگر عبارتند از :

الف ) ارتفاع مسير ( بالا رفتن کابين ) تعداد و محل توقف ها

ب ) ابعاد چاه آسانسور ، کابين و موتورخانه

پ ) ولتاز برق اصلي ، تعداد استارت آسانسور در ساعت و فاکتوربار

ت ) سيستم کنترلآسانسور

ث ) سيستم درب هاي آسانسور و ورود و خروج و نوع کنترل

ج ) تعداد آسانسورهاي و مکان آنها در ساختمان

چ )شرايط محيطکار کرد

 

قطعات اصلي آسانسورهاي الکتريکي عبارتند از:

الف ) وسايل تعليق کابين و وزنه تعادل که مي تواند سيم بکسل فولادي و يا زنجير باشد .

ب ) وسيله رانش که محرک آسانسور است و شامل:

- موتور الکتريکي

- گيربکس

- ترمز

- فلکه کششي و يا دنده زنجير

- شاسي ماشين – کوپلينگها ، محورها ، ياتاقانها

پ ) کابين که مسافرين و يا بار را حمل مي کند ، شامل يوک، که چهارچوبي فلزي است و کابين ازطريق آن به سيستم تعليق متصل مي شود ، کف کابين که بار را نگهداري مي کند و بدنه کابين به کف متصل است .

قطعات ديگر عبارتند از :

- سيم تعليق

- راهنماها که باعث هدايت کابين در مسير حرکت خود مي شود .

- درب کابين و محرک درب

ت )وزنه تعادل که براي جبران وزن کابين و قسمتي از ظرفيت بکار مي رود .

(Hoist Way) ث ) چاه آسانسور

اين فضا قسمتي يا تماما پوشيده است و از کف چاله تا سقف ( کف موتورخانه ) ادامه دارد در اين فضا کابين و وزنه تعادل حرکت مي کنند و شامل ريلهاي راهنما براي کابين و وزنه تعادل و درهاي طبقات و ضربه گير در کف چاه مي باشد .

ج ) سيستم ايمني

يک وسيله مکانيکي است که در صورت بروز هر گونه خرابي ، يا شل شدن سيم بکسل( زنجير تعليق) وسيله توقف و نگاه داشتن کابين و يا وزنه تعادل در روي ريل راهنما مي باشد و اگر سرعت کابين در جهت پائين رفتن از مقدار مشخص شده اي تجاوز کند اين مکانيزم عمل مي نمايد ، عملکرد اين مکانيزم توسط گاورنر که معمولا در موتور خانه است شروع مي شود .

چ ) ضربه گيرها

کابين يا وزنه از حدود تعيين شده در چاهک گذشته و امکان برخورد با کف چاهک پيش آيد اين وسيله از برخورد خشن جلوگيري مي نمايد . ضربه گير ممکن است از جنس پلي اورتان ، فنر يا نوع روغني انتخاب شود که بستگي به سرعت اسمي داشته و طوري طراحي مي شود تا انرزي جنبشي کابين يا وزنه تعادل را جذب کرده ( نوع فنري ) و يا مستهلک نمايد .

ح ) تجهيزات الکتريکي

که شامل امکانات ايمني و روشنايي نيز مي گردد .

خ ) سيستم کنترلي

 

موتور و گيربکس بالا بر

موتور و کاهنده هاي بدون چرخ دنده معمولا براي سرعت هاي بيشتر از 2.5 متر بر ثانيه استفاده ميشود در حاليکه براي سرعت هاي کمتر ، از گيربکس هاي داراي چرخ دنده استفاده مي شود قبلا از گيربکس با چرخ دنده هاي ساده استفاده مي شد ولي با پيشرفت روش هاي طراحي و توليد ، چرخ دنده هاي حلزوني يک استاندارد قابل قبول مورد استفاده در گيربکس آسانسورها شد .

و تغيير سرعت از طريق تغيير فرکانس صورت مي گيرد .AC موتور گيربکس شامل موتور سه فاز.

 

ترمزها

در صورت قطع برق يا قطع برق سيستم کنترل ، سيستم ترمزآسانسور بايد به طور اتوماتيک عمل کند ، لذا ، از ترمز هاي اصطکاکي الکترو مغناطيسي استفاده مي شود . اگر کابين با 125% بار نامي خود در سرعت معمول خود حرکت کند ، ترمز ها بايد قادر به توقف کامل سيستم باشند و بلافاصله سيستم را در حالت ساکن نگهدارند .

ترمز بايد توسط فنرهاي فشاري و يا نيروي وزن عمل کند . ترمز توسط الکترومغناطيس و يا الکتروهيدروليک بايد باز شود . اگر جريان برق قطع شود بايد حداقل دو وسيله مستقل الکتريکي کنترل کننده داشته باشد . در صورت قطع جريان برق ، ترمز بايد بلافاصله عمل نمايد . هنگاميکه موتور گيربکس با يک وسيله دستي اضطراري مجهز باشد ترمز بايد طوري طراحي شده باشد که توسط دست بتوان آن را باز کرد و با فشار دائمي توسط نفر اين ترمز باز بماند .

 

مقررات ايمني سيستم محرکه آسانسور

1-هر آسانسور بايد حداقل يک سيستم محرک مخصوص به خود داشته باشد .

2- حرکت دادن آسانسور به دو روش مجاز است .

با استفاده از سيم بکسل و فلکه و وزنه تعادل ( By traction ) الف ) سيستم اصطکاکي اين سيستم چه از نوع وينچي بدون وزنه تعادل و چه از نوع ( Positiv drive( ب ) سيستم مستقيم فقط براي سرعتهاي کمتر از 0.63 متر بر ثانيه مجاز است .

3- آسانسور بايد مجهز به سيستم ترمزي باشد که در مواقع قطع منبع تغذيه موتور اصلي و يا مدارهاي فرمان به صورت خود کار سيستم متحرکه را متوقف نمايد .

4- سيستم ترمز بايد يک ترمز الکترومکانيکي ( اصطکاکي ) داشته باشد .

5- سيستم ترمز بايد بدون هيچگونه تاخيري پس از قطع مدار باز کننده ترمز، عمل نمايد ( ديود با خازني که به طور مستقيم به ترمينال سيم پيچي ترمز متصل است بعنوان يک وسيله تاخير دهنده محسوب نمي شود) .

6- فشار کفشک هاي ترمز بايد توسط نيروي فنر تامين شود .

7- ترمز بايد داراي حداقل دو کفشک با لنتهاي نسوز باشد که روي ديسک يا استوانه عمل مي کنند .

8- استفاده از ترمز نواري ممنوع است .

9- وجود چرخ طيار يا وسيله ديگري براي رساندن کابين در حالت اضطراري تا سر طبقه ضروريست .

10- براي قسمتهاي گردنده در دسترس با سطح ناصاف نظير زنجيرها ، چرخ زنجيرها و چرخ دنده ها بايستي حفاظت موثري پيش بيني شود .

11- کليه اجزاء گردنده با سطح صاف بايستي به رنگ زرد باشد .

 

سيستم تعليق کابين و مکانيزم تعادل

کابين و وزنه هاي تعادل توسط سيم بگسل هاي فولادي معلق نگاه داشته مي شوند . سيم بگسل هاي آسانسور به بالاي يوک کابين متصل مي شوند .يک وسيله اتوماتيک براي تنظيم کشش سيم بگسل تعليق بايد حداقل در يکي از دو انتها وجود داشته باشد. اين وسيله با مکانيزم متعادل ساز فشردگي بطور جداگانه معرفي مي شود، چنين وسيله اي

شامل يک سوکت گوه اي است که همراه يک فنر مارپيچ فولادي ، ضربه گير لاستيکي و کابل شو است .

 

وزنه تعادل

وزنه تعادل در آسانسورهاي کششي و زنجيري براي تعادل جرم کابين و درصدي از وزن بار يا مسافر بکار مي رود .

اين درصد 45 تا 50 مي باشد

وزنه هاي تعادل داخل قاب مربوطه بايستي به طريقي مهار شده باشند که در اثر ضربات احتمالي شکسته نشده و از قاب خارج نشوند . به قاب وزنه بايد حفاظ يا حفاظ هايي فلزي نصب شوند تا در صورت شکستن کفشک هاي وزنه ، قاب از ريل وزنه خارج نشوند .

 

هدايت کابين

استفاده از ريل راهنما بعلل زير است :

1 ) براي هدايت کابين و وزنه تعادل در حرکت عمودي و حداقل کردن حرکات افقي .

 

شامل ورد 50صفحه ای

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: تاریخچه صنعت آسانسور در ایران , صنعت آسانسور , آسانسور ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 1041
نویسنده : کیا فایل

تاریخچه فلزکاری

تاریخچه فلزکاری

 مقدمه

پیش از طلوع دوران تاریخ و ایجاد حکومت های مرکزی توسط مادها و پارسی ها ,فلات ایران مسکن طوایف و مردمانی بوده است که با تمدن اقوام آشور , بابل و ایلام آشنایی و ارتباط داشته اند و بدین گونه از تمدن و فرهنگ عصر خود بهره مند نبودند ساکنان اولیه و بومی این سرزمین که مدت ها پیش از هجوم مهاجران آریایی زبان در غارها سکونت داشتند , دارای فرهنگ وتمدنی بودند که آریایی ها به توسعه و تکامل آن پرداختند .بر اثر هجوم اقوام مختلف د رهزاره ی اول پیش از تاریخ از جمله هجوم و استیلای اقوام دیگر آریایی و قبایل سکائی و تسلط دولت های بزرگی چون دولت آشوریان که مردمی مهاجم و جنگجو بودند آثاری در این منطقه بر جای ماند که تمدن و هنر خاص ایرانی را به وجود آورد و بر فرهنگ و تمدن جهان نیز تاثیر گذاشت و به بیان دیگر زیربنای فرهنگ و فنون سایر اقوام ملل را فراهم آورد.

رستاخیز هنر ایران به سبب عشق و علاقه ی این دسته از مردم پرتلاش و ایثارگر نسل به نسل در هر رشته دوام یافت و این حماسه ی ملی که یکی از شاخه های بزرگ آن هنر فلزکاری است , در طول تاریخ چند هزار ساله ی این سرزمین تکوین یافت و ثمرات پربار آن در فرهنگ و تمدن ایران موجب افتخار و سربلندی فرزندان ایران زمین شد.

هنر فلزکاری که از از ادوار کهن به علت وجود کانی های بسیارغنی و پر بار فلز در ایران پیوسته با زندگی مردم ایران شریک و دمساز بود , تا اواخر دوره پرشکوه سلاطین صفوی دوام یافت.

 

 تاریخچه فلزکاری در ایران

 

مردم تمدن‌های نخستین درهً رودخانه‌های بزرگ مصر، بابل، هند و سیردریا با تمام پیشرفتهایی که داشته‌اند نتوانستند اولین فلزکاران جهانباشند.

پیشینه

لرستان

 

مادها

پارت‌ها و ساسانیان

پس از سقوط شاهنشاهی هخامنشی در حلمه اسکندر، جانشینان اسکندر مقدونی، سلوکیها، از اتحادی که در جهان متمدن آن روز تحت سلطهً تمدن یونان بوجود آمده بود، ثروتمند شدند. آنها راه‌های تجاری میان هند و چین و مدیترانه را در اختیار گرفتند. ایران آهن و مس و قلع و سرب را از معادن دولتی صادر می‌‌کرد و فولاد هند که از طریق ایران فرستاده می‌‌شد، برای بازرگانان ایرانی متضمن سود هنگفتی بود. در مدت پادشاهی پارتها (۲۵۰ پیش از مسیح تا ۲۲۴ پیش از مسیح) روم در تجارت فلزات عامل اقتصادی مهمی به شمار می‌‌رفت که تمام تولید ایران را به اضافه کالاهای عبوری از هند به خود اختصاص می‌‌داد. سکه‌های نقره پارتها باید مقادیر بسیار زیادی ضرب شده باشد. هنگامی که نویسنده پیش از جنگ جهانی دوم در ایران می‌‌زیست، سکه‌های چهار درهمی پارتی در مناطق دورافتاده به عنوان پول بکار برده می‌‌شد؛ آن هم فقط از لحاظ مقدار نقره‌ای بود که در آن وجود داشت. دودمان ساسانی پس از پارتها روی کار آمدند (۲۲۴ - ۶۵۶ میلادی) تمدن و هنر و صنایع دستی هخامنشی را زنده کردند. فراورده‌های فلزی ساسانیان در روزهای تیره و تار عصر تاریک اروپا به ویژه از طریق بیزانس به آن قاره وارد شد و به گونه‌ای که روش فنی ما را تحت نفوذ قرار داد. آنچه را که ما امروز...

  

شامل ورد 17 صفحه ای

  

 


:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: تاریخچه فلزکاری , فلزکاری ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 511
نویسنده : کیا فایل

تحقيق براي روغنهاي مصرفي خودرو

تحقيق براي روغنهاي مصرفي خودرو

 

1- دلايل حياتي براي آناليز روغن

1-1- كنترل مطمئن فرآيند پيش اقدام

الف – سلامتي و تميزي روانكار را قبل از انبار نمودن كنترل نمائيد .

اين يك پيش فرض متداول و در عين حال خطرناك است كه روغن نو تميز مي باشد . آزمايشهاي آناليز روغن و ذرات .مراقبت رطوبت و اندازه گيري گرانروي (ويسكوزيته) شما را قادر مي سازد تا شرايط مناسب سيال خود را به هنگام دريافت كنترل نمائيد.

ب – سلامتي و تميزي روانكار را در انبار كنترل نمائيد .

روانكار براي جذب آلودگي بسيار مستعد هستند . آزمايشهاي شمارنده ذرات . رطوبت و ويسكوزيته مي تواند شما را از شرايط مناسب نگهداري روانكار در انبار مطمئن سازد .هم چنين شرايط روانكار هنگامي كه در آستانه ريختن به داخل سيستم است بسيارحياتي مي باشد . آناليز روانكار اين اطمينان را در شما بوجود مي آورد كه روغن ريخته شده داخل سيستم در شرايط مناسب است .

 

ج - تشخيص سريع فيلترهاي معيوب

هيچ ابزاري جهت تشخيص فيلترهاي معيوب با آناليز روغن قابل مقايسه نمي باشد . نشان دهنده اختلاف فشار (Pressure Differential Guage) شاخص كندي براي تشخيص زمان انقضاء مصرف فيلتر مي باشد و نيز هنگامي كه فيلتر آسيب مي بيند اطلاعاتي را ارائه نمي دهد .

د – تأئيد محفوظ بودن آببندي ها (Seals) و هواكش ها از آلودگي ها

هزينه رفع آلودگي از روغن 10 برابر هزينه جلوگيري و پيشگيري از آلوده شدن روغن به آلاينده ها مي باشد . مراقبت رطوبت و ذرات ، هنگامي كه آببندي ها و هواكش ها وظيفه خود را انجام نمي دهند . به عنوان عامل هشدار دهنده به شمار مي رود و شما مي توانيد براي اصلاح و رفع عيوب آنها برنامه ريزي نمائيد.

ه – تأييد سالم بودن روغنها

هرگونه تنزل خواص يك روانكار صنعتي با تغيير در ويسكوزيته همراه خواهد بود و قابل تشخيص مي باشد . مراقبت روند تغييرات گرانروي شما را از هر گونه تغييرات مطلع ساخته و شما مي توانيد جهت تشخيص ريشه هاي اين تغييرات و اصلاح آنها اقدام نمائيد .

و – اطمينان از اينكه روغن صحيح در سيستم مورد استفاده قرار گرفته است .

در يك برنامه روتين با اندازه گيري گرانروي .مواقعي را كه روغن نا مناسب درون سيستم ريخته شده است به سرعت و به راحتي آشكار مي سازد.

ز – تأئيد اينكه سيستم ها پس از تعميرات و قبل از بازگشت به سرويس كاري به طور مناسب تميز شده اند

تأئيد تميزي (Roll-off Cleanliness) سيستم هاي جديد و تازه تعمير از طريق آزمايش آناليز روغن تأئيد مي نمايد كه سيستم ها آماده براي استفاده مي باشند و احتمال فرسايش زود هنگام و با خرابي پيش بيني نشده حداقل مي باشد . هم چنين هر گونه فرسايش كه بواسطه بارگذاري غير عادي و شرايط كاركرد غير عادي باشد از اين طريق آشكار مي شود.

2-1 – روشهاي نگهداري و تعميرات پيشگويانه تكنيك هاي عيب يابي را توسعه مي دهد .

الف – تشخيص فرسايش هاي احتمالي در آينده بسيار نزديك

هر مكانيسم فرسايش با افزايش تعداد ذرات همراه مي باشد .انجام آزمايشات روتين آناليز روغن .بطور مطمئن شما را از مشكلات احتمالي دستگاه آگاه مي سازد و در زمان اختيار بودن دستگاه را به حداكثر مي رساند . از اين طريق شما مي توانيد جهت فعاليت هاي تعميراتي برنامه ريزي نموده و خرابي هاي زنجيره اي را به حداقل برسانيد .

ب – تشخيص سريع اينكه ذرات مشاهده شده ، ناشي از فرسايش و يا مربوط به آلودگي هاي روغن مي باشد .

بوسيله يك آزمايش ذرات فرسايشي آهني ،قادر به تشخيص ذرات ناشي از فرسايش و يا ذرات غير فرسايشي خواهيم بود . عكس العملي كه در قبال فرسايش انجام مي دهيم به طور كامل با رفتار در قبال آلودگي هايي كه بواسطه خرابي آب بندي ها . هواكش و غيره بوجود آمده متفاوت مي باشد تشخيص سريع علت مشكل ايجاد شده ،كمك بزرگي در تصميم گيري صحيح خواهد بود .

ج – در سيستم هاي روانكاري و هيدروليك پيشرفته ، منابع احتمالي ذرات را به سرعت مي توان با انتخاب يك محل نمونه گيري ثانويه محدود تر نمود .

آلودگي مي تواند از نواحي مختلفي در سيستم ايجاد شده باشد .با نمونه گيري قبل و بعد از اجزاء سيستم (فيلترها و غيره) به سرعت مي توان عملكرد نادرست يك ناحيه را تشخيص داده و عيب يابي را به ناحيه مربوطه محدود مي نمائيد.

د- تشخيص شدت مشكل ايجاد شده بوسيله نرخ تغييرات جواب آزمايشات

هنگامي كه مراقبت وضعيت يك مشكل را تشخيص مي دهد اين سؤال همواره در ذهن مشتري خواهد بود : آيا بايستي سريعاً اقدام نمود و يا مي توان تا توقف بعدي زمان بندي شده منتظر ماند ؟ ارزيابي نرخ تغييرات آزمايش هاي آناليز روغن ،گرانروي و رطوبت به وضوح مشكل دستگاه را آشكار مي سازد .

ه – تأئيد مشكل ايجاد شده از راههاي ديگر

دقيقاً مانند پزشكان كه ترجيح مي دهند همواره تأئيد مجددي از مشكل بدن داشته باشند .كارشناسان تعميرات و نگهداري (پزشكان دستگاه ) نيز علاقه دارند تأئيديه اي از مشكل ماشين داشته باشند . بطور مثال :

اگر آناليز ارتعاشات و شمارش ذرات هر دو مشكلي را تشخيص دهند . شما به عملكرد خود اطمينان داريد چرا كه دو مقدار بدست آمده به كمك يك نقطه اشاره دارند . اگر نتايج با يكديگر موافقت نداشته باشد . اين علامتي است تا در جستجوي اطلاعات بيشتري براي تشخيص بود .

و – استنتاج كلي و مشترك از سيستم براي تشخيص سريع ريشه هاي مشكل

هنگامي كه نمونه ها در يك بازه زماني كوتاه از نقاط مختلف گرفته مي شود و تست هاي شمارنده ذرات ، رطوبت ، فرسايش و ويسكوزيته بر روي آنها انجام مي شود همواره مي توان يك برداشت كلي از وضعيت سيستم داشت .

بطور مثال ، اگر تمام اجزاءيك سيستم هيدروليك افزايش فرسايش داشته باشند ولي مقدار ذرات غير آهني همچنان مقدار پائين را نشان دهد . احتمالاً فرسايش ايجاد شده با روانكار در ارتباط مي باشد (روانكار اشتباه ، آلوده به آب يا تنزل خواص روانكار) . تكنسين هائي كه به طور منظم اطلاعات را مرور مي كنند به يك احساس براي درك معاني اطلاعات مرتبط با يكديگر مي رسند.

 

نمونه گيري :

يكي از عوامل مؤثر در موفقيت برنامه آناليز روغن انجام صحيح نمونه گيري است . تجربه نشان داده است كه به علت سادگي كار اغلب به اين امر بي توجهي مي شود .لذا ضرورت آموزش نيروها و اجراي يك روش نمونه گيري صحيح از اهميت و اولويت خاصي برخوردار است و توجيه نيروهاي اجرايي به حساسيت و دقت مورد نياز در فرآيند نمونه گيري در عين سادگي به توجه خاصي نياز دارد .

ذرات فرسايشي حاوي اطلاعات و بازگو كننده نوع فرسايشي است كه در سيستم اتفاق افتاده است ، لذا نمونه گيري بايستي بنحوي انجام شود تا ميزان و درصد ذرات فرسايشي موجود در نمنه برداشته شده مشابه كل روغن موجود در سيستم باشد . بدين منظور نحوه نمنه گيري پيوسته ، بايستي يكسان باشد . بهترين زمان براي نمونه گيري درست پس از توقف دستگاه مي باشد . نمونه نبايستي از كف يا سطح روغن كارتل يا مخزن هيدروليك و غيره برداشته شود بلكه بايد طول شلنگ نمونه گيري طوري انتخاب شود تا از وسط عمق روغن نمونه كشيده شود . ذرات موجود در سطح فوقاني روغن همواره كمتر و در سطح تحتاني آن بيشتر از مقدار واقعي است .زيرا در اثر ته نشين شدن ، ذرات در قسمت كف كارتل تجمع مي كنند و در نتيجه نمونه برداشته شده از قسمت مياني واقعي تر شرايط را خواهد داشت . ظرف نمونه بايستي باندازه يك سوم خالي باشد تا بتوان قبل از آزمايش با تكان دادن آنرا كاملاً مخلوط نمود .

فاصله زماني نمونه گيري به عوامل مختلفي بستگي دارد نظير : شرايط كاري دستگاه نوع و وضعيت سلامت آن ، كيفيت مواد مصرفي نظير فيلتر و روغن و غيره .

نكته مهم : شرايط نمونه گيري براي هر قسمت پيوسته يكسان باشد ، يعني اگر در مرحله اول نمونه از طريق مجرا گيج گرفته شده ، لازم است كه تا مراحل بعدي از همين مجرا نمونه گيري شود ، به تجربه ثابت شده كه با تغييرات شرايط و نحوه نمونه گيري نتايج نيز دستخوش تغيير شده است .

 

شامل ورد 20 صفحه ای

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: روغن های مصرفی خودرو , تحقیق روغن خودرو , آنالیز روغن ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 504
نویسنده : کیا فایل

دانلود مقاله کنترل کننده های صنعتی (فيلدباس)

دانلود مقاله کنترل کننده های صنعتی (فيلدباس)

 

عنوان فایلدانلود مقاله کنترل کننده های صنعتی (فيلدباس)

قالب بندی : word

تعداد صفحات : 35 ص

شرح مختصر :

در اوايل دهه 1960 ادوات وكنترلر هاي الكترونيكي جايگزين كنترلرهاي نيوماتيكي شدند كه از مزاياي اين كنترلر هامي توان سرعت و دقت زياد و كم حجم بودن آنها را نام برد. طولي نكشيد كه كامپيوترهاي ديجيتال كه قابليت پردازش لوپها ي كنترلي را داشتند، جايگزين كنترلرهاي الكترونيكي شدند. كامپيوتر مركزي پس از دريافت تمام متغير هاي پروسسي از طريق وروديها و دستورات صادره توسط اپراتور از طريق صفحه كليد ، آنها را طبق برنامه كنترلي از قبل نوشته شده پردازش و نتايج اين پردازش را از طريق خروجيها به محركهاي نهايي كنترل اعمال مي كنند. اين نوع كنترل اصطلاحا DDC (Direct Digital Control) ناميده مي شود و در آن اپراتور توسط يك صفحه كليد و يك نمايشگر VDU(Visual Display Unit) با سيستم ارتباط بر قرار مي كند. فيلدباس يك پروتكل ارتباطي بين سنسورهاي هوشمند است كه توسط آن، سنسورها و ساير اجزاي كنترلي در فيلد، يك شبكه محلي LAN را تشكيل داده‌اند. مشخصات اصلي فيلدباس بصورت زير بيان مي‌شود:

فهرست :

مقدمه

تاریخچه سیستم های کنترلی

سیر تکامل سیستم های کنترلی

معرفي سيستم كنترل Fieldbus

معرفي دو استراتژي Field bus و DCS

مزاياي استفاده از اين سيستم ارتباطي جديد

شبكه دو سيمه

اهميت ارايه يك استاندارد جهاني براي فيلدباس

ساير سيستمهاي فيلدباس

سيستم كنترل توزيع يافته (DCS)

براي DCS مي توان چهارسطح كاري در نظر گرفت

Field

Marshal cabinet

Process station

Operator station

مدل مرجع (( OSI) Open system Interconnect)

لایه های موجود درتكنولوژي فيلد باس

لايه فيزيكي

لايه پشته ارتباطات(DLL)

لايه كاربردی

تقسیم بندی فيلد باس

توپولوژيهاي فيلدباس

Daisy Chain Topology

Tree Topology

Spur Topology

Point-to-Point Topology

عکس هایی از فایل :

 

 

 

 

 

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: کنترل کننده های صنعتی , فیلدباس , سیستم های کنترلی , شبکه دو سیمه , سیستم کنترل توزیع یافته ,
تاریخ : شنبه 4 اسفند 1397
بازدید : 548
نویسنده : کیا فایل

دانلود مقاله روشهای تولید بنزین و قیمتها و استانداردها(word)

دانلود مقاله روشهای تولید بنزین و قیمتها و استانداردها(word)

 

عنوان فایل دانلود مقاله روشهای تولید بنزین و قیمتها و استانداردها

نوع فایل : word

تعداد صفحات : 39 ص

شرح مختصر :

برش هیدروکربنی بنزین از روشهای مختلفی تولید می شود که می توان آنها را به دو دسته کلی فیزیکی و شیمیایی تقسیم کرد. روشهای فیزیکی برمبنای جداسازی ترکیبات مختلف نفت خام از یکدیگر و تولید انواع برشها هیدروکربنی می باشد، اما روشهای شیمیایی از طریق انجام واکنشهای شیمیایی روی برخی ترکیبات هیدروکربنی سنگین و یا سبک و تبدیل آنها به محصولات مورد نظر انجام می گیرد. در واقع تولید فیزیکی بنزین از طریق جداسازی برشهای مختلف نفت از یکدیگر، تنها از یک روش انجام می پذیرد و آن نیز روش تقطیر اتمسفری در پالایشگاه می باشد. می توان تقطیر اتمسفری را نخستین گام پالایش نفت خام در یک پالایشگاه دانست

فهرست:

مقدمه

روشهای فیزیکی

روشهای شیمیایی

کراکینگ کاتالیزی

مقایسه محصولات کراکینگ گرمایی و کاتالیستی

هیدروکراکینگ کاتالیستی

علل توجه به هیدروکراکینگ

برخی از مزایای هیدروکراکینگ

تقسیم بندی عملیات هیدروکراکینگ به دو نوع فرآیند کاری

محصولات مختلف ایجاد شده توسط خوراک های متفاوت واحد هیدروکراکینگ

آلکیلاسیون

کیفیت بنزین ایران در مقایسه با دیگر کشورهای جهان

بنزین، فرآوری و بهسوزی

جدول مشخصات بنزین سوپر بر اساس استانداردهای اتحادیه اروپا

اکتان سوخت های رایج

آلایندگی دی‌اکسید‌کربن و گازهای خطرناک

زمان اجرای استاندارد های یورو

مقایسه قیمت و كیفیت بنزین در ایران و جهان

بنزین ایران استاندارد نیست

8 واحد تفاوت عدد اکتان

گوگرد

 عکس هایی از فایل :  

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی مکانیک , ,
:: برچسب‌ها: گی دی اکسید کربن و گازهای خطرناک , آلکیلاسیون , انواع بنزین , بنزین سوپر , فرآوری و بهسوزی , روشهای توبید بنزین ,
فروشگاه فایل کیا؛ منبع جامع انواع فایل... چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان منبع جامع انواع فایل و آدرس kiyafile.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.











RSS

Powered By
loxblog.Com
مدیر سبز، آموزش بازاریابی

TOOLS BLOG

TOOLS BLOG